| Message |
|
|
|
Super mega frumos! Si ce repede s-a dezvoltat de la momentul start-up. Prodibio Aquagrowth o sa fie solul la urmatorul meu setup, cand o fi.
|
 |
|
|
|
S-au adunat deja 8 pagini de discutii, dar nu am vazut nici o poza cu acvariul lui mellbo, in afara de videoul de la inceput.
Pe vremuri jurnalele aveau o alta savoare, era mult mai putina incrancenare/frustrare si mult mai multa culoare.
|
 |
|
|
|
Baga un manunchi de hygrophila polysperma, e o planta easy care absoarbe nitratii ca buretele si creste foarte repede. Si niste anubias nana sanatoase, legate de poatra si lemn.
|
 |
|
|
|
Eu nu le mai dau tablete sanitarilor, pentru ca le mananca moly pe toate, sunt foarte smecheri si lacomi. In schimb, pentru ca mai am si microrasbora care stau mai mult jos, cand dau mancare mai arunc cateva bobite mai energic in apa, sa se scufunde rapid. Iar mancarea congelata o mai arunc in jetul de out, sa se imprastie peste tot. Asa ajunge si la fundul bazinului. Mancare congelata gasesti la orice Hornbach.
Pestii mei s-au invatat sa alerge dupa mancare prin tot acvariul, e mai funny asa, pentru ca am curent de apa destul de bun.
|
 |
|
|
|
Crevetii nu fac viata buna cu pestii, cu cateva exceptii. Lasa-i in legea lui Darwin, nu ai ce sa faci. Puii de crevete sunt extrem de fragili si o delicatesa pentru majoritatea pestilor. Daca acvariul e plantat masiv, jungle, atunci au o sansa reala, altfel happy meal.
|
 |
|
|
|
Stickurile de la dennerle le plac mult, frunze de catapa, conuri de arin si nu mor de foame. Eu le mai bag tot felul de frunze uscate, le plac mult frunzele de salcie si de par, dar tot alea de catapa sunt de baza.
|
 |
|
|
Nu are nici 3 saptamani acvariul
Daca nu ai rabdare, o sa tot restartezi acvarii.
|
 |
|
|
|
Sarakii acvaristi de acu 20 de ani oare cu ce masurau?
Da nici nu mai conteaza…
|
 |
|
|
|
Intre 6 luni si 1 an ii trebuie unui acvariu sa se coaca, pana atunci pot aparea tot felul de sincope. E foarte important sa fie urmarite.
|
 |
|
|
|
Frumoasa selectie de plante. Cu ferrilizantul e simplu: respecti dumnezeieste ce scrie pe indicatii. Nici mai mult, nici mai putin.
|
 |
|
|
Dres de dama intins bine si legat, nu mai intra nici un pui de crevete. Si arata si kinky acvariul 
|
 |
|
|
Frumoasa prezentare, felicitari! Ai bagat ceva apartura  E un inceput bun, de acum inainte bafta multa si rabdare!
|
 |
|
|
|
Egeria nu are nevoie de substrat, cabomba da.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos inceput, felicitari.
Buretele albastru de pe tubul filtrului poti sa-l scoti, daca nu ai creveti nu are nici un sens. O sa ti se colmateze mai repede buretele din filtru, dar se spala foarte usor in apa scoasa din acvariu atunci cand faci schimbul de apa.
Eu nu as baga melcii neritina chiar din prima, sunt destul de sensibili si risti sa moara, mai asteapta macar o saptamana. Sunt foarte buni la curatat si frumosi. Si pestii la fel, baga cate 5 la interval de o saptamana. Iti mai trebuie solutii pentru plante, recomand masterline all-in-one si carbo. Dar asteapta ciclarea sa se incheie.
|
 |
|
|
|
Neonii, nu? Arata bine in acvariu. Ai mai scos din cryptocoryne in stanga?
|
 |
|
|
|
Am mai luat si din Bucuresti. Frunzele de salcie din Parcul Tineretului. Dar primavara, inainte sa inceapa tratamentele pentru tantari si cand erau frunzele tinere, cu sanse mici de contaminare. Acum nu as lua, nici macar din Gradina Botanica. E suficient de mare tara asta ca sa gasesc locuri nepoluate.
|
 |
|
|
|
Dar sa ramana pozele, ar fi pacat sa se piarda. Cum transporti un acvariu intreg?
|
 |
|
|
|
Stiu ca gusturile nu se discuta. Dar… tetra color?
|
 |
|
|
|
De ce ai maruntit moss-ul? Si ai turnat lipici cu galeata. O sa dureze pana se acopera total, daca se va acoperi vreodata. Cel mai simplu si mai curat e sa lasi mossul intreg (nu am mai auzit pana acum de maruntire, doar nu e patrunjel) si sa-l legi cu ata de lemn.
Apoi, ai ales plante in vitro? Astea se adapteaza cel mai greu. Daca esti din Bucuresti, ai atatea variante de cumparat plante crescute in acvariu, care se adapteaza mult mai bine: Animax Vulcan, Coralis, donatii de pe forum, Victor Z.
In general cu plantele e nevoie de rabdare. Unele se adapteaza mai greu, altele deloc. Dar cel mai important e sa faci un aranjament care sa-ti placa.
|
 |
|
|
|
E plin in Bucuresti, dar ma feresc. Cu prima ocazie cand mai ajung la tara. Mai am pe lista urzica si stejar.
|
 |
|
|