ia dimmer' si lasa la jumate'... sa fie bine. (altfel, este rau)
Acum: te exprimi mai pe intelesul meu.
Ca sa nu cumperi inutil un 'dimmer', pune o banda izolatoare pe sticla din fata ledurilor din centru. (pe lungime)
Asta, ca solutie temporara... in timp se ard' random, ledurile' si poti da banda jos.
__________________________________________________________________________________________
Un cunoscut, are doua bucati de C201 creca' date de mine cu tot cu bazin, acum 10-11 luni anterior... mai merg maxim 60% din leduri. (tot fara dimmer)
Se 'dimeaza' in timp... (dar sunt bune iarna: la ce caldura degaja')
Hybrid wrote:E imperios necesar sa-i cumpar si dimmer-ul oare?
Doar daca: vrei toate ledurile functionale/nearse peste cateva luni'
Hybrid wrote:Pai cubul vine cu chihiros c251, daca am calculat bine asta vine cam 60 de lumeni/litru ceea ce teoretic e foarte ok, daca am calculat bine, cu cele 1000 de calculatoare online
Daca e cineva binevoitor sa ma verifice, dimensiunile sunt 25x25x30 iar lumina scoate 1100 lumeni.
Oftopic: un cactus' este mai ieftin si comod, de intretinut.
Da! mo' mancat' undeva... (am fost scarpinat: corespunzator)
Chestie ciudata: albeata aia de pe intriorul geamurilor, a fost curatata doar la ciclide. (la carasi nu am mai avut timp si la Tropheusi nu exista, probabil din cauza ca "este" vegetarieni)
Ieri, nu am avut timp sa ajung la bazine... (azi, cand am ajuns: nu mai exista "albeata" pe geam la carasi) Ce dracu era? de fapt...
Am avut NO3, peste scala de masurare... 200+ (in diverse bazine/galeti)
Pestii, nu crapa de NO3... crapa de amoniu. (NO3 este doar un factor cumulativ: gen daca fumezi mult, beles*i cardanu' la plamani)...
Voi avea ceva observatii in oarece sait' de fotovoltaice: maine ori Vineri, pa' Mangalia. (poate va fac o vizita sa vad si eu cei trei Carasi...) (vin cu masina "cu trei cardane")
dadu wrote:foarte nasol, m-ai pus pe gânduri. Plec si eu prin septembrie 5 zile si voi apela la cineva.
Da parca am vazut vreo 3 maricei plus cel maroniu ?i altii mai mici. Cum stai cu nitratii ? Ce nitrati are apa de retea la voi la...Cernavoda parca nu ? Si ce crestere de nitrati ai de la un schimb de apa la altul, adica aportul propriu-zis al pestilor.
1: Sunt doi portocalii medii ca si marime. (~100- 200 grame)
2: Doi Maron' putin mai mici si trei Calico (mici)
3: Nitratii (NO3) de la retea: uneori, 3-5 si alte 'dati' 10-15 direct de la rubinet. (da! Cernavoda / masor no3 de la rubinet' inainte de fiecare schimb de apa)
4: Cresterea Nitratilor' intre schimburile de apa, este discutabila... (din vina mea)
4.a: Dau' multa mancare' la pesti. (Am la carasi, doua filtre externe: Eheim professionel 4+ 350 (2273) si JBL CristalProfi e1902, pline cu Eheim substrat Pro. (ambele, ajunse la mine: din donatiile unor colegi de forum: foarte generosi... cum stie/crede nevastamaea' sper...)
4.b: In bazinul carasilor, sunt prefiltre Eheim cu 4 si 3 compatrimente pentru canistrele astea' doua.
4.c: De la 15 la 100+ NO3: ajung in 3-4 zile.
4.d: Doar la bazinul de carasi nu am monitorizarea oferita de Eheim (onlain' ) 4. e: Schimb ~50-70% din apa la fiecare 3-4 zile.
Nu au fost pe stoc cu cateva zile inainte sa plec...
Astea' vorbesc cu canistra, lumina' si incalzitorul daca sunt asociate aceluiasi bazin. (Cu canistre 5e si incalzitoare thermocontrol+ e, din care: am fro' doua...)
Adica: opreste/reduce pompa canistrei cand trebuie data haleala, trimite mail daca este temperatura prea mare in bazin... (ori scenarii legate de temperatura/lumina)
Da P*M... am folosit hranitorul angajat... (robotu' : poate nu bulea' asa nasol)
Bine ca au facut pestii o "cura" cu amoniac/amoniu asa de testarea supravietuirii... MM