[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
kosmyno3 wrote:pe rahatul asta de neon improvizat .. am cheltuit 1 milion.. deci da.. costisitor hobby

Salut. Intradevar este costisitor hobby. Cand am trecut de pragul psihologic de 2000euro nici nu am mai scris pe caiet. De atunci tot bag bani, modific, experimentez, samd. La cat am cheltuit pe apa dulce mai bine faceam un marin. Dar, deh, omul cat traieste invata, pe pielea lui. Colac peste pupaza acum imi fac un nano, alti bani alta distractie, dar parca nu pot trage frana de mana
Dupa cum ai spus vrei sa folosesti un bec de 20 watt. Oricum faci instalaia, daca ai prea multa lumina, schimbi becul, nu costa o avere. Poti lua un bec cu temperatura mai calda, undeva la 3000K. Ce soclu de bec vei folosi?E14, E17 sau E27? Trebuie sa vezi cat spatiu ai in capac si in functie de aia alegi ce soclu vei folosi.
Trebuie sa ai grija cu condensul in preajma curentului. Fa o fereastra in capac si pune un ventilator, sa scoata condensul afara. Vezi ce sfaturi mai primesti si abia atunci ia o decizie. Nu stiu daca ledurile emana destula caldura ca sa indeparteze condensul.
Salut. Sigur face condens. Trebuie sa ai grija.
Salut@laurentiu. Vad ca te-ai apucat de treaba, nu gluma. Nu il mai muti in bucatarie?

Am avut ocazia sa ma cunosc cu Laurentiu, om de treba si de carcter. Am cumparat de la el o butelie si un reactor Co2 Dennerle Quantum . Pe langa astea a mai deschis si punga cu cadouri si am primit si doua testere Co2, unul de sticla, numai bun la nano. Bazinul lui ma pune pa ganduri sa trec la marin
Vrem sa vedem lampa, lampa, lampa.
Ancamarketing wrote: Am sa fac asa: Il rog pe Stefan sa ma ajute cu testele si apoi vad ce cumpar.

Garantat esti pe maini bune
@anca, producatorul spune pentru Po4 ca 10ml/500ltr adauga 0,1 ppm. Eu adug la schimb 35ml la aprox 325 ltr apa, iar la mijlocul spt. mai adug 10ml, cu toate ca ar trebui ceva mai mult, face depunere verde pe geam de la un schimb la altul. No3 nu am adaugat niciodata, tot timpul este pe la 20-25, acum vreo luna am masurat ultima data.

@maryusdv8, am fertilizat si eu zilnic dupa o schema stabilita, dar am renuntat, timpul nu imi permitea, mai uitam, etc.
Salut@anca. Eu folosesc linia Easy. La schimbul de apa pun, Easyprofito, Fosfo, Kalium, cat recomanda producatorul, Profito chiar mai mult cu 10ml. Apoi la jumatatea saptamanii pana la urmatorul schimb de apa mai adaug jumatate din ce recomanda producatorul. Am observat ca de la un schimb la altul se cam papa Po4. Nu mai am testele de Fe si Po4, le-am terminat, dar vad lipsa Po4, face depunere verde pe geam. Am folosit si fertilizarea zilnica, dar mai uitam din cand in cand. Mai adaug zilnic EasyCarbo, 10ml si Ferropol24 10pic.
@skija, nu te mint. Abia acum le-am curatat, si nici nu erau foarte murdare. Ale mele sunt 18-22. Aveam doar biofilmul acela maro pe ele. Am avut si eu la Tetra EX 700 alea de 16-18, dar nu am apucat sa le curat ca am vandut filtru.
Salut. Am curatat si eu spt. trecuta furtunele, dupa 10 luni. Nu am avut alge, doar biofilmul acela maro. Si la mine furtunele stau mare parte in dulap. Voi ce parere aveti? Biofilmul scade debitul?
Aspiratorul este nou, doar probat, garantie valabila. Pret 160 lei
Salut. Eu spun sa urmezi sfatul lui @narcis in ceea ce priveste fertilizarea. Foloseste gama JBL pe partea de micro si pe macro EL. Uita TraceMix si PPS, eu am incercat si a fost un dezastru, cel putin la mine. Am revenit din nou la EL si plantele si-au revenit. Nu mai este acelasi bazin ca inainte de dezastru, dar mai bine decat cu gama DIY.

P.S. Poti face un calcul aprox. pentru bazinul tau pe partea de macro, in functie de consum si ce dozaj iti recomanda ei, vezi costurile si poate poti folosi ProScape NPK de la JBL. Tunci ai linia complete de la JBL.
Trebuia de mult sa il pui pe OFF.
Era si timpul
Salut. Eu am un Jebao, copie a acestui filtru de mai sus. La primul sertar de jos am inel de cauciuc in jurul marginei sertarului. Deci nu are cum sa scape apa pe langa sertare. Nu stiu daca Eheim-ul are aceea garnitura. Legat de asezarea perlonului peste sertare, are logica, probabil ajuta in cazul scaparilor de pe langa sertare. Eu folosesc sub maner, nu cred ca daca voi aseza peste maner voi scapa de imuritati, este doar o parere.
Eu ii am din februarie. Am o canistra plina cu 5litri de Siporax, nu cred ca iti mor de la asta. Ai mei inca traiesc. Mi-au murit betta, neoni.
Salut. Si eu tin ramirezi cu scalari. Am doua perechi de ramirezi. Nu au nici un fel de problema, nu au treaba unii cu altii. Pe ramirezi ii mai apuca din cand in cand sapatul prin nisip, fac niste gropi
Salut. Am mai invartit putin aranjamentul.
Frumos @stefan. Imi plac plantele rosii.
Cred ca ai dreptate. Nu cred ca mai trebuie folosit Ferropol, eventual Ferropol 24. Si eu sunt curios cu va merge.

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: