[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Am trecut de point of no return
M-am uitat nitel pe comenzile tale de acolo. Pe langa rabdare si pasiune, ai investit si niste ruble serioase in hobby-ul asta, iar ce am vazut eu e doar o parte mica.
Deci, congrats!

Chiar azi vorbeam cu colegul de birou ca nu prea mai exista entuziasmul de alta data.
Tin minte ca m-am dat peste cap, abia asteptam sa ma duc la munca in Austria, mi se rupea ca munceam pe rupte, tot ce-mi doream e sa pot comanda din Germania (nu prea livrau in RO si daca da, era scump) diverse "scule". Mi-am luat cu entuziasm instalatii CO2, filtre bune si puternice, tuburi Dennerle, Giesemann (mega-raritati pe vremea aia), alte jucarii scumpe si greu de gasit. Ma chinuiam sa fac filtre cu Purigen, reacotare de CO2, incercam sa-l depasesc pe Bitanu si sa fac ceva mai bun, mai performat, mai safe. indiferent de costuri, instalatie de injectare automata a solutiilor, automatizari, etc, etc.
Acum, mi-e sila cand vad topicuri in care se cauta neoane ieftine (dar bune nene, sa explodeze plantele sub ele..), ma uit cum se improvizeaza chestii, cum se face totul la futu-i ma-sa si nu se mai respecat nici o regula si nici un sfat. La fel de mult urasc "cometele" - acei indivizi care vin, urla ca vor sa faca, te moot la cap o saptamana apoi renunta si dispar pur si simplu.

Imi place ca nu renunti, ca duci totul la extrem (extremul ala bun), chiar daca probabil la un moment dat vei avea parte de probleme - certuri cu familia, datorii pe care nu le vei putea justifica, reprosuri din partea cainelui ca i-ai ocupat cusca.

Io iti zic doar vorba mosneagului Koala: chapeau bas
Pe cuvantul meu, ma macina rau invidia pe voi, gradinarii.
Nu-mi pare rau ca am trecut la marine, reef-urile au un farmec unic, dar sa mor daca nu jinduiesc dupa niste verdeata si un scape cat de cat corect si corespunzator

No, daca are cineva o bucata de eggcrate de aprox 30x20cm si n-are ce face cu ea.. multumesc anticipat
Dupa plasa am alergat si eu ca nebunul pana sa gasesc ceva sa-mi placa.
Ai de ales intre plasa RedSea https://www.ebay.co.uk/itm/RED-SEA-DIY-AQUARIUM-NET-COVER-TANK-LID-INCLUDES-1-x-UNIVERSAL-CUT-OUT/222819514700?hash=item33e113f94c:m:mb-dn2cZEnyJ-LYS-PshsbQ
Sau plasa "vrac": https://www.ebay.co.uk/itm/Fish-Tank-Aquarium-top-cover-Clear-Mesh-Screen-Netting-fresh-salt-water-Reptile/253566892145?hash=item3b09c3b871:m:mdUM9BLo_nfXMjHLdfFPlmA

Eu am ales varianta "vrac", nu stiu daca este exact cea din link (il rog pe Adivb sa confirme/infirme)

melcu wrote:Io vreau una !

Tie ti-l dau pe Dragos o tura

Am gasit ceva, nu e ce doream, dar are avantajul ca incape multa alga, deci scapi cateva zile de stres. Doar ca e cam mare si posibil sa deranjeze la ocheane.
Gourmet grazer, se gaseste si la noi dar nu dau link ca cine stie..

https://www.youtube.com/watch?v=wf32j8ztK7A

Mai bine fa asa: timp de 2 saptamani lasa-le sa mearga in paralel, apoi scoti filtrul intern si uiti de el.
Siporaxul nu se consuma.
Naspa.. il storci peste siporaxul din filtrul nou
https://www.aliexpress.com/item/POVI-15W-40W-50W-80W-Red-Blue-LED-Grow-Light-E27-E40-Garden-Lamps-SMD3528-AC85/32465813121.html

De aici a fost cumparat, varianta PV03 de 18W.

Nu mai am cutia de carton, stecherul chinezesc l-am taiat si i-am pus unul de-al nost'
Becul a functionat exact 20 de secunde, cat l-am probat.

Pret 100 lei
Ce contine filtrul Claro pe care-l ai in acvariu. ce medii are in el?

Siporaxul il clatesti usor (are putin praf pe el), il bagi in filtru, montezi filtrul, pui apa in el si cam asta e.
Salut.

As dori sa cumpar un clips pentru alge, dar nu cu ventuza ci cu magnet, gen asta din link:
https://www.ebay.com/itm/VeggieMag-Magnetic-Seaweed-Aquarium-Veggie-Mag-Clip-Two-Little-Fishies-/302686414014

Multumesc
Bine ai venit!

Acvariul e unul de top, lucrat meserias
Jebao si BM fac echipamente ieftine dar cinstite, isi fac treaba si toata lumea le foloseste.
La pompele de valuri as avea de carcotit, eu as alege un RW4 si un RW8, in caz ca apare nevoie de mai mult flow pe parcurs.

Spor, suntem cu ochii pe tine
Frumos! Inca o data, te rog sa nu-l complici, sa nu-l impopotonezi. O sa vezi peste 1-2 luni cum o sa arate..
E, in cazul asta eu ma apuc sa configurez camera. Am timp 3-4 luni pana termini cu nisipul si decorul

edit: te rog frumos, vorbesti cu prietenul tau Radu sa-l intrebi cat ma costa un controller Arduino pentru lampi, asa cum i-a facut lui Melcu?
Ei draci.. bag-o direct
Daca te deplasezi in Colentina iti dau eu o mana de chaeto
Nu-mi trebuie Depanero, ca n-am nevoie sa mi se recomande un produs nou. Am nevoie de un meserias pe rit vhechi ;)
Merci frumos
Unde mai precis e atelierul si cam ce repara? Am la serviciu o tona de dracii, statii de amplificare, tv-uri, etc.
Altceva ce sa fie? Ca n-avem..

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: