[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: wolfilas
Forum Index » Profile for wolfilas » Messages posted by wolfilas
salut nu e cea mai buna combinatie carasi-scalari-MASCUL BETTA. cel putin scalarii vor avea cel mai mult de suferit (mizeria facuta de carasi + bataile cu betta, care preferabil e sa fie tinul singur). Cat despre carasi e preferabil sa fie tinuti intr-un acvariu spatios singuri, dar se mai pot introduce alaturi de ei si corydoras sau ancistrusi.
tare... acu intrebarea mea : racii/crabii mananca alge ? daca nu ce ? si cat costa un asemenea animalutz
S-a gandit cineva la combinatia asta ? :-) daca s-ar putea tare frumos ar mai arata acvariul
nu garantez k vor supravetui

am seaprat cu bucati de sticla luate cand mi-am facut acvariul cu dimensiunile cat latimea, prevazute cu gauri(pt schimbul de nutrimenti) cu diametrul de cca 5 mm facute cu un burghiu special. le-am prins in niste chestii home-made in forma de "T", scobite in plastic ceva mai gros cu un cui incins. cate 2 pt fiecare bucata de sticla, prinse in partea superioara
dupa 2-3 zile puisorii vor manca cu incredere. da-le ceva cu granulatie mica. evenual ia din mancarea care o dai parintilor si pune-o intr-o bucata de hartie (hartie de imprimanta fiindca e mai groasa) si impatureste-o in 2,3,4 astfel ca mancarea sa fie la mijloc fara sa cada. apoi cu o piatra mai fina (preferabil mai rotunda) bate incet fara sa rupi foaia. vei obtine ceva gen pulbere din care le dai in doze mici de 1-2 ori pe zi. Sau mai simplu mergi la petshop si intraba-l p ala despre mancare pt puiet. cati pui ai ? si incearca eventual sa le pui o piatra de aer macar
mai bine tine-o in acvariul normal, daca o muti intr-un borcan nu cred k ii poti asigura aceeasi parametri din acvariu si conditiile necesare (caldura, oxigenare etc.), astefel risti sa o pierzi. eu am tinut 2 sapamani 20 si ceva pui de guppy intr-o chestie care nu avea mai mult de 1.5 L, fara filturu, fara piatra, fara nimic, schimbandu-le cate 25% din apa la 2 zile si la 5-6 faceam curatenie generala. acestea din urma datorandu-se aceleiasi situatii in care esti si u . aveam in maternitate ink 2 femele, carora le-am separat spatiul in 3 : 1F guppy/ 1F molly/ vreo 40 pui marisori :o
daca sunt plantate la vreo 3-4 cm in substrat, cu ingrasamant si lumina buna ai sanse sa le salvezi. incearca un tub fluorescent, mai asteapta detalii de la cei care se pricep mai bine, fiindca eu am facut o oarecare pauza in ultimii 2 ani in acvaristica si nu prea le mai am cu firmele, sau dute la petshop si intreaba vanzatorul ce iti recomanda daca nu mai poti astepta :-)
adriancalotescu wrote:Pentru iluminat trebuie un anumit tip de "neon", tub fluorescent? Sau e bun orice tub? Cum se calculeaza?

asta depinde de ce plante ai...
crstn_savu wrote:cea mai mare problema o reprezinta faptul ca la noi in tara plantele sunt de apa rece, nerezistand in acvariile in care temperatura este de 28 C. totusi in unele regiuni ale tarii se gasesc unele plante de acvariu comune. unii acvaristi au zis ca au vazut elodeea sau cabomba, dar nu am vazut si nu pot sa confirm acest lucru.

O alta problema o constituie faptul ca o data cu aducerea plantelor direct din natura in acvariu, vei aduce si bacterii, microbi, virusuri periculoase pentru pesti.

Personal nu iti recomand sa apelezi la aceasta varianta

da, cabomba am vazut in iazuri cand mergeam la pescuit. de elodeea nu-mi aduc aminte sa fi vazut sau poate era da n-am bagat de seama...
sub nici o forma sa bagi tetrazoni. in max 3-4 zile scalarii vor ramane fara "pene"
ops... n-am observat k e vechi topicul sunt kam nou dar oricum e bine de stiut pt viitorii proprietari :-P
eu asi alege doar neoni ( eventual vreo 10-12) si creveti + multe multe plante :p
ajung la 3-3.5 cm . ce dimensiuni are acvariul ?
cum s-a zis mai sus principalul factor care determina culoarea plantelor este lumina, elementul esential al procesului de fotosinteza, care dermina intensitatea culoarii verde. Despre acel mucegai tin minte ca am avut si eu la testoasele mele pe o creanga care nu a fost tratata cum trebuie. Am scos lemnul si l-am fiert vreo ora cu apa si sare, dupa care nu am mai avut treaba cu el. sper sa iti fie de folos cele spus :p
dap... cred k e ok combinatia neoni-ancistrus, nu prea se intalnesc prin acvariu fiindca stau in adancimi diferite si sunt in general pasnice amandoua speciile. despre neoni, hm... poti pune si vreo 12-15 fiindca le place sa fie in "turma". Sa incerci sa adaugi cat mai multe plante deoarece efectul vizual plante-neoni va fi superb. bafta la decorat :p
Salut la toata lumea :-) am o oarecare experienta in acvaristica, ocupandu-ma de acest hobby vreo 4-5 ani, dupa care am intrat intr-o pauza de 2 ani. timp in care o perioada mica m-am axat,si inca fac acest lucru, pe scorpioni, tarantule si reptile acum vreau sa ma reapuc de pesti, urmand sa imi achizitionez si sa imi amenajez un acvariu de la 0 ; urez bafta la toata lumea si la cat mai multe animalute :-)
superbe acvarii, in special cele marine. Pacat ca la noi in tara nu prea se gasesc asemenea comercianti, iar cei care sunt controleaza piata si au libertatea preturilor in fine... felicitari pt boze

Forum Index » Profile for wolfilas » Messages posted by wolfilas
Go to: