[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat va rog  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
jigsaw
Unripe member

IP:

am observat ca plantele au inceput sa isi scimbe culoarea din verde fluorescent in verde galbui. Un semn ca nu le merge bine. In plus pe butuc a aparut ca un fel de panza de paianjen. Am si pus o poza cu asta. Ce pot face?
Merci

non multa sed multum
harry-ab
Member

IP:

Schimbarea culorii la lante denota o lipsa de lumina sau o lipsa de micro si/sau macronutrienti. Rezolvi lumina in primul land, si adaugi nutrienti.
Mai multe detalii -mai mult ajutor.
[Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Din celalalt post stiu ca acvariul are 2 saptamani dar nu stiu nimic despre substrat fertilizant, fertilizare, lumina si co2 daca exista. Deci baga detalii altfel nu putem decat sa presupunem cate ceva dar nimic concret.

Panza aia de paianjen poate fi o alga care se formeaza in perioada ciclarii unui acvariu sau niste acumulari gen mucegai care tot in timpul ciclarii apar pe buturugile si cioatele noi netratate apoi dispar de la sine. Cum ai tratat butucul ala? Fierbere, tinut in apa....etc

865
[Yahoo!]
wolfilas
Junior member
[Avatar]

IP:

cum s-a zis mai sus principalul factor care determina culoarea plantelor este lumina, elementul esential al procesului de fotosinteza, care dermina intensitatea culoarii verde. Despre acel mucegai tin minte ca am avut si eu la testoasele mele pe o creanga care nu a fost tratata cum trebuie. Am scos lemnul si l-am fiert vreo ora cu apa si sare, dupa care nu am mai avut treaba cu el. sper sa iti fie de folos cele spus :p
[Yahoo!]
jigsaw
Unripe member

IP:

In primul rand as vrea sa va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor.
Ca substrat am pus pietris pe care l-am super clatit si fiert in prealabil.
Un prieten mi-a adus putin nisip si apa din acvariul lui. Am plantat si ca lumina, am atasat 6 becuri economice de 100 wati(zic ei) fiecare. Nu am pus nici un fel de nutrienti. Ciudat una sau doua plante par a fi neatinse.
Am descoperit si catziva melcisori microscopici Si lor le este OK.
Lemnul l-am gasit prin imprejurimi si doar l-am spalat cu apa fierbinte.
Folosesc un filtru fluval nou. Nu am golit din apa ci doar am adaugat putin.

non multa sed multum
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

In total 600 watti de lumina la 400 litri (90 galoane), daca am inteles eu bine. Nu e cam mult 1,5 watti pe litru? Vezi sa nu ai probleme cu algele.
Lumina este un factor care influenteaza foarte mult cresterea plantelor, dar cred ca ar trebui sa lucri un pic la calitatea luminii, nu numai la cantitate, pentru ca daca lumina nu are spectrul cerut de plante, poate sa fie cat de multa, pentru ca nu va favoriza cresterea acestora (in schimb a algelor da). Pe acest subiect poti sa cauti pe forum pentru ca sunt o gramada de discutii privind ce tuburi de neon sau surse de lumina sunt mai benefice pentru plante si in ce combinatii.
Spor la treaba.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Becurile economice nu au 100 W. Probabil au 18-22 W. Pe ambalaj scrie ca lumineaza cit un bec incandescent de 100 W.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: