Confirm, nu stai rau pe nicio parte de fapt, in special pentru ca AI CITIT inainte ! acest lucru este foarte rar printre oameni in zilele noastre, majoritatea(inclusiv eu) bazandu-ne pe sfaturile vanzatorilor, fara sa ne dam seama in prealabil ca ei sunt acolo doar sa vanda si astfel nu au habar de necesitatile pestilor; prin urmare, as putea spune chiar ca prin mici schimburi de apa si dese(la 3/4 zile), ai putea tine stocul acesta de pesti, pentru ca am vazut chestii mai grave iar tu ai un potential urias si pestisorii tai par sanatosi.
Sfaturi pentru viitor: hraneste doar 1 data pe zi si da.le o pauza de hranire pe saptamana,mai precis nu ii hranii o zi intreaga.
Lumina tine.o aprinsa doar de la ora 4 dupa.masa la 10 seara, pt ca statistic vorbind atunci ne uitam cel mai mult la pesti si astfel nu iti apar alge.
Daca vorbim de alge, totusi nu iti face griji decat daca uiti lumina aprinsa si apar hair algae sau barb algae, dar daca apar doar pete mici pe geam, pe langa ca sunt sanatoase, se pot indeparta si cu mana si cu melcii, iar la tine au putut aparea si ca semn al imbunatatirii bacteriologice al apei, aparitia algelor maro de exemplu, este semn bun.
In caz ca contactezi si alti melci din diferite surse,lasa.i sa se inmulteasca, nu strica apa ci dimpotriva, sifoneaza substratul, mananca resturile de hrana, filtreaza apa, etc.
Sa ai in plan un acvariu mai mare de minim 80l(vezi pe aquariumprest OceanFree 81l era 150Ron),iar daca iti permiti ia ceva si mai mare

un volum de apa mai mare se "strica"mai greu, in comparatie cu 20 de l care se polueaza imediat.
Cea mai importanta filtrare,este filtrarea biologica, intereseaza te despre asta. Exista trei tipuri de filtrare, pe tine deocamdata te va interesa doar doua si anume mecanica si biologica, dar in special biologica.
Un filtru bun nu este caracterizat de nivelul reclamei si litrajului pe ora pe care il face pe eticheta, ci prin volumul de material filtrant pe care il poate stoca.
P.s.: material filtrant nu inseamna burelel, ci material poros pe care sa se puna bacteriile bune ce dezintegreaza bacteriile rele.
Continua a citii postarile de pe acest forum, nu ce scrie lumea pe grupurile de pe facebook, am vazut acolo numai oripilatii.
Ape limpezi si pestisori sanatosi