[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Scoate plasticele, sunt doar focare de infectie, unde se aduna mizeria si apoi murdareste apa. Si umple acvariul pana sus, acel thoracatum are nevoie de spatiu, iar cel mai important este sa pui un burete, ciorap orice pe teava de IN(acolo unde intra apa in filtru, pentru a nu trage pietris, mizerie si etc si pentru a nu se colmata/infunda materialul filtrant dinauntru filtrului. O colmatare a acelui material filtrant, inseamna mentenanta deasa, iar garniturile filtrelor nu rexista la nesfarsit, in principiu in filtrele externe se face curat foarte rar, cand se pierde debitul apei ce iese din filtru, respectiv OUT-ul filtrului.
Da, ar fi cu siguranta, poate nu la inceput dar cu siguranta odata cu trecerea timpului, pestii cresc, se micsicsoreaza spatiul si devin territoriali sau cel putin usor enervati, cu probleme de caracter. Surpriza cea mai mare este ca acea agresivitate ar putea veni nu de la betta, ci chiar de la gourami sau xipho, se stie ca gourami devin oarecum agresiv/teritoriali cand se maturizeaza complet, nu le mai place in "haita" ca si atunci cand sunt mici, iar xipho sunt pesti blanzi dar carora li se pune pata pe anumiti pesti si nu se lasa pana nu ii termina. Cu betta poti tine pesti, dar acei pesti sa nu aibe mustati sau cozi voalate si sa nu fie agitati(barbus tetrazona). Cu betta merg sanitarii in general de tip corydoras sau ancistrus, sewelia, etc insa daca vrei pesti ce merg cu betta si nu neaparat sanitari, poti pune red nose tetra, filigera, penguin tetra sau alti pesti de card precum neonii, (nu glow tetra), rasbora sau alte cyprinidae mici
vezi categoriile ciprinidae si tetra de pe nevertebrate.ro) si daca vrei sa achizitionezi ceva, pt a nu face cheltuieli aiurea sau greseli de acvaristica ce duc la stres pt tine cat si pt pesti, sa ne intrebi caci ne face placere sa iti raspundem
Later edit: accariul meu are capac, dar il dadeam de.o parte cand ii hraneam, acum am o gaurica mica prin care le dau.

Si nu e corect, in filmare se vede cum treci direct pe.acolo cu punga,poate reactioneaza asa mereu cand te apropii ^^ vreau dovada ca recunoaste punga, nu ca se bucura la tine ca te apropii de geam ^^ eu trec bine-mersi pe langa, nu reactioneaza cine stie ce, insa daca le arat cutia/punga, al mare innebuneste.
Trebuie totusi sa fim siguri ca nu sunt naparleli, fapt care ar constitui un avantaj daca sunt lasate acolo
Am vrut odata(nu recomand ) sa vad cat de mult poate manca, cat de mult poate duce, avand in mana niste rame. A bagat in el atat de multe, incat ieseau cozile ramelor si se vedeau cum i se zbat din/in gura, si el tot voia sa bage, sa bage, sa bage. oscarul meu cel mare sare efectiv din acvariu atunci cand e vorba de mancare,acum doua saptamani mi.a sarit in brate o sa il filmez cum face cand vede borcanul de mancare, jur ca il recunoaste
pffff, nu sunt demult posesor de oscari, dar nu credeam sa vad vreodata oscari scuipand mancarea cu atat mai mult cu cat este si de calitate. Bine acum depinde ce este calitatea, ca daca le arunci o rama ...se schimba treaba ^^
De obicei, tetrazonele nu merg cu alti pesti in afara de alti tetra din cauza ca sunt foarte agitati, nu stau vreodata locului si pot agita ceilalti pesti mai domoli, dar principala cauza la tine este faptul ca tetrazonele ciupesc aripioarele voalate sau mustatile atarnande( tip scalari sau gourami) din instinct, nu o fac ca sunt agresivi ci doar din natura lor.
bravo
hai sa vedem ca iese la final
eu preferam termpoplonjonu de dragu' discutiei, caci era clar ca doar 5-10 useri stim ce inseamna asta ^^ pe langa perie, eu as recomanda si apa fiarta si apoi bag' acol' , ca nu e mare problema. muci o sa faca oricum dar o sa dispara... keep it up
Pot fi multe cauze, trebuie sa te obisnuiesti cu acvariul,iar asta necessita timp. Deocamdata tine.te de schimburi de apa la 3 zilesi hraneste 1 data pe zi cu pauza de o zi pe saptamana
Frumusic tare, felicitari !
EverSad wrote:Sa scriu: nu le decontaminez. (doar sa le curat cat de cat)

Ala mare are peste metru.

Ar trebui sa fierb apa in cada.

Termoplonjon

Fierbe apa in oala, arunca pe ea n cada de vreo cateva ori si da.i bataie ^^

Sau termoplonjon old school
Ce ancistrus mic si narodel ^^
Acvariul nu.mi place ca nu vreau sa.mi placa, sti tu de ce
Confirm, nu stai rau pe nicio parte de fapt, in special pentru ca AI CITIT inainte ! acest lucru este foarte rar printre oameni in zilele noastre, majoritatea(inclusiv eu) bazandu-ne pe sfaturile vanzatorilor, fara sa ne dam seama in prealabil ca ei sunt acolo doar sa vanda si astfel nu au habar de necesitatile pestilor; prin urmare, as putea spune chiar ca prin mici schimburi de apa si dese(la 3/4 zile), ai putea tine stocul acesta de pesti, pentru ca am vazut chestii mai grave iar tu ai un potential urias si pestisorii tai par sanatosi.
Sfaturi pentru viitor: hraneste doar 1 data pe zi si da.le o pauza de hranire pe saptamana,mai precis nu ii hranii o zi intreaga.
Lumina tine.o aprinsa doar de la ora 4 dupa.masa la 10 seara, pt ca statistic vorbind atunci ne uitam cel mai mult la pesti si astfel nu iti apar alge.
Daca vorbim de alge, totusi nu iti face griji decat daca uiti lumina aprinsa si apar hair algae sau barb algae, dar daca apar doar pete mici pe geam, pe langa ca sunt sanatoase, se pot indeparta si cu mana si cu melcii, iar la tine au putut aparea si ca semn al imbunatatirii bacteriologice al apei, aparitia algelor maro de exemplu, este semn bun.
In caz ca contactezi si alti melci din diferite surse,lasa.i sa se inmulteasca, nu strica apa ci dimpotriva, sifoneaza substratul, mananca resturile de hrana, filtreaza apa, etc.
Sa ai in plan un acvariu mai mare de minim 80l(vezi pe aquariumprest OceanFree 81l era 150Ron),iar daca iti permiti ia ceva si mai mare un volum de apa mai mare se "strica"mai greu, in comparatie cu 20 de l care se polueaza imediat.
Cea mai importanta filtrare,este filtrarea biologica, intereseaza te despre asta. Exista trei tipuri de filtrare, pe tine deocamdata te va interesa doar doua si anume mecanica si biologica, dar in special biologica.
Un filtru bun nu este caracterizat de nivelul reclamei si litrajului pe ora pe care il face pe eticheta, ci prin volumul de material filtrant pe care il poate stoca.
P.s.: material filtrant nu inseamna burelel, ci material poros pe care sa se puna bacteriile bune ce dezintegreaza bacteriile rele.
Continua a citii postarile de pe acest forum, nu ce scrie lumea pe grupurile de pe facebook, am vazut acolo numai oripilatii.

Ape limpezi si pestisori sanatosi
Eu recomand acelasi lucru inca din 2014. Pentru biologica material filtrant biologic in externe,iar pentru mecanica NEMURITORUL Resun Sp2500 Tower filter ,unde poti baga de asemenea material filtrant biologic( a se citii pentru filtrare biologica) , avantajul filtrarii lui mecanice fiind acela ca este extrem de puternic si actioneaza ca o pompa de valuri, doar ca in flux continuu ridicand cacateii

La sumpuri nu ma bag,nu ma pricep
Pisicile mele beau doar din acvariu, le tin degeaba bol cu apa. De cand am acvariii matzele mele nu beau decat din acvarii)
cel mai probabil asa este...dar nu este senzatie placuta cand aspir substratul si toata bunatatea aia de maroneala imi vine in plamani
tare faza cu bautul intr-adevar, cunosc putine senzatii mai nasoale decat apa de pe furtunul schimbului de apa
ce mai face pleco-ul ?
Da,nu mai eliberati vietuitoare in natura, indiferent de natura lor(exceptie facand bineinteles autohtonele).

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: