[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandumitru
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Message
dan.pavelescu wrote:N-are Ion treaba (cu viata in general). Si nici Radu cu serviciul, ca vine pe aici cand i se scoala tzucumbarul

In alta ordine de idei nea Dane si fara nici o legatura cu subiectul, mi-am tras raft pentru sticle de vin, acum trebuie sa-l umplu cu 24 de sticle, apoi sa le consum


Te ajuta baiatu !
Pentru tine sau pentru doamna ?
Sau cat pentru tine cat pentru doamna ?

Shubi wrote:Cica-i comunitate acvaristica , niste betivi ....


Hai dom'le, unde ai vazut dumneata ?
Vorbe,numai vorbe dom'le !
ocean wrote:Nu te supara dar si bioballs si astea ce le prezinti din punct de vedere al filtrarii bio sunt aproape zero , pentru acvaristica sunt bune doar in filtre wet and dry practic disipa curentul de apa pentru o decantare sau/si oxigeneaza daca apa curge prin ele-fiind in afara apei ; pentru filtrare bio bacteriile au nevoie de un spatiu muult mai mic vezi porozitatea la matrix si siporax etc., sau in cazul substratului spatiul necesar bacteriilor fiind asigurat de distanta intre granulatia fina de nisip pana la 1,5 mm
PS Chiar si cu biofilm la suprafata eficienta lor e slabuta


Tot fara suparare !
Bacteriile adera pe orice suprafata ! Inclusiv pe plante si in desisul de plante ! Cel mai bun exemplu sunt moss-urile .
Bacteriile nu au nevoie de un spatiu mult, mult, mult mai mic , au nevoie de conditii, concentratie optima de oxigen si hrana suficienta.
Filtrarea biologica eficienta si de inalta calitate, este data de categoria materialului filtrant, care prin structura sa ofera o suprafata cat mai mare, sau foarte mare de dezvoltare a bacteriilor pe acele suprafate.
Daca ar fi sa exemplificam, lucrurile ar sta cam in felul urmator ( cifrele sunt aleatorii ) :
- material quartos cu granulatiu de 1-2mm - 1 cm/cub ofera suprafata desfasurata de 6 cm patrati
- un bioboalls simplu diametru de 10 mm - aprox 1cm/cub ofera suprafata defasurata de 15 cm patrati
- sera siporax - 1cm/cub ofera o suprafata desfasurata de 30 cm patrati
- eheim substrat pro - 1cm/cub ofera o suprafata desfasurata de 60 cm patrati
- ada bio rio - 1cm/cub ofera o suprafata desfasurata de 120 cm patrati
In principiu mediul filtrant cel mai bun este cel care la un anumit volum ofera cea mai mai mare suprafata pe care bacteriile pot adera si dezvolta in conditii bune.

Nimeni wrote:L.E: BUEEEEEI: TU AI K3 ORIGINAL!!!! K1 este diametrul mai mic... K3 se foloseste la pond/iaz .... Pune mana repede pe "3 galeti".... fa un sump.... recircula apa si.... uita de orice filtru extern ) Pe bune! Eu caut de o gramada de timp 50L de K1 dar... ma impiedic de pret... si taxe si reni...
In opinia mea (chit ca ma injura Dragos).... cu 50-100L de K1 tii lejer un acvariu de 1500L....


Ca o paranteza la ce spuneam eu mai sus si ce spune Nimeni vizavi de medii si suprafete de filtrare !

Cu un alt sistem de filtrare, sau tot un sump,cu 10-20 l de Seachem Matrix poti tine un acvariu de 1500 - 2000 l.






Uitati cum se munceste in Romanaia, ( la patron ) zilelor noastre !
Coane va tineti de prostii frumoase !
Ion nu este si el in aceiasi barca cu voi ?
qwerty wrote:Asteptam @dane, pozele.Am mai gasit niste pudra din lava vulcanica( cea din punga), imi pare interesanta, seamana cu Volcano de la JBL. Eu cred ca este buna ca start fertil. Voi ce credeti?


Poze cu reactorul meu, dupa 4 ani de functionarae !

image image

image image

Am rugat un coleg, care are un reactor asemanator confectionat de curand, dupa aceste principii de functionare, sa posteze o fotografie cu el in functiune, pentru a va face o idee despre viteza de injectie si cantitatea de CO2.

Eu fac o poza dar credetima ca nu veti vedea detalii, pentru ca din cauza cantitati mari de CO2 borcanul sa matuit.
Oricum am sa fac o fotografie.


Succes la implementari !


La acelasi nivel cu teava este perfec, la mine sta pe fundul borcanului, iar teava de absorbtie este jumatate de cm mai jos decat partea de sus a difuzorului ceramic.
Nu-ti face griji, nu va ajunge nici cea mai mica bula in aceea teava, toate bulele vor merge in sus prin curentul de apa dintre in-ul si out-ul borcanului.

Neoni sunt pesti de banc, cu cat mai multi cu atat se vor simti mai bine, vor fi mai intens colorati, vor fi mai putin sfiosi. Deci iti mai trebuiesc inca 20 de buc. langa cele 5 buc. pe care le ai, poti merge chiar pana la un total de 40 buc. fara sa gresesti cu nimic. Trebuie sa ai grija ca acvariul sa fie ciclat, sa nu adaugi dintr-o data in acvariu un numar mare de exemplare , sa faci o climatizare exemplara, pentru a evita eventuale socuri de temperatura, socuri osmotice, sau socuri de Ph.
Temperatura apei din acvariu este Ok la 25-26 Gr.C. Dar atentie, nu pune pesti in acvariu fara climatizare.

stefanp wrote:Asta pare o solutie si mai buna.
Cred ca am sa o incerc la viitorul setup.


Marea majoritate, si-au confectionat reactoarele de CO2 fara a monta aceea prelungirea a furtunului in interiorul borcanului, lipsa lui reduce eficienta reactorului de CO2.
Stefan, este chiar cea mai buna solutie, nu astepta viitorul setup, implementeaza cat mai curand !
Eu nu am probleme cu acumulari de gaz, sau randament scazut de dizolvare a CO2-iului si scadere a Ph-ului. Asta este doar un amanunt dar mai sunt cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand construim acest model de reactor, lucruri simple, care nu sunt luate in seama dar care pun piedici mari in buna functionare a sistemului.
stefanp wrote:Parca nici nu ai apa in acvariu


Asta este motivul pentru care pun apa in miscare, sa nu cred la un momendat ca am gradina in loc de acvariu !

Scuze pentru dublu post, din greseala !
Salut @alma 347 !

Tu ai preluat cu de la @rodoselada, acum pozele sunt deschise de doua ori, in posturile 32 si 38, si tu tot nu vezi nimic ?
Probabil este o problema la tine !
dan.pavelescu wrote:plici se muta pe un server mai bun, mai voios, mai la punga gros.

la mine merge, dar asta tine de ns-urile pe care le foloseste fiecare..


Acum functioneaza perfect !
Si acum, ca sa nu ne auda Nimeni, imi spui si mie ce inseamna ns-urile ?
rodoselada wrote:Bre nea Dane dece trebuie sa tunzi? daca e prea intunecos folosim o lanterna dar la cat e de frumos nu avem nevoie nici de lanterna pentru ca e de o frumusete sclipitoare.....deci e luminos


Multumesc Dorin !

Acum sa vedem opinii !
Pentru ca multi dintre posesori de acvarii plantate, sau altfel zis, pentru cei care fac aditie de CO 2 , dar si pentru cealalta majoritate, facand exceptie doar cei care dozeaza solutii de carbon lichid, prezint cateva fotografii cu balta lui Taraboste, in care se poate observa cat de puternica este miscarea apei la suprafata. Aceste valuri, sunt create cu ajutorul a trei powerhead-uri asezate in colturile bazinului (unul din ele fiind ocupat cu surface skimmer), la adancimi diferite, cuprinse intre 0 - 3 cm.

image image

image image

Insulite de verdeata pe balta lui Taraboste

image image

image image

image image

image image






Ancamarketing wrote:
Porcu wrote:
Din pacate nu a atins valoarea 6,75 ca sa decupleze si merge nonstop cu multe bule/sec. oscileaza in jurul valorii 6,8 - 6,85. Eu sunt multumita si asa.


Buna Anca !

Mai injecteaza 2-3 bule in reactorul ala, macar ca vei vedea ce poate si pana la cat poate reduce Ph-ul.
Daca iti convine asa si mergi cu Controller-ul pe masurare, renunta la electrovalva, sau pune un ventilator pe ea sa o mai raceasca. Nu ii este bine sa functioneze continuu.

Salutari Avansatul !

Daca vrei poti, dar nisipul este cea mai proasta solutie pentru un acvariu chiar plantat cu Valisneria.
Granulatia recomandata pentru un substrat este de 1-2mm, cel mult 2-4mm, indiferent ce tema va avea acvariul si cu ce va fi populat. Exceptie va face acvariile cu ciclide care folosesc un substrat cu granulatie mai mica de 1 mm, dar nu este nisip, este un pietris cu granulatie de 0,1-0,2 mm.
Daca doresti sa ai creveti, si sa faci si o treaba buna, cauta un sol dedicat pentru ei, vezi ce caracteristici are solul respectiv, apoi prin comparatie vezi daca iti foloseste nisipul.
Alegerea este a ta !
qwerty wrote:Salut. @dane reactorul este dupa modelul bitanu, este 10"
Ma gandesc sa ii bag inauntru un difuzor cilidric pentru Co2. Ai ceva proiect?
Buretii sunt cei din imagine. Ii folosesc si in canistra, in primul sertar pentru filtrare grosiera.



Salut @qwerty !

In schema postata de tine mai sus trebuie facuta o corectie, mai trebuie atasat un furtun care sa ajunga pana in fundul borcanului si de acolo sa porneasca CO2-iul in sus prin jetul de apa care curge in sens invers !

Nu am o schema. Tot ce trebuie sa mai faci in plus fata de schema pusa de tine este sa duci un furtun pana in partea de jos a borcanului la capatul caruia sa montezi un reactor cu pastila ceramina cu diametru de 2 cm, spun 2 cm pentru ca asta incape cel mai bine acolo. Eu in borcanul reactorului nu am NIMIC, din genul bureti, inele ceramice, bioballs-uri.



Cu, placere Anca !
Sa scazi Kh-ul, este mai greu, sa-l ridici, este mai usor !
Apa de osmoza fara remineralizare, este solutia cea mai simpla daca o poti gasi pe la cineva.
In rest toate variantele de scadere a Kh-ului cu diverse solutii sunt paguboase si periculoase, mai bine accepti ideea de a avea o valoare mai mare a Ph-ului, la care sa incerci adaptarea speciilor de plante.
Ancamarketing wrote:Eu am reactor Dennerle turbo cyclo cu powerhead de 650 l/h.



Da, incet incet ajungem la un compromis !
Ph-cotroller-ul nu are nici o hiba !
Sonda este OK !
Hiba mare este Kh 8 dGh, volumul bazinului 325 l, si reactorul cu capacitate mica de dizolvare in raport cu acestea !
Adica, pentru a cobora Ph-ul la 6,8 - 0,15 histerezis = 6,65 Ph, in mod eficient, cu acel reactor, ar trebui sa ai valoarea Kh-ului de 4-5 dGh, pentru ca nu este nevoie de o cantitate mare de CO2 dizolvat pentru a scadea Ph-ul pana la acea valoare, iar concentratia de CO2 va fi optima.
Dar noi avem o valoare a Kh-ului de 8 dGh, atunci avem nevoie de mai mult CO2 dizolvat, ca sa putem dizolva o cantitate mai mare CO2 avem nevoie de un reactor eficient, pentru a ridica eficienta reactorului pe care-il avem mai atasam un segment sau doua,sau putem atasa o pompa cu un volum mai mare de apa.
Daca nu putem, sau nu vrem sa reducem Kh-ul, sau sa adugam o pompa mai puternica, sau sa atasam segmente in plus reactorului, ultimul compromis pe care il putem face este sa setam valoarea Ph-ului pe controller la 7,1, asta doar pentru a nu tine aparate in priza care sa functioneze non-stop.

Cel mai eficient reactor, din punctul meu de vedere, este cel construit din filtru de apa de 10" si difuzor cu pastila ceramica incorporat, montat pe out-ul filtrului extern.


qwerty wrote:Anca, ciudat lucru asta cu debitul apei pentru dizolvarea Co2-lui. Eu am avut teava de la reactor blocata cu un bioballs, avea un debit, abia "pisa" si nu am avut probleme cu dizolvare Co2-lui, ba chiar il dizolva mai bine decat acum cand debitul a revenit, dupa deblocarea tevii. Acum la debitul normal imi scoate Co2 nedizolvat in bazin, se vad bulele. Eu am sa fac un bypass la reactor si reduc debitul prin el, sa vad cum merge atunci. Vreau sa spun ca atunci cand reactorul era blocat valorile Co2-lui functionau perfect, scadea si urca repede, acum merge Co2 de inebuneste si nu scade la valoarea de 6,85(setata) ca sa decupleze valva.


Salut !
La tine reactorul de CO 2 ( filtrul de apa ) respecta modul de functionare, adica sensul de curgere intrare iesire ?
Eu ma minunez de ce la mine functioneaza si la voi nu !

Multumesc Maryus !
Poate reusesc sa ma ocup si de partea stanga in acest weekend, trebuie tuns masiv . Daca nu tund, fotografia va fi intuneca pe partea stanga !
 
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com