[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandumitru
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Message

Silviu !
Nu trebuie sa-ti ceri scuze, nu este cazul, nu mai deranjat !
Poate ca daca ne-am fi cunoscut si am fi fost fata in fata acelasi dialog ar fi avut un rezultat mai bun. Asta este lumea virtuala cu intelesuri si neintelesuri !

La revedere si o zi frumoasa Silviu !




bsilviu2000 wrote:@qwerty: Exact, din ce am citit pe forum, o cantitate prea mare de CO2 poate duce la nedizolvarea acestuia in reactor

@dandumitru: da, acesta este motivul pentru care am deschis acest topic; Nu am avut pana acum un astfel de PH controller si vreau sa ma documentez bine inainte de a face o astfel de investitie; in plus, nu vreau sa fac vreo prostie si sa stric ceva sau sa dereglez biotopul, daca intrebarile puse de mine deranjeaza, imi cer scuze; dar nu este nimeni obligat sa raspunda sau sa citeasca; in plus, sunt convins ca toate informatiile care au fost postate mai sus de tine si de restul colegilor vor ajuta pe viitor si alti "profani"


Silviu !
Esti de acord cu mine ca daca ataci un domeniu nou trebuie sa te documentezi incepand de la zero, si daca da de ce o faci de la jumatate ?
Nu sa nascut nimeni invatat, toti am trecut prin asta, unii au descoperit singuri, alti au fost ajutati, eu am intrebat ca sa pot avea un reper sa stiu de unde incep cu explicatiile si unde termin, pentru a avea un parcurs logic si fluent ca tu si alti colegi sa inteleaga cum trebuie sa procedeze corect.
In momentul in care se pun intrebari pe sarite legate de aspecte diferite, se vor face interpretari si asocieri gresite, corelari incorecte si va iesi o varza totala. In acest caz nu eu voi gresi ci tu pentru ca ceva a fost omis sau nu a fost spus cand trebuie, iar tu ai pus in practica convins ca informatia este completa si buna. Nu sunt eu cel care detine adevarul suprem, dar daca pot sa dau o informatie, consider ca trebuie sa o fac, si o fac cat mai in amanunt si cu simt de raspundere.
Un exemplu de postare este a colegului @MariusNdr care detine acelasi tip de controller, si spune cum procedeaza el in bazinul lui, dar credema ca nu are nici o legatura cu ce trebuie sa stii tu, pe partea de functionalitate, pe ce mod, la ce histerezis, la ce parametri. Deci nu ai invatat nimic si vei continua cu o alta intrebare, care iti va rasturna logica.
Intrebarile tale sunt pertinente si nu deranjeaza, cel putin nu pe mine.Dar afirmatiea nimeni nu este obligat sa raspunda sau sa citeasca, este deranjanta pentru oricine citeste, deoarece poate considera ca nu esti suficient de motivat pentru primirea raspunsului si nu-ti va raspunde si va aparea inca o intrebare "" NIMIC ? "", si inca una "" Nimeni NIMIC ???""

O noapte linistita Silviu !



Leon wrote:cred ca e unul dintre cele mai frumoase aranjamente de la inceput de an 2015, iz clar de aquascape ............


Pentru ca nu sunt prezentate ale setap-uri pana in acest moment, acum se poate spune ca este cea mai buna prezentare de aquascaping de la inceputul anului !
Are peisaj !
Are un centru focal foarte puternic, acum nu stiu daca este ceva nativ, sau a fost realizat cu intentie si buna stiinta !
Are profunzine, dar numai pe jumatate, iar lipsa de profunzime din cealalta jumatate este accentuata foarte tare de centrul focal( aici mai trebuie lucrat putin ) - in cazul unei participari la un concurs, aici poate fi depunctat .
Plantele sunt bine alese, face exceptie o singura specie ( hiydrocotyle verticillata care este asezata in snop prea dens acolo undeva, cea ce nu este posibil in natura datorita formei sale de evolutie, in alt context ar fi fost ok, nu se incadreaza dar nu este o problema majora ) la o alta fotografie executata dintr-un punct mai inalt ar fi mai vizibila aceasta necorelarea
Fauna a fost foarte bine aleasa, un avantaj notabil !
GSA nu mrita bagat in seama, de regula se pastraza pana la maturizarea setaup-ului iar la pregatirea pentru fotografia finala se curata treptat folosinduse diferite metode.
Daca ceva il mai poate trage in jos nu este altceva decat originalitatea.

Concluzia finala la care am ajuns eu este ca setap-ul are o imagine de ansamblu reusita, atragatoare, mai trebuie lucrat foarte putin la hardscape pe partea de profunzine cu adaugare de roca sau lemn, si mai trebuie ceva timp ca ansamblul sa ajunga la maturitate. In acest moment bazinul reprezinta cam 50-60% din potentialul care poate fi exploatat.
Meriti pe deplin sa te bucuri de admiratie dupa aceasta prezentare.
Marius felicitari !



Silviu tu inca nu esti lamurit cum functioneaza un Ph Controller ?
Pai de ce se numeste Ph Controller, nu ca sa controleze, sa opreasca, si sa porneasca aditia de CO 2 la o valoare setata a Ph-ului, ce sens mai are sa folosesti numaratorul de bule, si de ce ar muri fauna daca aditia de CO2 este oprita constant atunci cand este atinsa valoarea Ph-ului.

Salut !

Ok, nu am inteles ce vrei sa faci pana la urma, sau cum vrei sa pornesti, dar iti spun ce trebuie sa ai ca sa mergi mai departe pe ideea de plantat cu gazon !

Lumina 4 x 54w T5 cu surse separate si prize programabile
Substrat nutritiv 15 litri
Substrat inert, il poti folosi pe cel actual ( pietris cuartos )
Filtrare insuficienta cu canistra pe care o ai, se poate inbunatati cu un material performant ca mediu de filtrare, iar in viitor achizitia unei canistre mai mari sau la fel ca aceasta pe care o detii, nu neaparat Eheim.
Instalatie CO2 , varianta cu spray la un volum de 250 l este insuficienta, deci trebuie ceva mai performant, daca nu o instalatie presurizata, macar o bomba cu CO2 reteta cu sare de lamaie.
Fertilizare, ai micro ( easy life - pro fito ) mai ai nevoie de macro ( potasiu K, fosfat PO4, nitrat NO3 ) sau alte gama completa de fertilizare.

Daca te gandesti ca este costisitor sa incepi acest proiect mai ai varianta de a incerca un biotop cu una sau doua specii de pesti, de tali mica, iar acvariul sa cuprinda ca imagine numai partea de hardscape. Pentru asta ai nevoie doar de material filtrant, iar pentru decor pietre si lemne.

Eu cred ca este mai ieftin si mai atragator decat un plantat costisitor !

https://www.google.ro/search?q=hardscaping+an+aquarium&tbm=isch&imgil=wfhqOdJkYzAblM%253A%253B0QgRM8IH0gHRPM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Ffish-etc.com%25252Faquascaping-main%25252Fhow-to-hardscape-your-aquarium&source=iu&pf=m&fir=wfhqOdJkYzAblM%253A%252C0QgRM8IH0gHRPM%252C_&usg=__6GqX43YPJOuJfLVVLksU_TkUAoY%3D&biw=1265&bih=865&ved=0CCoQyjc&ei=rhneVKOJLoi7Pav1gMgD#imgdii=_



bsilviu2000 wrote: CO2 ul intra in controller direct din butelie, iar pe iesire trece prin numaratorul de bule si apoi intra in reactor. Corect?


Nu chiar direct din butelie, ci din reductor, iar daca esti indemanatic si mergi cu pasi marunti, poti sari peste numaratorul de bule, mai ales daca ai un reactor de CO2 din filtru de apa.
bsilviu2000 wrote:Salutare!

am si eu o intrebare legata de controller-ul mentionat in titlu: cum se conecteaza electrovalva la el? Am vazut ca are doar intrare/iesire furtun CO2, fara existenta unei prize programabile; in acest caz cum se face automat reglajul emisiei de CO2? La alte brand-uri am vazut ca exista o priza care este conectata la controller; aici nu exista asa ceva...

Multumesc



Salut Silviu !

Ca sa nu facem confuzii sper ca faci referire la asa ceva ?

https://www.youtube.com/watch?v=tNNg9H75fio

Daca despre el este vorba, are electrovalva incorporata !
In-ul vine de la reductor out-ul merge la reactorul de CO 2.
Buna ziua Anca !

Ancamarketing wrote:
Am pe undeva prin spate trei fire de cabomba furcata care au inceput sa si revina, as putea sa le mut pe astea si sa mai adug cateva noi, si am si pata de culoare, dar cresc prea mari, cred ca raman la didlipis diandra in colt.


Si didiplis-ul creste la fel de mare, chiar mai mare si la fel de rapid !

Ancamarketing wrote:Ideea este ca vreau sa incerc mai multe tipuri, apoi fac o selectie in functie de ce imi place, ce merge bine, etc, "" iar de aquascaping nici nu poate fi vorba "".

De fapt asta este scopul acvaristici, " aquascaping-ul si biotop-ul " si vei ajunge acolo fara sa realizezi ca-ti doresti acest lucru, este parcursul normal, exact ca acum cand ai constatat ca trebuie sa faci o selectie, sa inlocuiesti unele specii iar altora sa le schimbi pozitia, cand ai inceput sa faci selectia dupa criterii de culoare, inaltime si rata de crestere, deja ai avansat si esti cu un picior in partea cealalta.
Noi suntem afara si te vedem mai bine decat te poti vedea tu pe tine !

Partea buna !
Se prezinta ca un dezifectant in concentratie de 50% !
Este si un sterilizant foarte bun !
Este foarte TOXIC !!!
La contactul cu apa creaza o reactie chimica din care rezulta carbon organic ce poate fi asimilat de plante.
Renumitul easy carbo, vimi accelerator, etc, etc
Partea REA !
Trebuie aflata !

Salut @Neinitiatul !

Neinitiatul wrote:Domnule dandumitru multumesc pentru raspuns, ma pot baza pe experienta dumneavoastra pentru niste sfaturi ?


Cu placere !
Sigur ca da !

Neinitiatul wrote: Daca da si imi permiteti as dori sa va intreb, deoarece am vazut un acvariu conceput de dumneavoastra


Daca ai putea sa-mi spui, chiar sunt curios pe care dintre ele, sau pe al cui l-ai vazut ?

Neinitiatul wrote:ce gazon as putea folosi ca si incepator care sa nu necesite foarte multe conxitii de dezvoltare. Am vazut la cineva un fel de "iarba" arata grozav si din cateva "legaturi" sa umplut acvariul. Credeti ca este ok?


Gazonul despre care vorbesti ar putea fi Lilaopsis Brasiliensis http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/224-lilaeopsis-brasiliensis , http://img.plici.ro/image/2Qk sau mai poate fi echinodorus tenelus http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/202-echinodorus-tenellus .
Visul tuturor acvaristilor este sa reuseasca un setup care sa aiba in componenta si o specie de gazon.
Este un vis costisitor care necesita investitii in substrat nutritiv, instalatie de iluminat cu tuburi dedicate, instalatie presurizata de CO2, asta in cazul unei dorinte de reusita totala a unui setup cu gazon. Cele mai usoare specii de gazon sunt cele enuntate mai sus, bineinteles ca si acestea au necesitatile lor care trebuie sa depaseasca zona de dotarea tehnica medie a acvariului. In balanta reusitei, cantareste foarte mult si experienta acvaristului, care trebuie sa raspunda la dificultatile pe care le poate intampina in dezvoltarea plantei respective.
Ca incepator cu aspiratii la gazon trebuie sa fii constient ca ai nevoie de investitii care sa asigure plantei alese conditiile necesare de crestere si formare, iar tu trebuie sa hotarasti daca esti dispus sa faci acest pas. Eu iti ofer tot sprijinul de care ai nevoie, din momentul in care esti hotarat sa demarezi acest proiect. Tot ce detii in acest moment reprezinta doar 10 % din ce trebuie sa ai pentru a ajunge la performanta de a avea un gazon in acvariu. Nu trebuie sa te grabesti, poti achizitiona rand pe rand, putin cate putin tot ce este necesar ca sa poti ajunge la scopul propus.


Eu nu vreau '' cate-va '', eu vreau o caruta ! smilie
bsilviu2000 wrote:Nimic?


Daca esti interesat, trebuie sa fii atent si la oferte !
Altfel asteptare poate fi foarte lunga !

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32643.page

Un mic ajutor, doar astazi !
qwerty wrote:Ok, am inteles. Mersi de sfaturi


Cu multa placere, Qwerty !

Nimeni wrote:
qwerty wrote:
Problema Co2-lui este "diferita"... de aceea toti urmaresc SA DIZOLVE IN APA... Co2-ul GAZOS, dat fiind faptul ca "Co2 in stare gazoasa, aflat in apa, se ridica la suprafata apei si se amesteca/evapora in aerul inconjurator"....
Daca amestecul/dizolvarea... este facuta cu succes, Co2-ul nu se mai afla in stare gazoasa in apa.... fapt ptr care "ramane acolo"----
Sper sa fi inteles ceva din "debitarea mea anapoda"....


Aici este o explicatie mai tehnica ( copiat din 'articole '), la ce vrea sa spuna Nimeni :

Carbonul este un macroelement ce sta la baza materiei organice reprezinta circa 40% din continutul plantelor acvatice. Dupa cum se stie deja din procesul de fotosinteza plantele utilizeaza carbonul rezultat din descompunerea dioxidului de carbon (CO2), dioxid de carbon ce apare in apa in urma respiratiei pestilor, prin descompunerea materiilor organice sau prin aditie facuta cu ajutorul unor dispozitive speciale ( v. Instalatia de CO2 ). Carenta de carbon se poate observa relativ usor, plantele au un ritm lent de crestere, frunze mici iar uneori fac un fel de depozite albicioare, dand senzatia ca frunza este transparenta. Excesul de carbon nu face rau plantelor, insa daca exista un exces de carbon automat exista si un exces de CO2 lucru ce duce la moartea pestilor.

Ultima fraza este esentiala pentru a intelege fenomenul aditiei de CO2, ce dai, ce pierzi si cu ce ramai !



.



La acvariile plantate, sau foarte bine plantate, indiferent de volumul lor, nu este necesar un sump.
In schimb au nevoie de sump acvariile care gazduiesc specii de pesti carnivore, cu consum mare de proteine, acvariile care gazduiesc un numar mare de exemplare si cantitatea de fecale este foarte mare, in general acvarii care nu au alte posibilitati de procesare si asimilare a elementelor reziduale, derivate din resturile de hrana si fecale in afara sistemului de filtrare.
Sumpul il construiesti raportat la cerintele acvariului dinainte stabilite, in asa fel incat el sa ofere un volum mare pentru materialul filtrant,o suprafata marita de aerare cu o putere mai mare decat se poate uza in acvariu, cu acces ergonomic pentru o interventie usoara si rapida, pentru mentenanta la intervale scurte de timp.

Qwerty, c-am atat pentru cum ai pus problema !

qwerty wrote:Am inteles@nimeni. Trebuie sa rezolv prima data reactorul dupa modelul @dandumitru si daca dizolva bine Co2 trec la sump.


Qwerty, nu este cazul unui sump pentru bazinul tau, bazinul din fotografia postata de Nimeni are 900 l si a fost conceput in cunostinta de cauza din start cu sump din alte considerente de cat cele de filtrare biologica, s-ar putea spune ca este un bazin personalizat, pentru ce doreste sa obtina '''' hobby-stul ''' proprietar de la acel bazin.

qwerty wrote:
dandumitru wrote:

Cu un alt sistem de filtrare, sau tot un sump,cu 10-20 l de Seachem Matrix poti tine un acvariu de 1500 -200L


Sa inteleg ca recomanzi sump la plantate? cum ramane cu Co2 -ul atunci, nu se pierde din cauza sump-ului?
Daca este recomandat sump, maine desfintez canistrele si trec la sump



Aici nu sugerez si nici nu recomand, sunt doua sisteme de filtrare diferite, folosite in scopuri diferite, pentru acvarii diferite, dar care folosesc acelasi material ca mediu de filtrare biologica !
Dar daca mi-ai pune o intrebare directa s-ar putea sa ai surprize, si foarte mult de munca.

Multumesc Alma !
Ancamarketing wrote:Multumesc Dan.
Sa stii ca se rezolva. Acum am dat co2 mai tare si se închide si se deschide valva, deci functioneaza si sonda si controllerul. Nici nu se mai incalzeste electrovalva.

Cu placere Anca !
Bai baiete, bai baiete, ce chestie misto !
Dar mai ramane CO2 in reactor dupa ce inchide electrovalva ?
serinox wrote:Aha.. deci sa inteleg ca nu merge sa bag ambele specii in acvariu?..


Tu mai doresti o confirmare ?
Daca crezi ca nu ai inteles bine citeste si acest articol !

http://www.toateanimalele.ro/Pesti/Acvariu/Carasi/CarasulBlackMoor/CarasulBlackMoor.php




Sunt incompatibili din alte puncte de vedere, decat cel la care te gantesti tu "' temperatura si tipul acvariului "' !

http://www.toateanimalele.ro/Pesti/Acvariu/RechinulNegru/RechinulNegru.php

 
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com