Salut! Filmarea am facut-o dupa o masa copioasa si o zi mai tarziu decat schimbul de apa programat. Severumii oricum de felul lor respira mai accelerat. E posibil ca si oxigenarea sa fie putin deficitara la cati baboi am acum si tinand cont de faptul ca toti incep sa fie mai maricei. De obicei reglez rutururile sa agite bine apa si e relativ ok.
Momentan o sa-i mai tin asa la gramada pana cresc ceva mai bine sa ma hotarasc pe care-i tin si dupa aia am sa fac o triere masiva. Pana atunci bag cam 3 schimburi la doua saptamani cu aspirat si "vanturat" de substrat.
E drept ca dau cam multa mancare !
Baga sefu' niste Nigro! Iei numa' masculi, nu cred ca e greu , si nu mai ai nici o treaba.
Mie pana acum la ciclidele Americane mari masculii de Nigro mi se par cei mai buni dieter fish, sunt robusti bataiosi si foarte activi. Cat n-au femele sunt o alegere grozava, plus ca de ajung spre 15 cm sunt chiar frumosi.
Recomand schimburi mai dese si mancare cat mai putina o perioada. As scoate mixtura din meniu. Eu o folosesc destul de rar si in general cu o zi inainte de schimbul de apa. Strica foarte tare apa si nu e chiar ideala ca hrana.
Va recomand scoici congelate si creveti congelati de la orice hypermarket, din acelea varsate si la promotie. Scoicile tulbura putin apa cand le mananca pestii, insa per total apa ramane foarte curata fata de orice mancare de tip granulat sau mixtura de vita. Plus ca scoicile au si "verdeata" in ele.
Cu melcii aia e problema mare fara sa scoateti nisipul. Eu am avut Botia vreo 10 luni si nu m-au scapat total de ei. Se pot face capcane de gen borcan cu un capac gaurit cat sa intre usor melcii, in care sa puneti niste mancare de peste, insa parerea mea e ca nu sunt foarte eficiente. Ori puneti tot nisipul vreo doua zile in curte , acum e ideal sa-i exterminati, ori vanturati nisipul cu mana in acvariu, circular, astfel incat melcii vor ramane gramada in centrul vartejului pe nisip de unde ii luati cu mana. Asa puteti sa ii rariti bine in timp insa nu ii exterminati.
Eu ii raresc asa insa nu vreu sa scap de ei ca mai curata totusi nisipul.
O alta metoda e sa-i aspirati cu furtunul intr-o galeata unde sa ii prindeti cu aceeasi metoda de mai sus. Eu am o galeata unde pun furtunul cu care trag apa din acvariu sa nu scap nisip in canalizare si acolo ii prind mai usor.
Asta-i Batman (asa la botezat ala micu ), l-am cumparat ( a se citi salvat) de la Zoo Mania Brasov. Era singurul salvabil din gasca lui. Nu am vazut in viata mea Oscari emaciati ca la astia. Cu ocazia achizitiei m-am pricopsit si cu gris dar l-am tratat natural fara nici o pierdere.
Batman e si preferatul meu, pare sa aiba gene bune, nu am vazut defecte genetice la el si creste foarte bine. Are si un colorit deosebit, am mai vazut asa ceva mai mare si arata superb la maturitate.
Cu pozele e greu si cu DSLR dar nici o sansa de o fotografie decenta. Daca le dau mancare sa stea mai linistiti e mizerie, daca nu le dau, se agita ca electronii DUpa ce mai cresc Oscarii sunt pestii ideali de fotografiat. Cred ca doar Discusii stau mai cuminti de atat.
Am incercat si eu o sesiune foto. Epic fail, nu iese mai nimic cu astia, cum te vad aproape cum se agita de n-ai cum sa faci nici o poza buna. Pana mai cresc o sa ma rezum la filmari:
Severumii s-au adaptat, unii dintre ei se "ratoiesc" cu succes la cativa dintre oscari.
Am deja cativa preferati pe care am inceput sa ii botezam:
Ala mare e Batman, ala Red Tiger e Oschi 2.0, cel Albino Red e Scarface (are o pata neagra sub ochiul stang daca nu ma insel), ala mic din cei gri e Pistruiatul (are fata plina de pistrui portocalii), cel mare gri nu are inca un nume da-mi place de el mult ca e bland, cel Red albino mic e Stallone (gura stramba ), Pe restul nu am apucat sa ii botez. La Severumi nici nu ma obosesc .
Superbi Oscarii tai!
M-ai provocat cu pozele si am revenit si eu la Oscari. Nu imi pare rau deloc. Sunt niste pesti grozavi si as zice eu, subapreciati.