[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Denim
Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Nu m-am prins, are si vreo denumire populara sau de ce radeti?
Are cumva cineva din Bucuresti niscaiva Limnobium Laevigatum? Nu vreau decat 1-2 bucati, si n-as da 30 de lei la nevertebrate pe o cutie intreaga.
Ai dreptate; in retrospectiva am remarcat ca unii dintre ei au putine postari si majoritatea doar la donatii.
Mai am timp de gandire pana imi gasesc pigmei cory.
Se pare ca n-am observat mai multe mesaje pe PM; cand o fi sa gasesc inlocuitorii voi reveni pe PM pe principiul primul venit, primul servit.
Momentan acela este userul galios.
Ii dau gratis, nu am nevoie de nimic la schimb
Ti-am dat PM.
Salutare,

In eventualitatea in care gasesc pigmy corydoras ca sa-i inlocuiesc pe cei curenti, ar fi cineva interesat de 4 corydoras aeneas?
In Bucuresti, zona Timpuri Noi.
Salutare,

In eventualitatea in care gasesc pigmy corydoras ca sa-i inlocuiesc pe cei curenti, ar fi cineva interesat de 4 corydoras aeneas?
In Bucuresti, zona Timpuri Noi.
Saru'mana frumos, fix asta cautam, de multe ori e prea greu sa nimeresti numele in romana
Saksup11 wrote:
Hybrid wrote:
Ciudat ca mie mi s-a recomandat ca fiind prea mic acvariu de 55l pentru neoni (desi mi-am luat pana la urma).

E indicat sa fie cat mai multi neoni, fiind pesti de banc. nu stiu care ar fi un numar optim pt un bazin de 55L, dar pt al meu, cam 30 de buc pat a fi suficienti fara fi inghesuiti.

ugarit5 wrote: Vezi ca aymonieri cresc destul de mari si devin agresivi la maturitate.

stiu ca se fac destul de mari, daca nu ii pot tine o sa-i donez cand mai cresc.

Site-ul asta zice ca cu 30 de neoni cardinal desi ai suprapopulatie aproape ~150%, fara sa iei in calcul sanitari, cat din volum e ocupat de decor si alte alea.
Intradevar e recomandat sa fie cat mai multi neoni intr-un grup, insa trebuie sa iei in calcul si dimensiunile acvariului.
Am luat niste larve congelate, eu traiam cu impresia ca acel cub va pluti insa s-a dus la fund dupa maxim un minut, practic s-au bagat la masa doar cardinalii si corydoras, pe cand espei rasbora fiind blegi n-au mancat deloc.
Ce pot sa fac ac sa-i tin cumva sus? Am vazut niste gunoaie pe la chinezi dar nu stiu daca sunt bune de ceva: https://www.aliexpress.com/item/4001034278609.html

Pentru meleagurile noastre aveti vreo sugestie?

In rest, pare ca s-a stabilizat totul, am 2 saptamani de cand n-am schimbat apa cu teste la 2-3 zile si totul pare sub control, plantele cresc, pestii s-au ingrasat (in special porcusorii ).
Am luat un Eheim Eheim 3581 si un inel din ala de mancare de vreo saptamana.
Ce diferenta face inelul ala... Nu-mi mai imprastie filtrul mancarea prin tot acvariul, cade treptat, alta viata.
Intre timp au iesit si crevetii la iveala, la un moment dat erau vreo 4 simultan la plimbare pe munte (din 7)

- mai dureaza un pic pana se proceseaza cred.

by koala - Am aranjat eu linkul YT.
Ce fac daca plec de acasa 2 saptamani?
Din ce am citit majoritatea celor existente sunt pentru acvarii mai mari si dau foarte multa mancare per dozare daca ne raportam la un acvariu de 55l.
Urmaresc si eu.
Ciudat ca mie mi s-a recomandat ca fiind prea mic acvariu de 55l pentru neoni (desi mi-am luat pana la urma).

Iti recomand https://www.seriouslyfish.com/, gasesti o gramada de informatii despre multe specii. Succes cu balele albe, am avut si eu un meci enervant cu ele.
Pare sa fi functionat o combinatie de factori.
N-am mai pus alta apa oxigenata.

Concret:

- curatat cat de cat substrat si plante
- curatat filtru
- schimbat 50% apa
- 3 ml apa oxigenata pe planta cea mai infestata
- 3 zile fara mancare la pesti
- Seachem Pristine de vreo saptamana zilnic
- fertilizat 1 data dupa schimbul de apa cu Dennerle All in One Elixier

De 2 zile am inceput iar sa le dau mancare 1 data pe zi si nu prea mai vad bale din alea, sper sa nu cobesc.
Cum ar zice celebrul personal Unguru' Bulan: Isuse Cristoase! 200 ml? :O
Aveai si vietati acolo?
Daca tot ai trecut prin experienta asta, cum faceai cu filtrul? Il opreai? Pentru cat timp?
Mi-e un pic frica sa nu deciclez acvariul

La pesti am asa:

6 cardinal tetra
6 espei rasbora
4 black cory
2 amano shrimp
1 bee shrimp

Din ce am cautat n-am gasit sa fie vreunul sensibil, corect?
Se pare ca apa oxigenata are efect.
Cum fac daca dozez tot acvariul? Cati ml de apa oxigenata de 3% pun la sa zicem 40 de litri de apa (brut sunt 55l, utili vreo 42l, dar vreo 9l sunt ocupati de substrat, inca vreo 2-3 litri pietroaiele).
Si daca fac asta, cum fac cu filtrul de apa? Am citit ca apa oxigenata omoara orice fel de bacterii, nu doar cele nocive, deci inclusiv cele nitrificatoare.
Testam, testam.
Sa fie chestia asta, diatomee? https://youtu.be/Rce2_BgGveU?t=451
Mecanic curat deja la fiecare schimb.
Raspandirea din pacate e prin tot acvariul, filmuletul e facut mai demult; intre timp am scos tot si am curatat (plante plus pietre), le-am aranjat iar, si a aparut iar; acum iar am curatat cat de cat.

Eu tind sa cred ca cauza principala e ca ramane mancare oricat incerc eu sa strang dupa pesti, pentru ca nu mananca tot.
Inca caut o mancare care sa nu se imprastie; citisem ca exista mancare tip gel care se lipeste de geam dar inca n-am gasit pe la noi.
Cred ca am sa revin la obiceiul de a opri filtrul cand dau mancare, macar sa nu mai imprastie peste tot.

Legat de carbon, se pare ca de ce mi-e frica nu scap.
Citatul e luat de aici: https://neeness.com/white-algae-6-methods-for-getting-rid-of-it/
Iar despre poza uite aici: https://www.youtube.com/watch?v=BndGAzQg454

Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Go to: