[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Caridina japonica maninca alge, nu plante. Crevetelul asta se poate tine intr-un acvariu plantat.
Iulian99 wrote:As vrea si io niste creveti sau raci de apa dulce... problema e ca nu prea stiu mai nik despre ei... si nici specii nu stiu.

Nu stii, da' vrei! Hai ca esti tare. Daca iti pui raci, adio plante.
Despre Caridina japonica citeste aici.
Dark4ce wrote:Pesti cu personalitate :yeah2: :grr:

Asa e! Pacat ca sunt insa atitia care isi bat joc de ei...
Iulian99 wrote:Sincer sa fiu si mie imi plac chiar daca sunt nebuni :-) si cred ca am sa optez pentru tetrazoni si nu scalari :sic:

Daca vrei tetrazoni, citeste mai intii articolul despre ei, ca sa n-ai "surprize". - puntius tetrazona.
Succes!
stefanvoicu wrote: se poate folosi si apa calda (de la robinet) este mai buna ? ma gindesc la faptul ca aceasta ar putea sa nu contina toate "tratamentele" de care beneficiaza apa rece............?

Nu te-as sfatui. Si apoi, mai exista si incalzitoare cu termostat pe lumea asta.
FLORI AN wrote:Pot sa spun (ca sa ma bag si io in seama) ca am avut su acvariu cu "mormoloci" de guppy, pe vremea cand iinmulteam guppy, exact langa o boxa... de PC... si cand ascultam Iron Maiden, Manowar sau ceva asemanatordestul de tare, se strangeau la geamu' de langa boxa. Imi place sa cred ca am crescut niste pesti rock-eri acuma na, totu' e de vibratii, frecvente... si alte chiestii, DAR LE PLACE !

Norocul tau ca au fost guppy. Daca erau altii mai pretentiosi ...
Dark4ce wrote:mai,eu mai demult mi-=am luat o tzeapa cu un borcan de mincare Troco Grower Premium Hrana granule pentru pestisori(bine zis pestisori)..de marime 0 ...e un fel de praf...bine,ca eu nu vazusem,ca n-am desfacut borcanelu in magazin(carrefour)..si ma gandeam ca asta ar fi numa bun...cica are tot felul de proteine si prostii d-astea...necesare pentru cresterea pestisorilor ...sper sa fie bun

Eu cred ca artemia si infuzorii sunt hrana cea mai indicata pentru pui. Despre Troco - poco, mai bine uita!
Dark4ce wrote:problema mea era, de fapt si n-am explicat eu bine,ca eu stiam ca masculul pentru a fecunda icrele le ia in gura si le pune la loc,sau ceva de genu asta(auzisem la un prieten),

Istet prieten ai! Sa-ti traiasca! Da' sa nu mai zica si la altii, ca poate o sa-l creada asa cum ai facut tu...
Dark4ce wrote:.Si acum intrebarea de baraj....cam cat dureaza pina am sa vad micii scalarei si daca dintr-o frunza de dimensiuni 15cm lungime si 2 latime plina cu icre,am sanse sa iasa vreun pui

Icrele eclozeaza dupa 42-44 ore, iar puii inoata dupa 5-7 zile. Acum nu stiu citi pui o sa ai, dar intrebarea e: ai cu ce sa-i hranesti? :sic:
Si de ce nu, chiar tetrazonii... sunt foarte vioi, zgubilitici si frumusei. Poti alege citeva exemplare din varietatile care se gasesc pe piata si o sa ai un acvariu de toata frumusetea.

PS Cu conditia sa nu-i pui cu scalarii!
tino wrote:Asa ca fratilor,ajutati un biet om caruia ii tipa copii(bineinteles,pestii)de foame acasa si zice-ti si voi pe unde e o balta cu tubii,mai la siguranta si fara Dimbovita.(la intrare n-are tubi iar la iesirea din Bucuresti chiar nu ma duc(va imaginati cum trebuie sa fie Dimbovita la iesirea din Bucuresti? ))) )

Nu prea cred ca se inghesuie lumea la recoltat de tubi... ca te-ar fi sfatuit cineva pina acum. Nu cred ca-ti ramine decit sa te pui bine cu un vinzator si sa ti-i dea mai ieftin, avind in vedere ca tu cumperi en gros. Asta daca n-ai de gind sa iei la scormonit toate baltile din jurul Bucurestiului. :sic:
adi_ci23 wrote:
450l/min??? , poate ai cumparat pompele unguriilor cu care scoteau apa din Banat

A zis parca - nu era chiar sigur...
Ce rai suntem! :sic:
scuze pentru off-topic
VelociRaptor wrote:. Pe de alta parte cred ca motivul e asta pentru ca aspir substratul la fiecare 2 zile, si nu dau de mancare pestilor astfel incat sa cada mancare pe fund.

Am un acvariu de 180l (160 utili), 12 neoni, 5 ramirezi, 2 siamezi, 4 cory (dintre care 2 varietatea albinoasa) si un crevete. Schimb 30 de litri la fiecare 2 zile. 25-27 de grade ziua, 24-26 noaptea.

Ma poate cineva ajuta cu explicatii/sfaturi?

Tu ai dat-o in extrema cealalata. Daca aveai un "acvariu" de 10l, mai intelegeam schimburile/sifonarile asa de dese. Dar la 160l, gata ciclat, chiar nu pricep. :o Presupun ca acvariul e deja stabilizat.
Corry poate sa fi fost si batrin. Iar comportamentul letargic nu le e specific - sunt pesti foarte activi si vioi. Iar mincare speciala pentru ei poti sa le dai fara probleme, dar nu multa.
borisan wrote:
Si acum asa ca fapt divers: Pentru imbogatirea apei din acvariu cu minerale si de ce nu cu CO2 nu ar fi bine de completat cu apa minerala (o apa cu calciu putin si dupa ce am balstacaito bine ca sa nu mai aiba bule) ? (sa nu radeti si sa nu dati cu pietre)

Mai bine NU! Nu stiu cit o fi de buna pentru plante, dar pentru pesti... Daca tot vrei CO2, fa-ti o instalatie cum trebuie.
Nu cred ca povestea asta este valabila numai in ce priveste scalarii. Se intimpla si la betta, si la guppy sa iasa niste corcituri de toata frumusetea...
La urma urmei, multi dintre noi sunt doar acvaristi amatori, care isi doresc sa aiba un colt de natura in casa. Important e insa sa le oferim pestilor niste conditii decente.
Gasesti pe vechiul site 2 articole despre inmultirea la betta.
Dark4ce wrote:
Cema ingrijoreaza e mine mai mult sunt punctuletzele alea de pe aripioare..

Pai punctuletele alea sunt semnele unei infectii cu bacteria de care ti-am spus. Scalarii sunt predispusi la unele boli procate de astfel de bacterii, iar tratamentul se face cu antibiotice.
Sa fie Aeromonas Si daca stau pe fundul bazinului de 2 luni si nu prea maninca, nu ti-ai dat seama ca e ceva in neregula cu ei? :o
Pe linga inghesuiala de acolo, ai facut schimburi de apa si temperatura s-a modificat brusc?
Eu l-as separa. Macar pina iti dai seama ce are exact, sa nu fie ceva care sa-i imbolnaveasaca si pe ceilalti. Si cum zice si GeorgeT, pune o lingura de sare.
Ouch!
Planta de care iti zic ca ar fi anubias - da' nu ma crede pe cuvint :sic: - e in spatele scoicii (si se mai vad 2-3 ceva mai in spate). In spate de tot, cu frunze lungi - Vallisneria, cea cu frunze rosii de linga scoica - Alternanthera, iar dupa buturuga - tot cu frunze rosiatice - Ludwigia. Sper sa le fi nimerit cit de cit....
Lupino wrote:
Sper sa fie asa. Am vreo 8 tulpino de Vallisneria langa o piatra de decor si un chriptocorin cu trei frunze mari. Plus buretele de la filtru. Sper sa fie de ajuns.

Sigur ca da, cind ea il va vedea pe el, se va piti dupa piatra si va tace milc. Unde doamne sfinte sa aiba loc sa se ascunda in 30l?
Sau i-ai bagat repede in acvariu cel mare? :o

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: