| Message |
|
|
Poti sa pui si elodeea.  E ieftina ca braga  , creste repede si poate oferi si adapost viitorilor puiuti de xifo. :-)
P.S. nu baga scalarul acolo...
|
 |
|
|
Vad ca nu vrei sa crezi ca pangasius si carasii nu au ce cauta intr-un bazin cu vivipari...Dar inceraca sa citesti pe net ceva despre aceste doua specii. Poate asa te vei convinge.
PS. - eu am vazut pangasius intr-un acvariu cu guppy - cozile zdrente. 
|
 |
|
|
bogdan.panait wrote:Daca ai cumparat plante de suprafata la pungulita, cum se vand p-aici, e posibil sa fi primit si puii cadou.
Nu prea cred ca i-ar fi facut vreun vinzator "cadou" si pui pe linga plante. :sic: E posibil sa fi avut o fetita de guppy, specie teribil de prolifica de altfel,  care sa fi nascut. Ca au scapat atit de putini, nu e de mirare cu un xifo prin preajma.
Acum, bine ca i-ai scos de acolo!  Ai grija ce le dai sa manince - cel mai bine ar fi artemia eclozata, pe care o gasesti in Obor.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Nu stiu cum aspiri tu mizeria de pe fund fara sa iei nisipul pentru ca la mine uneori vine pe furtun si pietris.Oricum poate ca merge , nu am incercat niciodata deci nu stiu.Nu m-am referit ca nu e bun nisipul pentru pesti vroiam sa spun ca daca va tine pesti in acvariu va trebui aspirat substratul si-i va fi greu. 
Daca tu nu ai folosit niciodata nisip, de unde stii ca nu bun? :o Vrei sa bagi oamenii la cheltuieli suplimentare?  Eu am numai nisip in acvariu si, pe linga ca se curata usor, mai am si pesti. :sic:
@Smiley: ce fel de folie de plastic? sper ca nu ceva cu corali sau pesti marini...Cit despre faza cu dezinfectatul nisipului cu clor, asta nu stiu cine ti-a zis, dar nu a fost o idee prea stralucita.
|
 |
|
|
|
Asa o fi, Alina, cum zici tu. Tu te pricepi mai bine la boli. Un singur lucru nu inteleg - de ce trebuie sa folosesti aproape tot timpul tonul acesta dur?
P.S. Si te rog tine cont de faptul ca am zis probabil. Daca am gresit, mea culpa.
Scuze de off-topic.
|
 |
|
|
Heydrich wrote:
Ce sa fac ??????
Sa scoti pangasius de acolo. Si poate ti se face mila si de carasi si ii separi.
|
 |
|
|
viorelc wrote:corect! ff urata ,dar cand vezi ca deasupra gurii are inca una mai mare nu prea mai are logica sa-l chinui chiar daca s-ar fi vindecat cu bactapur ,ar fi ramas un peste schilodit!!!
Probabil avea hexamita, iar in cazul acesta chiar nu mai aveai ce sa-i faci.
viorelc wrote:(chiar credeti ca am facut-o usor ???????)
Nu, in mod sigur. Insa e bine de stiut ca boala aceasta se poate preveni. 
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:pai ma gandeam,sa dau ceilalti 2 scalari
si sa mai aduc 2 femele de betta ca ala e mascul pe care-l am...si sa incerc inca 2 ancistrusi...mai maricei...si asa ramin cu familia de scalari,familia de betta,2 cori si 2 ancistrusi....voi ce ziceti?
a...si multe plante 
Si daca o sa le vina cheful de depus si scalarilor si betanilor in acelasi timp, ei, ce te faci?  Atunci sa ta vad! 
|
 |
|
|
Stai linistit - e chestie de acomodare.  Se bucura si ei ca au spatiu de miscare, plimbare, "testeaza terenul", e firesc. Pe tine insa te iubesc oricum, tu esti cel care are grija de ei si stiu asta. :-)
Acum nu stiu cum si-or iubi pestii stapinii  , dar e clar ca se creeaza o legatura intre noi si ei.
|
 |
|
|
giostana wrote:Salutare.
am o mare nedumeririe si paote ma sjuta cineva.
mi-am facut acvariu cam de 3 sapt.
am pus nisip, pietris,plante apa si pesti si un melc(doate cumparate din obor)
acuma intervine marele mister.....
1 .acum cateva zile,am descoperit in acvariu un melcusor mic mic (3mm)care vad ca creste repede.
cum naiba a ajuns ala acolo?are cochilia inchisa la culoare cu pete negricioase.
nisipul si pietrisul a fost fiert.
plantele......?
filtrul sa fie incubatorul intrusului?pe asta l-am luat de la un prieten.....deci.... 
Nu e nici un mister.  Melcul poate sa fi fost pe o planta. Lasa-l acolo, ca nu face nici un rau.
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:gata,s-a terminat...s-au albit azi toate icrele,si "mamica" a-nceput un mic festin...
Se mai intimpla. :alright: Si n-ar strica sa citesti si articolul despre scalari. 
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:Cred ca ereau racii lu' Dragosman. 
Si eu cred acelasi lucru! :-) Prietenii stiu de ce!
Si in plus, nu am vazut eu personal creveti in Obor...
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Am vazut niste creveti prin obor la o vanzatoare dar am inteles ca nu prea merg cu pestii , asa este?Erau cam 40 k bucata dar nu stiu ce specie erau.
Esti sigur ca erau creveti si nu raci? :o Si de ce nu ai intrebat cum ii cheama?
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:lampa au noaptea si de mincat icrele nu le maninca,dar s-au km dus  mai toate,si parca nush ce sa fac .... 
Sa iti faci un acvariu separat pentru ponta, unde sa nu ii mai deranjeze nimeni si nici tu sa nu-ti faci drumuri dese pe acolo. Daca sunt o pereche, stiu ei mai bine ce au de facut. 
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:Acvariul este de cca 80L ... cati neoni ar merge? Vreo 20-25 e OK? Am un ancistrus maricel deja 
Sunt cam multi. Cred ca poti sa pui cel mult 15. Trebuie sa iei si ancistrusul in "evidenta".
kiwiboy wrote:Dolly ... unde gasesc celelalte specii de neoni? In obor nu am vazut  decat negrii parca
Asta drept sa-ti spun, nici eu nu stiu. Incearca la pet-shop-uri. Sau da o cerere pe forum, daca are cineva si poate sa-ti dea. 
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:...acum mai apar niste intrebari:
2. e posibil sa am 2 femele care sa fi depus amindoua odata si sa nu fi existat nici un mascul care sa fecundeze?
Da.
Dark4ce wrote:3. e posibil...la un moment dat te bate gandu sa te intrebi si asta...ca masculul...sa ...nu...poata  ..sa fie steril?(de aici iese un nou subiect: Impotentza la pesti  )
Se prea poate ca masculul, daca e mascul, sa fie steril. Dar nu te grabi sa-l "acuzi" -  sunt la prima depunere. Rabdare! 
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:hai ca ma duc la farmacie sa cumpar albastru de metil...
Poti sa te duci si la un pet shop. Albastru de metil au cam toate magazinele de profil. 
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:pai mi-a zis si mie cineva ca trebe?eu de unde sa stiu?si cat albastru de metil trebe la 100L de apa?
 Inteleg ca ai emotii, dar vezi ca nervii fac riduri.  Daca tot ti-ai luat scalari, ar fi trebuit sa stii ca sunt pesti mai delicati, care au nevoie de o atentie speciala si ai fi putut si tu sa mai citesti cite ceva despre ei.
Si acum de unde ai scos 100l cind sub numele tau apre clar 90l? :o 10l inseamna totusi ceva...
|
 |
|
|
Val wrote:
MihaiCalin wrote:un mascul depunea cu vreo 3 femele
Pe buneee??? Nu de alta, da parca mi-aduca aminte ca primul lucru pe care l-am citit despre scalari si m-a impresionat... acu' multi ani a fost ca sunt fideli.
Asa se spune, dar poti sa stii?
Val wrote:Sigur e o pereche. Adica femela si mascul. Sunt destul de mici si ca statura si ca varsta. Femela are vreo 6 luni, masculul vreo 5. Cel putin de cand sunt la mine, dar oricum erau foooaaarte micuti. Hai sa mai adaug o luna la perioada de cand ii am eu... Deci? E posibil sa nu fie maturi sexual, dar totusi sa depuna?
Poate nu sunt o pereche. Poate sunt 2 femele.  Mai ales daca zici ca sunt inca mici, cum ti-ai dat seama care e el si care e ea? Un scalar devine matur sexual dupa 7-10 luni.
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:AAhaa... intzeleg ... atunci o sa renunt si la scalarei si fac un acvariu cu neoni ... si mai ce ma sfatuiti sa mai bag. As prefera 2 rase.
Daca vrei doar neoni, poti sa bagi mai multe specii. Vezi aici ( citeste sfirsitul postului). Si niste ancistrusi sau corydoras. 
|
 |
|
|