[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Iar scheletul mare de coral (Pukani dry rock) l-am luat pentru ca era £3/kg, prea ieftin sa-l las la magazin.
Ca sa raspund la toate deodata. Si eu mi-as da soacra. Soacra si acvaristica sunt atat de incompatible... desi aud povesti la colegi care au reusit sa-si dreseze soacra sa aiba grija de acvariu in absenta lor. A mea mi-a curatat o data geamul la cub, de zici ca a dat Zorro cu diamantul pe sticla. Nu a rugat-o nimeni sa se atinga de sticla, cel putin nu eu.

Apoi Tunze 9006 nu-l vand, dar pot urmari pe eBay pentru unul. Nu trec de £100, eu am gasit unul nou nefolosit.

Tunze 9002 nu e in poza, alea sunt doua Tunze 6206 aka Nano Wavebox cu controllerele model vechi.

Tot ce am ca echipament e luat pentru ca era prea ieftin sa le ratez:
- Tunze 9006 nou la £110
- filtru Schuran cu skimmer £45
- pompe Sicce Voyager 4 x2 plus controller £41
- Hydor Koralia 3200 - £15
- Vortech MP10 ~£110

Daca ai rabdare, gasesti orice la un pret bun. Totul e sa nu licitezi peste pretul pe care esti dispus sa-l platesti doar ca sa nu ratezi ceva.

PS. nu am vazut Tunze 9002 care sa se vanda sub £80, in conditiile in care £90 e pretul in magazin.
Aceasta este doar piatra suplimentara, grosul este intr-o cutie de un metru cub in pod. Am cumparat-o pentru ca era foarte ieftina, ceva gen 3 lire pe Kg.

Azi am facut ordine prin nimicurile adunate de-a lungul celor trei ani de reefing.

"Success is the ability to move from one failure to another without loss of enthusiasm."
Ieri am fost pana la Braknell. La intoarcere, am facut un filmulet pentru ca era o vreme superba. Am prins si vreo doua minute jumatate in care doi idioti se sicanau in trafic.

Azi dimineata acvariul arata foarte static. Apoi am realizat ca nu vad niciun cardinalfish. Am inceput sa ma uit unde s-au ascuns. Erau toti pe nisip sub MP10.

Aseara erau veseli si mancaciosi.
Cred ca imi plac acesti pesti pentru ca imi seamana:
- frumosi
- inteligenti
- modesti
Amblyeleotris wheeleri

Amblyeleotris aurora

Amblyeleotris guttata (mascul)

Amblyeleotris diagonalis

Amblyeleotris stenitzi

Amblyeleotris randalli

Amblyeleotris latifasciata

Azi am curatat acvariul si am scapat de cinci din cele zece mangrove. Acum arata mult mai aerisit.

Ma gandesc cu groaza la umiditatea care va rezulta din acvariile care se vor odihni pe asemenea bestii. Fara o dezumidificare eficienta, condensul rezultat poate produce si distrugeri structurale la o cladire. Probabil as izola incaperea cu material hidroizolant si as pune si o scurgere in podea.

Si daca aud cuvantul ferma, ma gandesc ca am mai vazut profile din aluminiu de astea folosite ca suport pentru lumini de acvariu. Mai mult, un tip le pusese pe sine si erau mobile, acoperind astfel o suprafata mai mare cu mai putine module. Sunt curios ce lumini vor fi folosite ca sa acopere asa o suprafata, banuiesc ca niste module LED DIY?
Am avut pana acum urmatoarele specii de Amblyeleotris:

- Amblyeleotris guttata (pereche)
- Amblyeleotris aurora
- Amblyeleotris wheeleri (pereche)
- Amblyeleotris randalli
- Amblyeleotris latifasciata (pereche)
- Amblyeleotris stenitzi
- Amblyeleotris diagonalis

Sper sa scriu un articol despre aceasta familie de goby. Am strans de-a lungul timpului poze si filme foarte faine si o experienta destul de vasta.
Noii pesti s-au adaptat bine, si pestii vechi ii accepta fara probleme.

Din cei zece Apogon parvulus, noua sunt grasi si ok, al zecelea pare sa fie un mascul cu oua in gura. O sa fiu iar tatic

120x25x25cm nano reef

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: