Ideal e sa lasi loc in partea superioara a compartimentului de filtrare pentru un scenariu in care materialele filtrante din sump se colmateaza, ceea ce duce la cresterea nivelului apei in display. Astfel, apa suplimentara din display ajunge inapoi in sump in loc sa ajunga pe covor (un fel de by-pass).
Uita-te la partitionarea unor sisteme all-in-one ca RSM130/250, AquaMedic Percula/Yasha/Blenny etc.
Eu am un AIO Aqua One Aqua Nano 40 cu o filtrare in trei camere, similara cu ce ai desenat tu. O observatie: din pozitionarea separatoarelor intre camerele de filtrare poti obtine skimmarea de suprafata. Cum ai desenat tu separatoarele, nu vei obtine asta (ai nevoie de o cadere de nivel fata de nivelul apei in display.
Intrucat trebuie sa aranjez transportul, as fi recunoscator daca cineva mi-ar putea estima greutatea si estima daca are sanse sa incapa intr-un Vectra 2003 hatchback, ideal cu tot cu stand.
Trei ani in hobby si tot trei ani de cand am inceput acest acvariu.
Am sarbatorit cumparand doi creveti Alpheus (A. ochrostriatus si A. bellulus) si un coral (Cespitularia).
Multumesc, il stiam drept AC70, cautand dupa AC300 l-am gasit pe Amazon UK. Din pacate, ma gandesc deja la "next level", care nu include un filtru hang-on.
Spre exemplu, tocmai am cumparat un Deltec MCE600, care are loc generos de medii de filtrare si un skimmer la fel de generos. La £50 am zis ca nu pot sa nu-l iau.
Weekendul acesta am luat cativa gorgonieni si i-am mutat in peninsula.
De asemenea, am gasit mascul de A. latifasciata la Bracknell, care a venit la pachet cu un Alpheus bellulus. Crevetele nu ss-a imperechiat cu cel existent. Pestele a trecut prin aclimatizare (45 min) apoi dip BlueLife Safety Stop 45+45 min. Sper sa se inteleaga ok cu fetita.
Am profitat de dipul preparat pentru a trece si N. helfrichi printr-o dezinsectie, mi s-a parut ca are ceva pe piele.
The two years mark found this tank at a moment of return to basic, kind of a soft reset.
I've recently cleaned the skimmer and the pumps (vinegar and all), the ATO sensor, bleached the extra rock added in the dark area where I keep all the filtration / circulation.
It seems I've finally got rid of the Aiptasia problem with the help of AiptasiaX nukes (repeatedly pouring whole bottles of AiptasiaX over the rockwork) plus adding an Aiptasia eating filefish (Acreichthys tomentosus).
Due to poor maintenance (skipping waterchanges, overfeeding, protein skimmer not working due to build up in the pump and not changing the media often enough) plus Aiptasia overriding the tank, I've lost the less resistant corals (all Euphyllia's, almost all Zoanthus). The photosynthetic gorgonians and the Ricordea florida thrived in the tank, showing good growth and high multimplication rates.
One of the daylights failed and at the reset I've changed the light profile too:
- TMC Aquaray 600 Ultra Marine Blue - channel 2
- TMC Aquaray 600 Ultima Fiji Blue - channel 1
- TMC Aquaray 600 Ultima Marine Blue - channel 2
- TMC Aquaray 600 Ultra Fiji Blue - channel 1
- TMC Aquaray 600 Ultra Marine Blue - channel 2
on a TMC 8 way controller with:
- channel 1 on 06:30, ramp 180 min, min 0%, max 85%, off 18:30
- channel 2 on 05:00, ramp 120 min, min 5%, max 85%, off 20:00
I remember a year ago contemplating closing this reef. Now I feel it's ready for a new start. It's got the advantage of being a more mature system and having a wiser owner.
Desi pare foarte agresiva, as enumera corali cu o intepatura mai puternica: Euphyllia, Fungia. Si Aiptasia, care mi le-a si omorat pe ale mele (am avut una care s-a divizat de doua ori, prima data am pierdut o clona, a doua oara au supravietuit amandoua).
A mea era maro si mare cat o palma cand am colectat-o din tara galilor. A suferit o metamorfoza in acvariu la temperaturi tropicale si lumina de recif: s-a micsorat, tentacolele s-au subtiat si alungit, culoarea a devenit albastru deschis cu varfuri violet.
Exista si un crevete comensal pentru aceasta anemona, Periclimenes sagittifer, care in UK se gaseste in Channel's Islands si in sudul Angliei, in Devon si Dorset.
Aceste anemone par a fi animale coloniale, tolerandu-se reciproc.
Sunt foarte rezistente la schimbari bruste de salinitate, temperatura si lumina. Par sa nu fie fotosintetice, desi isi schimba culoarea functie de zona unde traiesc (in UK e vorba de ape limpezi - verde-albastru sau turbide - maro) si supravietuiesc fara hraniri suplimentare, desi mananca brine shrimp si krill.
Ca habitat, zona inter mareica, cu alternanta apa turbulenta/ curenti puternici si perioade in apa stagnanta / rock pools si chiar afara din apa.
Nu par sa prezinte un pericol pentru pompe / overflow, desi pot calatori repede distante impresionante. Aceasta anemona prefera zonele unde curentul aduce mancare.
Pestii costa cam 20$ bucata, cel putin asa se vand cei de la ORA.
Melcule, in loc sa tot adaugi anemone, intreaba-te ce nu faci bine de-ti mor cele pe care le ai:
- Ai acvariul suficient de matur?
- Ai nitrati si fosfati prea mari?
- Ai suficienta lumina?
- Le hranesti suficient?