[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Poate ca prin schimbul de apa ai evitat un bacterial bloom(asta depinde de cantitatea de material filtrant). Dar asta nu vei sti niciodata.
Interesant e ca ai facut schimb de apa, far ai si adaugat Stability. Adica ai adaugat bacterii dar le-ai taiat din hrana.
Dar esti pe drumul cel bun, ai rabdare. Mai ales in ceea ce priveste animalele si bucephalandra.
Masterline All in one Golden contine atat azot cat si fosfati si nu va fi de folos daca vrei sa scoti in evidenta culoare rosie a plantelor.
Oi,oi oi istenem! acma vazut poze doar. Ce frumoasa e la tine melcu.
Ii bagi la creveti?
Arata bine, esti pe drumul cel bun. Rabdare.
Eu nu as baga nimic pana nu se cicleaza, chiar daca dureaza mai mult. Si bineinteles tine cortina trasa peste el.
Ce inseamna perseverenta! Dupa mai bine de doi ani ai reusit sa faci rost de ei! Succes in continuare!
Cum stai cu ciclarea?
alinutz80 wrote:
Samy wrote: Si eu zic ca sunt inutile testele ph, asta mai ales cand ai injectie de co2 si ai un dropcheker dupa care te iei si iti si dai seama cam ce ph ai .

Nu sunt inutile, sunt bune, dar le folosim mai rar. Sa nu se inteleaga altceva.

Corect. Sau mai degraba as zice ca in cazul pH tindem sa il folosim mai mult decat e necesar si tindem sa ajustam valorile pH periculos de des.
Cat despre rezultatele testelor pH ptr. blackwater extract, din pacate nu le-am pastrat. M-am multumit sa vad ca nu imi scade pH prea mult incat sa-mi afecteze ciclarea sau
in cazul utilizarii leonarditei ca nu imi creste ph-ul.
De acord cu Bayek, plantele arata foarte bine, sanatoase cu exceptia plantei rosii(banuiesc ca-i un neam de Ludwigia) care sufera din cauza lipsei de lumina(e cam cheala in partea de jos). Asa cum sugereaza @Bayek cred ca va trebui sa raresti putin din Cabomba, eventual sa muti Ludwigia mai departe de Java Fern( sau sa mai tai ceva din rizom, ca oricum e prea dezvoltata. Daca Ludvigia ramane cheala jos ,poate poti sa muti 2 parva in midgroundul din fata ei. In felul asta nu se va mai observa prea tare.
Sau poti sa muti Ludwigia mai in fata, in midground . Dar va trebui sa tai partea cheala si sa plantezi doar varfurile caci altfel va arata urat.
Poti sa iei de care vrei tu ca oricum nu conteaza. Probabil ca il vei folosi la inceput pentru a-ti face un plan de fertilizare/ ajustare kH sau reglare aparatura CO2. Dupa care , daca tii la sanatatea ta (mintala) o sa-l dosesti intr-un dulap. Daca o sa incepi sa vanezi anumite valori ale pH-ului inseamna ca ceva nu e in regula. La inceput masuram si eu pH-ul destul de des. Acum am mai masurat pH-ul atunci cand foloseam controlere de pH pentru dozarea CO2 sau cand adaug substante noi si vreau sa vad ce efecte au. Mie imi par mult mai importanti kH, GH, TDS. Cat despre pH, deoarece ca si majoritatea barbatilor sunt "colour impaired" prefer sa folosesc un tester electronic. Am prin sertare unul, cred ca nu l-am folosit mai bine de 1an. Acum vreo 2 luni l-am scos de la naftalina caci am vrut sa vad ce efecte au unele substante ptr. "black water" asupra pH-ului.
EverSad wrote:Bine: se va observa cat creste in 6-8 luni...

Am si scris anterior: sper sa, nu fi identificat bine pestisorul)

Chiar' nu va doresc un peste cat' un cardan de negru' in bazin.

Pai nu ti-am spus ca cu ajutorul tau l-am indentificat pe ai mei si sunt L1194(coincide si descrierea si dimensiunile si denumirea stiintifica).
Roaga-te sa nu ai dreptate, ca sa fiu al naibii daca nu vin si te trag de urechi.
Nu-i ala, L252 e varu-sau pe steroizi. Ce am eu ajunge la 3-4 cm.
Dar mersi ptr. info, cu ajutorul linkului l-am identificat si eu pe al meu: L1194.
Mai prapadit, daca n-a mancat tot cand a fost mic.
EverSad wrote:Construiesc un ca*at.... (construiesc alte ca*aturi. nu plastice)

Dar: Eclipse L, ma bagat in priapism.

Trimit si in rumania' astia?

Poti verifica? (te rog)

Dupa spusele lor trimit. dar am verificat costurile aditionale si dupa parerea mea tot la stadiul de model/inspiratie ramane.(transport $41, taxe import $41).
Pe ebay ar mai fi si alte variante poate merita sa le studiezi. In functie de cat de repede vrei sa termini proiectul si de ce cheltuieli vrei sa faci merita vazut daca mai sunt si alte posibilitati de livrare.
ocean wrote:Am folosit overflow de tipul asta multi ani de zile(9 mai exact la doua marine la firme diferite) era de firma Aqua Medic avea si pompa pentru amorsare si tot se intampla sa mai se ude podelele din cand in cand asa ca gauritul e un must be in opinia mea

De acord, in cazul asta nivelul apei in acvariu si in ultimul compartiment al sumpului(ala cu pompa de retur) este invers proportional cu pretul podelei si muschii vecinului de jos. Dar e o varianta , mai ales pentru cei care nu au nici un chef sa manevreze un acvariu de sticla de 600 l ca sa-i dea gauri sau ptr. cei care au un automatic shut off pyr pompa de retur atunci cand nivelul in acvariu creste prea mult sau cel in sump scade prea mult. Eu am acvariul in garaj asa ca am avut tupeu sa experimentez cu nivelele si am eliminat prefiltrul din cutia exterioara caci imi crea prea multe probleme. De atunci nu am mai avut probleme. Bineinteles ca varianta cu gaurirea acvariului este mai sigura.
Link-ul pe care l-am pus poate servi ca model, se pot construi din acrilic cele 2 cutii, astfel incat sa fie adaptate acvariului(ranforsari). Varianta cu piaptan lipit este avantajoasa prin faptul ca este o solutie simpla, dar trebuie sa dai mare atentie la lipirea cutiei din plastic de geamul din sticla. In nici un caz nu vrei sa verifici calitatea lipiturii atunci cand ai pana de curent.
PS Eshopps face diferite overflow box in cazul in care vrei sa te inspiri si sa le construiesti tu.
Din pacate nu stiu stiu ce L este(face parte din familia Loricariidae, deci ar trebui sa fie un L). I-am luat impreuna cu 6 cory sterbai de la un tip care se muta si nu putea cara acvariile cu el. Pe langa ca au fost ieftini m-am bucurat ca sunt adaptati la apa noastra de la robinet. Sunt cam de aceeasi dimensiune cu otocinclus affinis, se spune ca sunt mai harnici la alge si se preteaza la temperaturi mai ridicate(exact de ce am eu nevoie). Daca astia se adapteaza bine, fac un efort financiar si mai cumpar vreo 5.
Sumpul meu a venit cu un overflow box la care nu a trebuit sa gauresc acvariul. Legatura dintre cutia interioara si cea externa se face printr-un tub in forma de U. Amorsarea e cam cacacioasa, dar am o pompa(airlift) cu care rezolv problema. Pot ridica cutia interioara astfel incat nivelul sa fie la juma de cm sub buza. Nu stiu cum arata ranforsarea la tine, dar cred ca ar putea fi utilizata si la o fasiede vreo 5 cm. Overflow box este Eshopps.
Eshopps face si overflow box si in cazul in care vrei sa gauresti acvariul. Un exemplu ar fi:
https://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=115646736269&category=46310&pm=1&ds=0&t=1673934570186&cspheader=1
In mod normal ar trebui sa vina cu un sablon ptr. dat gaurile si un calcul infunctie de ce nivel de apa vrei sa ai in acvariu.
Ca fapt divers, overflowul meu aveaun prefiltru in cutia exterioara, pe care l-am scos pentru caseinfunda destul de des si cand imi era lumea mai draga se umplea acvariul de apa nepermis de mult.
Zilele trecute am facut rost de doua exemplare din acesti pesti. Sunt cam scumpi la vedere, dar aseara am reusit sa le fac niste poze. Din pacate apa este cam tulbure deoarece am cam modificat lucruri prin acvariu.

image

image

image
Eu am ramas fara curent 5 zile in decembrie 2006. Temperatira in casa si in acvarii era injur de 10C.Dupa vreo 2 zile am reusit sa duc ceva pesti intr-un container de plastic la cumnati si pestii aia au supravietuit. Cei care au ramas acasa(pui degurami sidefiu, pui de scalar, xifo) au murit. Ca prin minune cativa xifo au supravietuit. Pareau morti ca si ceilalti, darau inceput sa miste cand au dat de apa calduta si oxigen. Nu stiu cum au decurs lucrurile cu acei pesti, am stat si noi la cumnati.
Nu cred ca temperatura este lucrul cel mai ingrijorator in cazul unei intreruperi a curentului electric pe un timp mai indelungat.
Am postat ca am avut curentul intrerupt pentru 29 ore. Temperatura in unele acvarii a scazut de la 30C la 17C si nu am avut pierderi. Pe mine cel mai mult ma ingrijoreaza scaderea oxigenului in apa (asfixiere pesti si/sau deciclare acvariu). Din fericire am avut pompe de aer pe baterii si nu am constatat deciclari la sump sau canistre.
In locul tau as verifica daca acvariile nu s-au deciclat. Mai bine safe, decat sorry.
Bafta!
Arata superb!
dan.pavelescu wrote:
Mi-au trimis fetele niste poze.

Hmm! Asteptam cu interes sa se incarce pozele, cand realitatea a lovit crunt sub centura cand mi-am dat seama ca nu sunt la topicul deschis de tine la Carciuma.
Da' acvariul arata tare bine, mult succes in continuare. Si ape limpezi .

Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to: