[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
minnardy wrote:Ma uit la solurile tale...Power Sand Special 2L x2, AquaSoil Amazonia un sac de 9 L, AquaSoil Amazonia Powder cam 2 litri....si ma uit la plantele tale:
Rotala Rotundifolia, Echinodorus Tennelus si Rotala Green ...nu foarte pretentioase
Microsorium narrow, Bolbitis, Anubias si Moss ...pe lemne
si concluzia care se desprinde e doar una: ai stricat orzu' pe gaste.
Sa nu ma intelegi gresit...acvariul arata beton si va arata, sunt sigur, si mai beton. Mai mult, sunt ultra-adeptul celor mai profesionale solutii (echipamente, soluri, fertilizare, becuri, etc).
M-am exprimat asa in sensul ca, avand acele produse ADA puteai dezvolta un bazin mai mult orientat pe plante sensibile, cu crestere din sol, decat cu plante relativ comune, fixate pe lemnaraie...care lemnaraie, este spectaculoasa.
Sper sa nu te deranjeze postul meu...in multitudinea de laude care presimt ca vor urma, trebuia sa fie si ceva usor critic.

Doamne fereste, cum sa ma deranjeze. Critica e mama progresului! D aia am si postat aici, sa dezbatem mai mult solutiile ADA, pentru ca stiu ca nu toti au acces la ele, si pe forum nu s a dezbatut mult aceasta problema, in sensul ca foarte putini au incercat. Eu unu abia acum am sansa sa folosesc tot de la ei, si vreau sa vad cum e.
Stiam asta, si sunt constient d aia am si spus, ca vreau plante ce sa traga si din sol. Oricum, unde am buturugile fixate pe mijloc, nu am power sand si nici amazonia, dar acum nu vreti sa dau toate secretele asa pe tava Am ales solul asta ca vreau sa am un acvariu cam 2 ani de zile, si sunt convins ca pot sa l tin atat tinand cont de plantele ce le am, si oricum am vrut eu sa vad ce poate ADA, ce vreti cand stolul e mare Sunt convins ca o sa am culori deosebite la Rotundifolia, si o sa si un gazon frumos. Oricum pot face modificari in privinta plantelor, insa hardscape ul asa o sa ramana mult timp. Oricum am vazut ca si Amano foloseste aceeasi combinatie de power sand si amazonia pentru scape cu bolbitis anubias si slow growers
Am ales tennelus si vreau si restu plantelor de gazon pentru a le combina, pentru a capata aspectul ala salbatic, in care fiecare planta se "lupta" pentru locul ei. Am ales tennelus datorita formei frunzelor si a inaltimii acestuia plus ca e o planta ce foloseste mult substratul, ceea ce am si nevoi. O sa fie tennelus in spate si printre unele ramuri, urmand catre fata sa vin cu glosso sau poate chiar si marsilea.
Cat despre investitie, o mare parte sunt premiu de la Reef Aquarium pentru siteul www.aquajournal.ro un site cu multe informatii, si o mare inspiratie si pentru mine. Veti gasi amanuntit cam ceea ce am aplicat eu aici. Mie mi a fost foarte folositor.
Am mai cumparat eu Aquasoil Amazonia normal, Sarawak Sand si buturugile care spre surprinderea mea au fost foarte ieftine. In jur de 100 de ron au costat toate buturugile de la mine din acvariu si mai am cateva ramuri care pur si simplu nu am mai avut unde sa le pun dar pe care le voi folosi la un nano. Sincer nu cred ca am dat mai mult de 500 de ron, nu este o investitie mare, plus ca poti face in timp. Fertilizarea lichida este cea mai costisitoare la ADA, insa exista variante si pentru asta. Am vazut ca multi folosesc gama Easy Life pe afara si solul ADA si au rezulate excelente. Eu am sa folosesc pentru moment doar ADA. Vreau sa vad ce poate. Am folosit pana acum si JBL si Easy Life, si am fost foarte multumit de produsele astea. CAlitate pret sunt ok, dar acum vreau sa vad ce inseamna top
Eu am deja o viziune si il vad asa cum va arata. Astep si eu evolutia lui. Inceputul va fi greu si trebuie sa fac rost cat mai repede de glosso si parvula. E foarte greu sa incepi un acvariu unde majoritare sunt plantele cu o crestere inceata gen Anubias, Bolbitis, Microsorium.
A trecut foarte mult timp de cand nu am mai postat aici, insa cred eu ca nu am stat degeaba. Am folosit in sfarsit ce am tot strans de un an....pe scurt multe buturugi, ceva plantute, si cateva produse ADA.

Am folosit pentru acest proiect

Power Sand Special 2L x2
AquaSoil Amazonia un sac de 9 L
AquaSoil Amazonia Powder cam 2 litri.
ADA Sarawak sand pentru decor
ADA moss Ball pentru a pune moss ul.
ADA Wood
Produsele asteptau cuminti noul acvariu
image

Buturugile, doar un preview , ma tot gandeam cum sa fac sa le folosesc pe toate Au fost multe rau.
image
image

Sfat, fotografiati hardscape-ul in forma finala, si dupa treceti la amenajarea propriu zisa pt ca altfel o sa uitati cum veneau buturugile.

Dupa am pus un strat considerabil de Power Sand Special, urmand peste AquaSoil Amazonia normal.
Am folosit carton pentru a delimita zona de nisip decorativ de restu aranjamentului.
image
image
image

Asa arata la final
image

Treptat treptat am adaugat apa, insa cu foarte mare grija. Atentie la Amazonia, este un sol excelent insa daca turnati apa brusc sau nu plantati cu atentie veti risca sa va treziti cu o mini mlastina in loc de acvariu

image

image
Ca sa va faceti o idee am turnat cam 50 de litri folosind o cana

Acvariul la final

image
image
image

Ca plante folosite
Rotala Rotundifolia
Rotala Green
Microsorium narrow
Bolbitis
Anubias
Moss
Echinodorus Tennelus

Urmeaza sa pun in zona libera de Aquasoil ori glosso, ori parvula, ori glosso cu parvula, oricum va fi un mix asta e clar, dar inca nu stiu ce. Cred ca parvula si glosso. Acum rugaminte cine are sa mi dea si mie un picut din aceste plante raman dator.
Acvariul are o saptamana acum, am inceput deja sa adaug Step 1 si Brighty K.

Foarte frumos! Un acvariu cu mare potential.
Cam asa e
De ce este japca? Stii ce e japca, japca e atunci cand te duci la orice magazin si iti baga pe gat cranii, scheleti si 5-6 specii diferite de pesti in acvariu de 30 de litri , fara nici cea mai mica compatibilitate, sau ma rog traiesc toti in apa Japca e cand iti vinde cineva apa chioara drept cel mai bun fertilizant.si lista poate continua. Nu stiu cati ati fost la Reef, insa puteti sa faceti un drum si sa vedeti ce inseamna sa faci acvaristica cu pasiune, si ce inseamna un sfat si o parere avizata.
Si de ce Reef? Pai sunt printre putinii care promoveaza acvaristica de calitate, sunt printre putini ce se implica in acest fenomen si cand spun implicat ma refer la expozitii, sponsorizari, sfaturi decente si marfa de calitate . Macar de ar fi mai multe magazine la nivelul asta, din pacate sunt prea putine. Anul asta au fost cei mai multi participanti la IAPLC din partea Romaniei, iar dintre toate magazinele astea de pe la noi, singurii care au promovat treaba asta a fost tot Reef. Eu zic ca e o problema de mentalitate. De ce sa nu promovam si sa nu ne ajutam reciproc? Acvaristica in Romania din pacate e acolo unde e, daca mai dam si noi cu noroi chiar ca se alege prafu....
Eu cred ca au bun randament din moment ce sunt dedicate. Nu poti compara mediul acvatic cu cel terestru. E mult prea complicata treaba. Parerea mea e ca pentru ce vrei tu Floura e cel mai bun. E un tub horticol si asta spune tot. E adevarat ca e mai scump si ca are o durata de viata mai mica insa da si cel mai bune rezultate!
Poti vorbi un pic despre fertilizare? Trace mix micro e o zeama facuta din prafuri de pe ebay sau e facut de ceva firma?
Si eu cand aveam bomba o lasam non stop. Nu se intampla nimic. Ia un test permanent de Co2 ca sa poti urmari mai atent treaba!
La Aquamedic poti vedea daca mai functioneaza becul. Daca lampa uv sta intr un loc intunecos se vade o mica luminescenta pe in si out-ul lampii. Astea fiind usor transparente. Plus ca poti desface oricand lacasul becului fara sa fi nevoit sa o golesti de apa. Foarte tare asta, am inteles ca la altele nu e asa.
Mare jucarie ECA ala
Subscriu si eu la ce a zis gengis. Gaurile nu apar de la lipsa de K. K e foarte important in metabolismul plantei, in fotosinteza nu prea are treaba cu gaurile. Eu la micro as fi atent. Din cate stiu eu gaurile apar la o carenta de micro dar nu mai stiu exact ce element....
Felicitari, inca un acvariu care demonstreaza ca suntem pe drumul cel bun, acvarii plantate si in cea mai dura apa Foarte frumos, bine ai venit si ne bucuram ca ti place aici!
Imi pare rau ca nu ne am intalnit niciodata la GG, sau poate ne am intalnit dar nu ne am cunoscut. Sau cel mai bine poate daca timpu iti permite sa vi intr o duminica la intalnirile noaste, eu unu as fi onorat. Eu unu ma asteptam sa am locul asta, se putea si mai bine dat fiind faptul ca poza a lasat mult de dorit, prima participare, acvariul dimensiuni foarte mici, etc. Dar coc unu de 120 de litri acum, sper ca asta sa fie mai reusit. Va fi cu Power Sand Special, Amazonia, si gama ADA.

Poza cu care am participat eu la ADA este asta:

image
Bravo Sorin, primii 200 e ceva!
Nu stiu cat ati folosit acest sistem. Insa eu am folosit si am lucrat. Este foarte simplu, apesi o piedica ridici lampa si ramane asa. Dupa vrei sa o cobori apesi din nou piedica si lasi gravitatia sa si faca treaba. E foarte simplu. Piedica asta actioneaza ca o frana pe sistemul de cabluri. Vrei sa ridici lampa, apesi piedica si o ridici. Dupa ce dai drumu la aceasta piedica lampa va ramane acolo, iti ia 2-3 secunde sa ridici o lampa. Du te la Reef si roaga l pe George sa iti arate la acvariile lor cum functioneaza!
Aqua medic!
Bravos Mos! Vad ca faci ce faci si mai pui de o tura de pui. Are mare dreptate Dany, cand o sa fie Mosu la pensie, atunci sa vedeti corali si pesti inmultiti de el E greu cu timpu si mai ales cu produse ce nu prea sunt pe la noi. Mult succes si ai grija sa nu behaie

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: