[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
O sa repet si sper sa mai invete si altii:
Lipiciul bicomponent se poate dizolva in apa. Nu este toxic, dar poate depleta apa de oxigen daca este folosit in cantitati mari.
Lectura aici:
http://www.theaquariumsolution.com/aquascape-putty-problems

Daca coci/fierbi/etc o piatra vie cu anumite specii de Palythoa care contin palytoxina, poti sfarsi prin a inhala vapori cu toxina, fapt ce se infaptuieste prin actul de a respira (inspir/expir), care duce la dureri de cap, ameteli, emeza, tahicardie, tahipnee, infarct si chiar moarte. Manusile si ochelarii nu te-ar proteja in acest caz, dar i-ar face pe doctorii de la Urgente sa se tavaleasca de ras.

Problema nu e ca o patesti tu, dar poti sa-i imbolnavesti si pe cei din jur.

Probabil ca varianta de prelucrare cu inalbitor e lipsita de riscurile de mai sus.

Scoate-l cu apa din acvariu, fa schimburi partiale de apa in galeata ca sa nu-l tii in apa toxica si sa nu-l sochezi. Incearca sa mentii constanta temperatura.
Daca ai folosit lipici bicomponent (putty) pentru fixat coralii, ar trebui sa stii ca pot tulbura apa si in acelasi timp depleta apa tulburata de oxigen, moment in care fiintele care traiesc cu oxigen si mor fara, vor face asta.

De dragul clownului tau, scoate-l intr-o galeata, piatra de aer, incalzitor etc si da-i o sansa pana se limpezeste acvariul.

Si fa asta urgent.
Intaresc cele spuse de Ocean, Aiptasia nu moare la tratament cu intuneric.
Stiu asta de la crescatorii de Berghia, care induc o inmultire masiva a Aiptasia cu tratament cu intuneric.
Aiptasia este fotosintetica, dar supravietuieste foarte bine doar cu nutrientii dintr-o apa bogata in ei.
Eu iti urez succes in tentativa de a scapa de Aiptasia, recomand calduros preparearea pietrelor pe care le vrei pentru noul acvariu in solutie concentrata de clor dezinfectant, care va arde orice tesut viu si iti va face piatra sterila, urmat de clatire cu apa si expunere la aer pentru evaporarea clorului din piatra. Apoi poti face si spalarea in otet.

Pentru eliminat Aiptasia de pe fragi, ideal folosesti un dip (eu folosesc CoralRxPro). E bine sa astepti ca Aiptaia sa se desfaca in recipientul de dip inainte sa adaugi dip-ul. Atunci ai o sansa buna ca Aiptasia sa se detaseze de pe fragi.

Nu uita sa tii pestele, coralii si pietrele cu incalzitor si circulatie (pompa sau linie de aer conectata la o pompa de aer).
In parcare am gasit singurul motiv pentru care chiar merita sa-ti cumperi un Land Rover (masina foarte populara pentru ridicat de la scoala copchiii din familiile instarite de catre mamici care nu stiu sa conduca, pentru a proteja odraslele si pentru a chinui mamicile, care nu prea fac fata la drumurile inguste cu namilele astea).

Dr sa revenim la masina, am luat pozele pentru Koala.
Comentarii, maestre?

Si una cu Ed @ Maidenhead Aquatics Windsor si noul display tank (cam 3000 L), inteleg ca va fi populat cu angel fish, deci probabil ca nu va fi un reef.

Pun eu poze

Pai vrei sa intreb daca poate sa-mi mai faca cateva? Sau te limitezi la una?
Pe vremuri acvariile de recif aveau acest aranjament wall, care are dezavantaje evidente.

Apoi oamenii s-au gandit ca nu merita sa dea o caruta de bani pe o caruta de piatra, au inceput sa le aranjeze pe rafturi de eggcrate, sa lase spatii in spatele aquascape-ului si printre pietre si s-a vazut un impact pozitiv asupra acvariilor. Apoi oamenii au descoperit forme de filtrare mai eficienta si au migrat spre minimalist aquascape.

Problema intr-un nano reef este ca daca faci minimal aquascape, trebuie sa folosesti piatra foarte subtire, iar aspectul creat este foarte artificial. De aceea, in acest tip de acvariu se preteaza inca aspectul tip perete, ideal facut destept, cu suport ca sa nu se sprijine toata piatra pe nisip si cu spatiu lasat intre rockscape si peretele din spate, eventual si cu o pompa desteapta (Tunze 6040) ascunsa acolo.
Nu stiu bugetul si cat de dispusa esti sa cauti, dar TMC face unitati modulare GroBeam cu LEDuri de 6500K, barele au 12W si au cam 50x10x5cm iar cele patrate sunt 30W, cam 25x25x5cm. Se pot monta pe sina sI se pot conecta la un controller.

La tine sub capota ar incape doua unitati de 30W plus 1-2 de 12W. Sau una de 30W si cate or incape de 12W.

Costa mai mult, dar avantajul e ca ai lumina suficienta pentru orice planta, poti adauga unitati ulterior, spectrul ramane neschimbat in timp, garantie 5 ani, plus ca sunt dimmabile cu un controller.

In Germania se cheama EcoSuna, iar pe eBay poti gasi mai ieftin la mana a doua.
Poti face aquascape natural cu statui.
Pui un strat de nisip, asezi statuile in picioare sau cazute, plantezi bucatele de GSP pe nisip si lasi sa creasca.
Filtrarea biologica o faci cu ceramica din statui.

Rezultatul o sa fie aquascape cu insula Pastelui scufundata.
Nimic, ca nu-mi trebuie, dar m-a impresionat si eu postez in acest topic chestii care ma impresioneaza.

Pastrez statuia moai pentru d-l Pavelescu, pentru ca vrea sa-l bage in acvariu, nu in/pe noptiera.
Astepti pana in iulie, sau ti-l trimit cu posta? Da-mi un pm cu adresa unde sa-l trimit.
La pret a fost gratis, il las asa.

Si eu am crezut ca vrei sa bagi skimmerul acela in acvariu, ma si gandeam, uite frate un om extravagant, isi face acvariu abstract.
Pagina producatorului http://www.theaquariumsolution.com/ap1006-skimmer

Pompele sunt Eheim 1260, cu rotoare modificate needlewheel, cam 150-160 de lire costa varianta nemodificata.
Licitatia e activa si nu exista niciun bid / bidder inca. Pretul de start e de 500 de lire, ceea ce poate ca pare mult, dar eu ma gandesc ca probabil numai cele sase pompe costa mai mult de 500 de lire.

Avand in vedere ca e skimmer Deltec, probabil ca o sa te bati cu Andrei care vrea sa-l ia pentru acvariul din noua lui casa
Am gasit pe eBay UK un monstru de skimmer, tipul il tinea pe 5000L fish only.

Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Large-Deltec-AP1006-protien-skimmer-/171793094009?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item27ffaa9579

Poze:

kirucd wrote:eu sint mai modest +1 si de la mine

Pheew...
Am crezut c-am sarit calul si-mi da careva time off

Asta micu' tot n-a priceput.
dan.pavelescu wrote:Ia-o ca pe un sfat pentru viata. Invata sa dai cu pumnul in masa si sa-ti sustii ideile si pricipiile. La mine in Colentina asta se numeste "sa ai sange in instalatie"

Voi in Colentina ziceti la coaie "instalatie" ?!?
Ia-ti un filtru de Fluval Edge (A595B). Desi nu pare cine stie ce, face mai mult decat se vede la prima vedere.
Mai Andrei, tu stii ca te iubim ca pe un fiu, asa ca sa nu-mi iei in nume de rau ce o sa-ti zic si tonul pe care sa o fac.

Mai berbecule, se chinuie lumea sa-ti dea sfaturi elaborate si inteligente, dar tu pari sa nu faci efortul sa treci de primele randuri, sau sa retii mai mult decat ultima linie din raspuns.

Iti inteleg nevoia de a experimenta, dar acvariul tau actual e un experiment nereusit. E plin de dunatori si adaugarea noilor corali nu il face un frag tank.

Ideea de frag tank este sa ai un acvariu: ieftin, superficial, cu suprafata mare, in care folosesti echipamentul care iti este de prisos prin casa.

Inteleg ca esti incepator, ai facut greselile pe care le facem cu totii, dar e timpul sa intelegi ce greseli ai facut si sa incepi sa te gandesti cum sa faci sa nu le mai repeti.

De Aiptasia nu o sa scapi atat timp cat planuiesti sa muti chestii din acvariul actual in cel viitor.
Eu am o piatra contaminata cu Aiptasia si m-am decis sa-i fac de petrecanie in modul cel mai ordinar: am scos-o din acvariu si am lasat-o un sfert de ora in apa fiarta. Desigur ca am reusit sa omor coralina de pe ea si orice picior de bacterie (bacteriile nu au picioare insa). Dupa o zi, toate Aiptasiile erau la locul lor, grase si neafectate.

Aiptasia in acvariul de recif e ca Bruce Willis in Die Hard. Sau ca Chuck Norris in bancuri. Sau ca Elena Udrea, Adrian Nastase si Calin Tariceanu in politica romaneasca (aici scuze daca n-am nimerit-o si e vreunul in puscarie, recunosc ca nu sunt la curent cu politica).

Promit ca e ultima data cand ma adresez asa si ultima data cand iti scriu un sfat care se intinde pe mai mult de un rand. Continui sa cred ca suferi de ADHD, forma de recif.
Pun si video despre Porites de la Tidal Gardens.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: