| Message |
|
|
Buna ziua.am mai vazut un astfel de topic cu o alta intrebare asemanatoare,insa in loc de eheim biopower,era cel cu ball -nu stiu cum.
intrebarea mea ar fi cam ce recomandati intr-un acvariu de 100 l aproximativ,la biopower spune ca e recomandat la 60 de litrii dar duce chiar si pana la 120,(e EHEIM,chiar ii cred) si la JBL m-a fascinat usurinta cu care mai poti adauga cate o rezerva/mediu filtrant la coada celor pe care le ai deja,astfel ca dintr-unul singur poti chiar si pana la 5,insa ma tem ca asta i-ar afecta debitul,si astfel daca i-as pune sa zic 3-4 medii filtrante ,poate nu ar da acelasi randament pe care l-ar da eheim.Am vazut ca ambele se bazeaza pe acelasi principiu totusi : diferite medii filtrante,puse dupa placul cumparatorului  CE recomandati?
sau

|
 |
|
|
|
daca nu pare ca isi revine,ia ceva solutie lde la tetra pentru gold fish si tine-l in carantina 5-6 zile.
|
 |
|
|
ma simt foarte infidios,atat pe scapeul tau cat si pe premiul primit  Felicitari 
|
 |
|
|
|
da,neaparat iti trebuie niste teste de apa,dar avand acvariul la tara,nu stiu ce ai putea schimba fara vreo cateva sute de lei bune inspre imbunatatirea calitatii apei.din fericire si eu am un acvariu la tara,intr-o zona de munte,unde totusiapa nu este dura,si este prefiltrata prin mai multe straturi de nisip,argila si de-astea.nici nu e nevoie sa o mai las la"declorare" sau aerisit,o pot pune imediat ce devine la aceeasi temperatura cu a camerei sau a celei din acvariu.asa mai ieftin iti pot recomanda jbl 6 in 1 insa nu stiu daca vei sti ce solutii iti trebuie,in afara de aqua safe si inca una ce iti recomanda pe-acolo..iti recomand sa iei ceva scump,si sa urmezi instructiunile daca stai bine cu banii
|
 |
|
|
|
mersi de informatii,o sa vad cum o sa ma integrez si eu.
|
 |
|
|
|
i-am recomandat albastru de metil,pentru ca este mai ieftin si am dedus ca daca avea bani pentru teste si solutii,probabil avea si un acvariu mai mare.I-am recomandat albastru tocmai pentru ca nu e toxic,doar poate decicla apa in cantitati mari,insa daca pune dupa "reteta"poate stopa actiunea bacteriilor si chiar dizolva.
|
 |
|
|
|
nu,nu este necesara o pompa de apa.necesaraeste poate albastru de metil,ceva Bactosan de la Tropical,sau mancare mai putina si ....verificata temperatura.intreaba de albastru de metil la magazin de animale,nu poate fi mai mult de 4-5 lei.Tropical iarasi e ieftin,8-9 lei 100 ml
|
 |
|
|
|
pe timp mde vara poti scoate incalzitorul,nu stiu daca in ultima poza era scos.
|
 |
|
|
nu iti face griji,filtrul extern e901 nu face turbulente cum fac de obicei filtrele interne,plus ca dupa un timp relativ scurt,o sa isi piarda din debit,mai ales din cauza materialului filtrant pe care o sa il pui,oricare ar fi acela.cu apa in casa nu cred ca te vei trezi,vorbim de JBL nu de o improvizatie,debitul minim cel mai probabil este creat cu masura,incat sa aibe o anumita rata de minimalizare a debitului,nu e ca si cum ai opri apa la robinet si ar exploda teava.de-aia se numeste reglator de debit,incat sa il incetineasca intr-o oarecare masura,nu sa il opreasca,deci poti sta linistit.Si daca tot te temi atat de mult,poti face urmatorul lucru: iei filtrul e901 cu tot cu acvariu mare,ca sa fii sigur si lasi filtrul care e deja in al mic.Sau sa fi si mai sigur,iei un acvariu si mai mare,cu un jbl 1501 sau 1901 ca sa stii ca le-ai rezolvat pe toate 
|
 |
|
|
|
pozele sunt destul de reale,insa ....sunt prea departe,mult prea departe de constanta...offfffffffffff
|
 |
|
|
nu trebuia sa vinzi/dai bettan-ul. trebuia sa ii gasesti si lui ceva spatiu acolo  sper ca nu i l-ai dat lui dumniezo  (sper ca nu a murit  )
de creveti nu stiu ce sa iti raspund,nu am
poti cauta eventual pe google despre ce conditii trebuie sa aibe,cauta pe acvarii de vis sau nevertebrate,sau pur si simplu scrie specia pe care o vrei si citeste specificatiile lor
|
 |
|
|
|
presupun ca la ambele,dar mai mult la "care se inmulteste mai repede si mai facil? "
|
 |
|
|
ancistrusii mie mi-au depus/eclozat asa:
-o cana de pamant/lut sau mai multe cu diferite dimensiuni
-schimb de apa---> mai precis pe caldurile astea,am pus apa de o temperatura mai joasa fiind mereu cu ochii pe termometru pentru a nu schimba radical temperatura apei intr-un timp foarte scurt
-luminozitatea data la minim,poate chiar fara neoane intr-un timp mai indelungat(imi permit,am doar substrat,nu si plante  )
-niste larve rosii uscate prin congelare( 8 lei 50 de bani tubul 120 ml Bio-Lio -- calitatea a 2-a cred  ) din belsug
-rabdare
Ca o capitulare:ascunzisuri 2-3 de diferite marimi,racirea apei prin schimbarea ei sau poate chiar prin lasarea geamului deschis seara si carnitza din belsug(hrana vie nu rezista prea mult cat sa ajunga pt ancistrusi pe fund fiind mancata de ceilalti).The end  mai simplu de atat,poate la betta,dar si acolo trebuie precizat ca daca nu e acvariul destul de mare,doar o femela poate fi ucisa de mascul,deci intr-un spatiu relativ mic trebuie 2 femele,care apoi trebuie inlaturate(sunt de parere ca trebuie inlaturate).deci intr-un acvariu comunitar,nu se poate,mai ales daca sunt filtre interne,bulele facute de betta pot fi luate de valtoarea facuta de filtru.
betta - ancistrus ---> 1-1
|
 |
|
|
hahahaha saracu'om ,el are nevoie de ajutor si noi.....il ajutam....  nu ?
|
 |
|
|
|
hehe mi-a sarit asa in ochi fara sa vreau.oricum,as vrea sa ne spuna daca foloseste metoda spusa de tine si daca chiar functioneaza.am tot citit pe aici si in ultimele zile lumea se tot plange de praful de marmura.
|
 |
|
|
off topic(juma'de gluma) : Vad ca l-ai populat deja cu picioare 
|
 |
|
|
|
ancistrusii mi se par cel mai usor de reprodus.daca au ceva de ascuns cu gura stramta,o vor face.
|
 |
|
|
mare ,MARE PACAT! nu le am deloc cu improvizatiile astea ingenioase,mai ales in cazurile CO2-ului,insa eram interesat rau de tot de subiect,mi s-a parut ceva gen"DEXTER,BAIATUL GENIU''  multa bafta la proiectele viitoare
|
 |
|
|
|
ultimele stiri: pestisorul meu e bine-mersi,si-a revenit complet.Sunt inca socat de faptul ca s-a vindecat de hidropizie
|
 |
|
|
cam
prea multi pesti,totusi e bine ca esti constient.apa tulbure ar putea
fi tocmai de la suprapopulare,nu de la schimbul de apa efectuat sau nu
in ultima vreme.as vrea totusi detalii despre cum schimbi apa si cat,nu
despre ce ai auzit sau ce sti,ci exact ce si cum faci cand o
schimbi,poate gresesti undeva.mie unul molly platy si xipho,mi se par
aceeasi specie  stiu diferentele exacte dintre ele,dar nu imi
plac.sfatul meu pentru a evolua tu,e sa te axezi pe alte specii,si
bineinteles sa te adaptezi microbului de a vrea un acvariu mai mare ...
nu uita detaliile de schimbul apei.P.S : te.ai alaturat forumului de ziua mea de nastere
|
 |
|
|