| Message |
|
|
|
Eu mi-am dorit sa incep cu un acvariu steril, in principal datorita algelor coraline verzi care se depun repejor pe geam si dubleaza timpul de mentenanta.
Cand am introdus piatra cu Ricordea yuma, care era o bucatica de live rock, am introdus viermii penati in sistem. Si o groaza de viermi sipunculizi. Si viermi spaghetti. Mi-a iesit pe nas biodiversitatea nesolicitata.
Parearea mea e ca din natura sansele sunt mici sa aduci Aiptasia si Majano. Aceste anemone sunt controlate in mod decent in natura, doar in medii inchise (acvarii) ating proportii covarsitoare.
|
 |
|
|
Mi-ati facut praf topicul de prezentare. Arata mai bine asa, iar bancurile, de nota 10. Chiar si cel cu dobermanul.
Revin la ce ma doare pe mine.
Astept impresii.
|
 |
|
|
|
Unde e Andreea Marin?
|
 |
|
|
|
Imi pare rau sa-ti zic ca unchiul tau nu e snob.
Stii ce motto are Chingchai? Si sa nu-mi ziceti ca nu are acvariu misto
Si pentru cine nu-l stie:
Ching (low profile)
" Life is too short to drink bad wine "
click on my homepage to see my tank on-line
|
 |
|
|
|
Si nea Pavelescu, io am dat 50 de lire pe MCE600, nu l-am luat pe degeaba.
|
 |
|
|
|
Eu as impaca familia pentru asa miza.
|
 |
|
|
|
Tunze 9002 nu se mai face pentru ca se asambla manual => costuri mari de productie si calitate ca la un lucru asamblat manual. Daca te uiti pe eBay, 9002 la mana a doua costa cam 90-95% din pretul de nou.
Eu l-am mai vazut de vanzare de nou.
Daca deltecul e prea mare, de ce ne-ai intrebat de el.
Sa mor daca nu scot MCE600 din dulap si nu-l montez pe pico de 23l.
|
 |
|
|
|
BTW, lumea zice 60% sa iei Deltec. Tunze 9002 e mult mai slim decat 9004.
|
 |
|
|
|
MP10 duce 80 cm, il bagi in pulse mode si iti face un val de scutura apa din acvariu.
PS. eu mi-am luat MP10 la second de pe eBay, e mai ieftin cu 50% si se gasesc piese de schimb daca da ceva rateu.
|
 |
|
|
elven wrote:exista si multe studii facute in sensul acesta si printre ele sunt si unele care indica faptul ca o piatra inviata nu va invia niciodata si in miez "the core" cum spun americanii.
pe langa asta, o piatra vie din natura vine si cu multe animalute detrivore care in timp se inmultesc si construiesc un adevarat sistem de consum
As dori sa vad studiile, un link daca se poate. Ca pe mine ma bate gandul sa folosesc exclusiv piatra uscata, dar nu sunt incuiat si daca vad dovezi covarsitoare contra, comut pe live rock.
Pana una alta, matrixul si denitrat-ul nelipsit din acvariul sarat romanesc sunt sintetice si uscate la cumparare si cu toate astea nimeni nu le inlocuieste cu live rock rubble, care ar trebui sa fie biologic mai eficienta.
Eu am trei acvarii cu piatra uscata (unul exclusiv schelet de Acropora -reef bones) si unul facut cu live rock. Nu vazui diferenta decat la aquascape, e mai fin sa poti astepta sa se lipeasca bucatile pe uscat.
|
 |
|
|
|
Cantitatea de piatra nu o pui dupa dimensiunile acvariului.
In plus, la un aquascape inteligent, folosesti cantitate mai mica de piatra (less is more). Faci o structura centrala tip arc cu cateva schimbari de directie sustinute de picioare intermediare si atasezi cateva placi pe laterale si concentrezi lumina pe mijloc. Astfel eviti si algele excesive pe geam, iti ramane si spatiu liber pentru inot pentru pesti si iti plasezi coralii functie de cerintele de lumina.
Vezi ce am facut eu cu Noemi's Reef.
|
 |
|
|
|
Si nu renunta la MP10 , mai ales ca varianta noua e mai ieftina decat cea veche.
Si cine a zis ca nu gadila la Oo, se inseala. Eu am doua, unul in dreapta si unul in stanga.
|
 |
|
|
|
Scuze, si 60x40x35 e naspa, e mai fain 80x40x35. Fa standul de 80.
In plus, cine a mai vazut acvariu cu lungimea de 70 cm?
70 cm nu e sexy, e naspa. E ca si cum ai zice ca ti-ai luat o masina in trei roti.
|
 |
|
|
|
Cumpara nursery si tine-l in acvariu separat de restul pestilor pana cand se reface. Intre timp vor reapare ascunzisuri si are sanse sa isi restabileasca un teritoriu.
|
 |
|
|
|
Eu am acvariu 60x30x30 cm.
Daca as lua-o de la inceput, l-as face 60x40x30 sau 60x40x35 sau 80x40x35 sau 100x40x40 sau 120x50x40 cm sau 150x50x50 sau 180x50x50 sau 240x60x50 cm.
Dimensiunea de 60x30x35 e naspa.
|
 |
|
|
|
As fi jurat ca piatra respectiva este Pukani.
Mai fratilor, voi nu exagerati cu otetul? Ca ma gandesc ca se dizolva piatra daca pui acid prea concentrat.
Reteta folosita de mine: pui apa sa acoperi, apoi folosesti otet balsamic organic de ala scump. Pui cam atat cat sa nu observe sotia furtisagul.
|
 |
|
|
|
Ieri mi-a spus Consultantul meu un banc cu doctori:
What is wrong with the gynecologists?
They see the patient as a hole, not as a whole.
|
 |
|
|
|
Menajerei?
|
 |
|
|
|
La corali moi e mai greu cu lipitul. Ideal e sa-i pui intr-o zona cu debit scazut de apa pe pietricele si sa le lasi timp sa se ataseze. Poate dura 1-2 saptamani.
Corali la care sunt sigur ca tine metoda asta:
Sarcophyton, Sinularia, toate ciupercile gen Discosoma, Ricordea etc.
Eu mi-am fraguit Sarcophytonul si am pus bucatile taiate din palarie intr-un cosulet cu live rock rubble. Ulterior toti fragii au produs picior si s-au atasat pe piatra. Cand ai ajuns la faza asta, lipesti pietricica mica in locul dorit. Coralii moi pot insa migra din acel loc in alta locatie mai dezirabila. La mine Sarcophytonul s-a miscat cam 10 cm in trei ani iar Sinularia considerabil mai mult intr-un singur an.
Succes!
|
 |
|
|
kirucd wrote:Miram-as sa fie asa...
Oricum mi se pare ca te scarpini cu piciorul drept dupa urechea stanga.
Eu as vrea doar sa adaug ca am incercat si e mai usor sa te scarpini cu piciorul drept (dar indoit) la urechea stanga decat cu piciorul stang.
Strumfule, ai avut examene?
Cel mai ieftin e sa-l golesti de apa si sa te racoresti putin, vin ideile si determinarea mai repede cand nu ai acvariu.
|
 |
|
|