[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Dragule, acvariile mele pot lua premiu la poza de ansamblu doar la categoria "estetica uratului".
Motivul: nu mai curat geamurile de alge. Pestii nu se supara, algivorele chiar se bucura.
Doar sotia mai protesteaza.

O sa fac poze sa-ti faci o idee. Sper sa nu le premiati
N-am emotii ca nu pun exact poza asta, am una cu doi de astia care se pupa pe gura ;;)
Ma refeream la asta:

image
um02122 wrote:One of my favorite fishes.

Ca sa revenim, asta trebuia sa fie intrarea mea pentru concursul de fotografie. Se mai tine sau s-a si terminat deja?
Acum am o combinatie de TMC AquaRay 600:

De la stanga la dreapta:

AquaRay 600 Ultra Marine Blue (5 LED Cree XR-E de 3W, trei albastre si doua albe)

AquaRay 600 Ultima Fiji Blue (5 LED Cree XT-E de 3W, Royal Blue, peak de emisie la 445 nm)

AquaRay 600 Ultima Marine Blue (8 LED Cree ML-E de 3W, sase albastre si doua albe)

AquaRay 600 Ultima Fiji Blue (5 LED Cree XT-E de 3W, Royal Blue, peak de emisie la 445 nm)

AquaRay 600 Ultra Marine Blue (5 LED Cree XR-E de 3W, trei albastre si doua albe)

Fiecare lumina are 12W, deci LEDurile nu sunt folosite la putere maxima.

Daca mi-as face lumini DIY, as folosi o mixtura de albe, albastre si royal blue, puse pe trei canale. As tine Royal Blue la 5% noaptea ca lumina de noapte, as aprinde albastrele dimineata si apoi albele spre mijocul zilei, cand as ajunge cu totul spre 85%.

Acum am o lumina LED DIY de 36W facute cu 6 LED Cree albe si 6 LED Cree albastre, cu controller programabil pe 5 canale (TC420, primul canal e pe albe, al doilea pe albastre si al treilea pe ventilator, doua canale nefolosite), facute special pentru Fluval Edge. Vezi programul incropit aici:

Dupa doua rateuri de senzor (unul cu senzorul pe off, unul cu senzoeul pe on) sfatuiesc calduros:
1. Folosirea unei pompe peristaltice.
2. Folosirea unui timer.

Eu la cub am un ATO AquaMedic cu peristaltica, pus pe timer pentru 15 min pe zi, pe la 19:00, cand se uita fiica-mea la desene. Senzorul a crescut un strat gros de coralina si are Aiptasia si limpeti si alte lighioane pe el, dar nu am probleme cu inuntatii nici daca melcul turbo mexican decide sa pasca alge pe senzor toata ziua.
dan.pavelescu wrote:Azi am avut parte de o surpriza

Am primit aviz de la posta, cica recomandata externa. M-am dus de curiozitate mai mult, stiam ca n-am nimic de primit.

Asa ai primit ultima data amenda.

Vezi ca o sa mai primesti un aviz de la posta in curand, pachet trimis sambata trecuta.
Am citit tot jurnalul, pana la faza cu pestii care mor ai scris doar ca ai luat un Puellaris.
Pune si tu o lista cu pestii, ca poate asta ne da motivul.
Eu as suspecta calitate slaba a apei, in combinatie cu o boala introdusa cu unul din nou veniti, poate si probleme de agresivitate din cauza adaugarii de noi pesti.

NO3 si PO4 mari nu omoara pestii.

Hipoxia da. Caldura la fel.
Un skimmer care trage aer toxic de asemenea.

Din informatiile date e greu de aflat.

Ar trebui sa ai un timeline cu evenimentele, cand ai bagat, cand a murit un peste etc.
Si sa o lasi mai moale cu bagat pesti cand iti vine. Planificarea si carantina isi au rolul lor.
Eu am ramas impresionat placut de anemonele cu tentacole lungi, Anemonia viridis.
Am avut una in cub pentru vreo doi ani jumatate.
Nu gazduiesc clowni, dar nici nu mi-a facut pagube.
Ca intepatura, pierdea bataliile cu Euphyllia glabrescens.
La mine n-a dat semne ca sufera caldura (dar a reactionat negativ la frig).
In schimb s-a divizat in fiecare vara.
Mi- a omorat-o Aiptasia.
One of my favorite fishes.

Am gasit produsele Hikari a fi de cea mai buna calitate, cu preturi decente.
Cam ce vrei tu: http://www.hikari.info/tropical/t_16.html
Totul e sa si importe cineva.
Pun un indiciu:
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=4382
Cine ghiceste ce-i in poza?

Blue, pompa ta e Jecod, nu Jebao.

La noi a lansat TMC o pompa similara (identica).
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=890291264352584&id=301640496551000

Avantajul la rebranding TMC e viteza la onorarea garantiei, ca nu mai trimiti tu pompa-n China.
Am mai pus unul cu Stiff Upper Lip, mi se pare important ca sa intelegi cum gandesc englezii.
Daca v-ati baga la group buy, ati minimiza costul transportului.

Am uitat sa spun ca lamele de plastic mici, cele mari si cele metalice se pot cumpara separat. Din pacate, piesa care ataseaza lama metalica la cea de plastic mare nu se poate cumpara separat, de asta ai nevoie de varianta Long sau Strong.

Lamele de plastic se duc repede daca ai de curatat coraline. Cele metalice tin decent.
Eu unul sunt mandru de strumf, daca va uitati la postarile de inceput o sa intelegeti de ce era de nota patru la Romana, daca le comparati cu cele de acum o sa intelegeti de ce a luat opt si o sa realizati ca daca noi l-am ajutat pe blue cu ceva, e ca l-am facut sa scrie corect, sa fie mai respectuos si sa tina la glume.

O singura nerealizare, n-am reusit sa-l convingem ca fetele sunt mai interesante decat acvariile.

Legat de acvarii, esec total, nu asculta de sfaturi neam. Sa iau tunze sau deltec. Ia deltec. Ok, am inteles, imi iau tunze. Mai BLue, fa-ti un acvariu naspa (asa o sa se decida sa-si faca unul fain ;) ).

Pavelescule, te rog sa-mi dai un pm ca eu tot nu stiu daca instalatia se refera la p sau la c

Maine fata mea nu are gimnastica, asa ca o sa pun statuia la posta. Promit mai ferm decat blue. Cu putin noroc ajunge inaintea mea

Legat de magnetul tunze, e inovatie, acum fara gluma.
Din cauza ca nu are o suprafata mare de contact, atat timp cat nu ai spartura de coral pe post de nisip, e imposibil sa zgarii sticla, chiar si daca intri cu el sub suprafata nisipului.
Singurul dezavantaj, din cauza profilului mai proeminent, agita nisipul la miscari mai energice.
O mentiune, lama metalica isi face toti banii, eu am cumparat si magnetul nano si pe cel long, am luat lama de la cel long si am pus-o pe nano. Am incercat direct cu long, dar acvariile mici au sticla subtire si nu reuseam sa misc magnetul

Sorry, nici asta nu ma opreste.

Socrul meu zice ca nu se compara plajele de aici cu cele din Romania.

Plm, daca vrei sa bei un suc nu ai bodega ca manele pe plaja, ai de mers 200 m pana la magazin. Iar toaletele au apa curenta, lucesc de curatenie. In plus, exista dusuri.
Maine ma duc sa expkorez viata fascinanta de rockpool. E weekend de salariu, soare, 24 *C, nu vad ce m-ar opri.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: