| Message |
|
|
Eu iti propun 2 Marin day
Altii aleg aqua glo + power glo.
Cam astea sunt combinatiile la africani
|
 |
|
|
Scenele astea le am tot timpul in acvariu. Din cauza pietrelor si a "curajului" meu de a alerga femelele prin bazin ca sa le scot puii multi din ei ajung ca vedeta lui Pomi. Fireste din 40 cat scoate rezista 2-3  Rezista cei de calitate....da...sa....zicem....dar dupa 1 an de cand adopt politica asta supravietuitorii sunt in 80% din cazuri masculi
|
 |
|
|
|
Nu poti sa rezisti sa nu suprapopulezi un acvariu de africani ...si a venit vremea sa fac curatenia de primavara.
Vand:
- Pseudotropheus Zebra Long Pelvic : 1M + 3F . Maturi la 8-10cm - Toti la 35lei
- Pseudotropheus Elongatus : 1M+2F la 5-6cm , au inceput deja sa faca pui - 20 lei toti
- Pseudotropheus Zebra O.B : 1M+4F Maturi la 9-12cm - Toti la 40lei
- Pseudotropheus Zebra O.B : M si F maturi la 5-7cm - 8 lei/buc
- Maylandia Esther: 1 M matur la 12 cm - 10 lei
- Labidochromis Caeruleus: 1 M matur la 12 cm - 6 lei
|
 |
|
|
pomi wrote:Ai uitat sa pui o poza
Scuze dar nu o aveam la munca
Opera lu' Pomi :
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Eu nu as pune polistiren extrudat ca o sa-ti umple pestii acvariul cu el din cauza ca o sa ti-l rupa.
Vezi ca se gasesc in magazinele de constructii niste placi de plastic cu gauri mari patrate.
Iar cu privire la pietre iti propun 3 variante:
1. Varianta scumpa: te duci si cumperi cu 8lei/kg pietre din Hornbach, de alea cu gauri
2. Varianta economica: te duci si cumperi pietroaie calcaroase de la Romstal Garden
3. Varianta placuta: urci in masina, iti iei mandra de mana si ii arati Cheile Gradistei  Si de acolo o sa gasesti pietroaie calcaroase de toate formele si dimensiunile. Si-s moca
Spor la cautat bolovani 
|
 |
|
|
Cum naiba sa pluteasca nisipul?
|
 |
|
|
pomi wrote:Setarile nu sunt permanente.
Le schimbi de la o poza la alta, depinde ce vrei sa pozezi, cum, ce lumina ai, etc....
Ce "scula" ai ?
Glumeam
Un sony alpha A300 cu ob 18-200 si multe multe filtre
|
 |
|
|
pomi wrote:Aparat ca lumea are pesticu. Daca-l aduce, ii dibuiesc eu setarile si facem poze....
Pai daca tot esti master in aparate foto nu-mi setezi si mie aparatul?
|
 |
|
|
Ma lasati cu scalarii si neonii vostri
1000 de africani acolo ar face tot showul  Asa da acvariu
Cu privire la acvariul tipului: acvariu nota 20, pesti 3
|
 |
|
|
Eu zic sa facem un concurs cu tema: cel mai rau peste din acvariu.  Fireste, cu probe specifice:
- atacul la furtun
- luptele grecoromane cu degetul
- atacul la geam
- etc
Al meu castiga
|
 |
|
|
Nu stiu cine ti-a bagat in cap ca acvariu tau este mic. Cred ca pe forumul asta detinatorii de malawi nu au toti acvarii de peste 700L (ca sa poti tine o amarate de echipa de moori  ).
Mai citeste tu acolo si cred ca exact invers e cu demasonii. Sunt rai cu specia lor iar tu ca incepator in ciclide africane nu e indicat sa incepi direct cu ele. Asta daca nu vrei sa te lase cu-n gust amar cd o sa vezi ca din 15 o sa-ti reziste 7 si asta nu din cauza bolilor
|
 |
|
|
husky17 wrote:20 Demasoni si o familie Caeruleus (1m + 4f) ?
@Oria, da-mi te rog alta varianta sa inclocuiesc Caeruleus daca iti vine ceva prin minte.
Eu nu as inlocui caeruleusul ci demasonii. Demasinii sunt prea rai.  Mici si rai.
In loc de demasoni ai lua Maigano.
Eu as combina maigano, acei, caeruleus, estherae si pt show ceva kingsizei  . Fireste, eu sunt amator si de aulonocare/hap desi multi din colegii nostri de pe forum nu recomanda...
Ei sustin ca mbunele cu mbunele , hap cu hap. Dar dupa cate tin io minte in malawi sunt ambele  Mie imi plac acvariile care imita biotopul.
Daca vrei sa bagi si aulonocare.....sunt cateva specii care merita sa stea in acvariul tau.
|
 |
|
|
husky17 wrote:O noua varianta de populare: ~12 Pseudotropheus Demasoni si ~12Labidochromis Caeruleus.
Demasonii sunt niste ciclide de talie mica, dar rele
Caeruleusul ajunge si la 15cm.
E o diferenta prea mare de talie dupa parerea mea.
|
 |
|
|
@husky17 ...cred ca daca ai vorbi aceeasi limba cu noi cu siguranta ti-am raspune.
WE=weekend?
Reformuleaza te rog...
|
 |
|
|
Spune te rog ce filtrare o sa folosesti. Ca daca "defilezi" cu aceeasi filtrare ca la plantate nu e bine.
Cryrtocara Moori si Hemichromis Bimaculatus dupa parerea mea sunt africanii cei mai putin spectaculosi. Cauta mai bine si o sa vezi ce pesti spectaculosti sunt in malawi.
Iar Cryrtocara Moori si Hemichromis Bimaculatus depun total diferit puii. Unii ii tin in gura altii pe pietre. Io nu as recomanda aceasta specie (Bimaculatus ) ca se inmultesc de nu mai faci fata, iar cd se inmultesc sunt prea teritoriali. Moori sunt niste pesti calmmmmi.....prea calmi pt certaretii de malawi
Vezi ca e un tip care vinde niste aulonocare in Iasi la niste preturi f bune. Daca vrei iti pot da nr de tel si vb cu el si apoi ne spui si noua ce pesti are ca eu de mult vreau sa cumpar de la el dar asa pe nevazute parca nu as vrea sa mai cumpar.
Spor!
|
 |
|
|
@bobesku, daca faci un schimb asa mare de apa nu risti sa ti se decicleze? Si apoi la cat dai pe apa, pe curent ca munceste incalzitorul ala sa aduca apa la temeperatura normala nu ajungi in cateva luni la pretul unei canistre. Un Jebo si tot e bun
Voi chiar schimbati apa cu galeata?  Stati si va plimbati cu galetile prin casa ba la wc ba la chiuveta
Un furtun de gradina montat in cap un sifon pt curatat acvariu nu stiti?  Nici nu tb sa tragi din furtun ca la butoiul de vin, dai de pompita si se amorseaza imediat.
|
 |
|
|
Nu stiu cum sunt acvariile in Italia dar aici in Ro filtrul extern e sfant.
Mai noi , astia de pe forum, incercam sa face niste acvarii cat mai ok, ca asa puteam sa ramanem la filtru borborositor.
Si mergea un sump gandit exact invers  Impinge o pompa apa din acvariu si apoi din sump se intorcea in acvariu. Daca nu intelegi iti pot face o schema, asta daca mobilierul iti permite.
|
 |
|
|
malawi_crys wrote:sa inteleg ca acvariul va fi unul numai pentru Mbune?!..ar fi pacat...ai putea crea un mix atent selectionat de Haplocromine si Mbune , iar peisajul ar fi complet...e un sfat
Si sa faca si el filme cu un ditamai aceiul in gura un hap  (Fantastic filmul  , national geo wild ce sa mai...)
Iar sfatul meu, ca sa nu stai sa aspiri ca nebunul in tot acvariu, pune si tu in mod strategic niste filtre interne puternice (ex Resun SP250) care sa faca curenti si sa-ti mute mizeria dintre pietre. La mine spre exemplu mi se strange marea majoritate a mizerie intr-un colt si cu un aspirator curat in cateva secunde mizeria depusa.
|
 |
|
|
dan_dan wrote:
1 mascul si 4 femele ,
Eu dupa cate stiu demasonii ar trebui sa fie mai multi (8-10) pt a le scadea agresivitatea. Dar aici treaba e cu doua taisuri, daca grupul de 5 e fericit si agresivitatea e toleranta mai bine nu mai bagi nici unul.
Mai stiu eu pe un amic carea avea 8-9 demasoni si a luat de la donatii un demason si a inceput cosarur. Ala a venit in acvariu pretentii de tron, apoi alti s-au gandit ca nu le place actuala conducere  si din 10 bucati au ramas 2
Deci multa bafta cu acesti pestisori, sunt frumosi si ar fi pacat sa-i perzi.
|
 |
|
|