Ma gandeam ca gasesc ceva mai simplu, gen 2 suporti de plastic din acril similari cu ce are si el, pe o parte sa se puna pe buza acvariului (gen sa aiba fanta), pe de alta sa fie drept ca sa pun suportii existenti peste.
Un fel de extensie ca sa zic asa.
In alta ordine de idei, am pentru lumina un Twinstar B-Line 45B, cum sa fac oare ca sa il inalt? Am tot cauta ceva accesorii, inaltator/riser dar n-am gasit nimic.
Mi-am luat niste salvinia si as vrea sa-l inalt vreo 5-10 cm ca sa bata pe toata suprafata acvariului.
Cred ca depinde si de pesti daca trebuie incalzitor sau nu.
Eu mi-am cumparat cand mi-am facut acvariul dar e inca in cutie, pentru ca nu mi-au scazut temperaturile niciodata sub 22 grade.
alinutz80 wrote:
Zici ca Easy Lige Alg Exit nu afecteaza crevetii ? Ce doza ai folosit ? De cate ori pe saptamana ?
Da, am folosit conform prospectului 10 ml la 100 ml de apa o data pe saptamana timp de 4 saptamani si au disparut algele (acvariu 54 L , 5 ml alg exit).
Hai ca acaparam postul colegului...
Am sa incerc si eu, au inceput sa-mi apara si mie niste fire de ceva saptamani, mersi de pont.
O chestie ciudata s-a intamplat azi dupa ce am schimbat apa, cam jumatate din creveti par ca naparlesc; unde inainte se plimbau peste tot, acum s-au strans toti intr-un loc si se tot contorsioneaza pe acolo in forma de U. Sincer ma cam ingrijoreaza chestia asta, si nu inteleg de ce.
Singura schimbare odata cu apa a fost ca am adaugat o planta echinodorus in acvariu.
Am testat apa, pare ca deobicei, nimic sa-mi sara in ochi.
deac.cosmin wrote:Ma refer la cea centrala(cea inalta). Eu am prins-o de piatra, nu e ingropata in substrat.
Aia e fix ce a zis colegul (limnofila sessiliflora), am avut si eu insa am scos-o pentru ca invada tot si se raspindise peste celelalte plante.
Aia da buruiana
Hmm, sau poate a fost porc si a mancat pana a pocnit...
EDIT: Uitandu-ma mai bine tot am tendinta sa zic ca-i totusi columnaris, vad perisori pe acolo.
Am luat recent un guppy, in primele zile a fost bine mersi, manca ca spartul, apoi de vreo 2 zile il vad lesinat.
M-am uitat mai bine si are o chestie pe la burta, dar nu stiu ce e...
Cum il tratez?
Mentionez ca in acvariu mai am si:
- cardinal tetra
- espei rasbora
- corydoras pygmy
- otocinclus
- amano
Restul n-au nici o problema, guppy-ul e ultimul adus acum vreo saptamana.
Ce ziceti, plantele care au alga verde pe ele sa le scot sau sa le mai las?
Iar despre petele alea maronii de pe diverse frunze, aveti idee ce e cu ele?
Salutare, revin cu un update, cam asa arata zilele astea, totul bine si frumos, stabil, n-am mai avut pierderi.
Un close-up cu amano, acum am vreo 7-8, ma gandesc sa mai cumpar cativa, naparlesc in veselie si pare ca le merge bine.
La poza de mai jos, se observa algele acelea verzi (presupun ca e green hair algae) pe piatra din stanga si pe frunzele din stanga (Limnophila), cum scap de ele? Am mai redus din lumina, carbon bag in continuare 1ml pe zi, PO4 1ml cam la schimbarea apei (cam 2 sapt), am redus si mancarea. Partea buna e ca nu pare se se mai extinda, insa am sanse sa dispara de la sine?
Chestia aia verde care se vede intre substrat si sticla e cumva cyanobacteria? O am de mult timp acolo si nu pare sa se extinda, sa fac ceva in privinta asta?
Dupa cum se vede par cam chinuite plantele, se vad urmele ultimei patanii, si cred ca si un mic deficit de diverse minerale. Ma gandesc sa scot Limnophila, Bacopa si alternanthera reineckii mini care se par ca nu se simt in mediul lor fara injectie CO2 (ceea ce n-am de gand sa fac), si sa multiplic incet incet hygrophila care pare sa se simta in largul ei. Cryptocoryne (spate dreapta jos) nu prea se vede bine dar merge ok, iar staurogyne repens si Eleocharis inca se chinuie sa-si revina dupa ultima patanie, le mai las sa vad cum merg.
Ah, si am scos Limnophila sessiliflora pentru ca o luase pe carari si se intindea in tot acvariul pe sub substrat.
De la ultima postare, prea multe interventii nu am mai facut acvariului.
Plantele cresc, o duc foarte bine, care erau prea mari le taiam si le replantam. Am facut cateva zone foarte ok plantate asa ca de acum doar voi tunde fara sa mai replantez.
Pentru sunt mult mai vioi acum si nu mai stau la fund, nu prea se mai ascund.
Neonii, au ramas in jur de 15 buc, stau mai mereu in fata unde este spatiu gol si cateodata se mai ascund printre plante. i-am dresat ca inainte ii hranesc sa vina in fata si la suprafata, abia asteapta.
Sanitarii sunt ok, aymonierii la fel, melcii fac o treaba excelenta, alge nu am nicaieri.
Filtrul l-am curatat odata in ultimele doua luni, in apa acvariului - am pus o bucata de burete pe post de prefiltru in "in"-ul filtrului, acolo in grilajul de plastic (asta il mai curat odata la 2-3 saptamani cand prinde culoare); isi face treaba.
Schimburi de apa fac undeva la 15L odata la doua saptamani - din frica sa nu mai moara pestii am ramas sa fac schimburi mai rar. adaug AquaSafe si cateva picaturi de bacterii EasyStart la fiecare schimb de apa.
Pe baghetele alea parametrii apei sunt ok.
Lumina are acelasi program, 2 ore inainte de masa, 6 ore dupamasa pana noaptea.
Per total sunt multumit de evolutie. Parca as mai baga ceva pestisori inauntru dar nu prea stiu de care sa fie, poate ceva guppy ? si debitul din filtru e puternic, sa nu influenteze mult.