[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DraCoNi
Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Aaa multumesc. Am vazut ca e rapid acum e intr un capat imediat in celalt
Si are grija mare de anubias, toata ziua ii curata frunzele
Nuuu ca cacateii aia ii lasa melcul ala mic care nu stiu ce fel de melc e
Are cineva idee ce e chestia asta care face atata mizerie? Nu stiu de unde a aparut in acvariu. Tot ce am adus nou sunt 2 melci nerita
https://ibb.co/vxMZwW0

Cred ca anubiasul e ok, vad ca tot face frunze noi, cate una la cateva zile. Saptamana asta ajunge si planta de suprafata, mai exact maine, sunt tare nerabdator sa o pun
A adus xipho negri la maxi pet militari
Vezi la coralis pet shop, e in drumul taberei pe str. brasov, am vazut ca au cam tot ce iti poti dori, poate au si xipho negri
alinutz80 wrote:
DraCoNi wrote:Offf mi au aparut iar diotomi in acvariu, singura chestie noua bagata a fost anubias. De pe sticla si de pe pietris am rezolvat usor si rapid, dar cum fac sa curat frunzele anibiasului? Mi e teama sa nu le rup

Da le pace...lasa le asa...eventual iti iei 1 2 ancistrusi sau cateiva ottocinclusi si te ajuta.
Frunzele greu le cureti...dar daca sunt afectate tare le poti rupe.

Nu sunt afectate tare, sunt ok momentan, ma gandeam la doi melci nerita, de ei ce zici?
Offf mi au aparut iar diotomi in acvariu, singura chestie noua bagata a fost anubias. De pe sticla si de pe pietris am rezolvat usor si rapid, dar cum fac sa curat frunzele anibiasului? Mi e teama sa nu le rup
Liv wrote:Da. Dar sa il combini si cu Ferropol 24. Fiind vorba de un Anubias nu are prea mare nevoie de fertilizare. Ai putea incepe cu 1/4 sau 1/3 din recomandarea producatorului. Cum Anubiasii cresc incet o sa vezi imbunatatiri cel mai devreme in 3-4 saptamini.

ok, asa fac, nu ma grabesc cu imbunatatilrile dar as vrea sa nu fiu ala care omoara o planta in a carei descriere se gaseste ''Aceast? plant? este aproape indestructibil?, fiind astfel preferata in randul incepatorilor in acvaristica.''
Liv wrote:Frunzele noi sint o idee cam deschise la culoare. Nu sint sigur, dar parca ar fi o lipsa de NO3.

Toti avem pierderi. Daca restul se simt bine a fost mai sensibil.

ferropol ar ajuta in cazul asta?
E ok, am trecut si eu fix prin aceleasi momente de nesiguranta, esti pe drumul cel bun
E ok, poate sunt eu paranoic. Partea proasta e ca am pierdut un guppy si nu inteleg de ce, aseara era ok, dimineata era ok, a mancat, am ajuns acum acasa si era pe fundul acvariului nu am putut decat sa constat decesul
Nu ma asteptam sa ma atasez asa tare de ei, le am dat si nume
ugarit5 wrote:????Nu vad nimic in neregula,este verde

Pare sa aiba o tenta de maro pe frunze, ori poate sunt eu paranoic ca mi e teama tare de alge
Vi se pare ok planta? Mi se pare ca prinde o culoare ciudata si nu inteleg de ce
https://ibb.co/dD85c9N
Voi la ce folositi frunzele de catappa? Daca ma intrebati de unde stiu de ele, imi place sa petrec timp pe magazine online de acvaristica sa vad ce se mai gaseste, poate e ceva ce am nevoie da inca nu stiu
Am vazut ca ajuta pestii, da nu prea pricep cum
ugarit5 wrote:Gasesti la hornbach acvarii la preturi ok.

multumesc, ma duc maine sa ma uit, lucrez fix langa el
Stati linistiti ca am gasit solutie la problema mea si nu dau din pestisori. Saptamana viitoare vine filtrul extern, o frumusete de eheim, iar in ianuarie pe 10 iau un acvariu mai mare
Acum vreau pareri, in primul rand ma gandeam la ceva de genul asta https://www.nevertebrate.ro/acvariu-eheim-gb-82-126l-80x35x45cm-18298
daca aveti sugestii pentru ceva de 120l, nu conteaza dimensiunile, adaptez casa dupa el
ugarit5 wrote:Ar fi foarte bine,si mai completezi cu cativa rasbora,astfel incat sa formezi un banc

La asta m am gandit si eu ca daca renunt la xipho si guppy mai iau 2 rasbora. Astia imi plac mult seamana putin cu piranha, sau asa imi lasa mie impresia
Desi am vazut ca rasbora sunt trecuti la categoria de pesti cyprinidae, credeam ca astia sunt mai pretrntiosi, dar par destul de easy
Xipho sunt preferatii mei
Rasbora is 4 si mi plac
O sa renunt la guppy, sunt 2 masculi si cred ca o sa renunt si la xipho
alinutz80 wrote:
DraCoNi wrote:Am inteles, am intrebat de oxigen pentru ca cei doi xipho cam respirau deasupra apei, am pus momentan chestia aia pentru filtrul intern care oxigeneaza. Cum am zis si mai sus, am ajuns la un numar cam mare de pestisori fara sa vreau
Insa nu stiu ce am sa fac dupa ce iau filtrul extern, ala nu mai are oxigenare suplimentara, ceea ce inseamna ca mi-ar trebui si o pompa de aer, care inseamna o problema pentru ca trebuie pusa mai sus decat acvariul ca sa nu se inunde si nu am unde, dar sper sa gasesc o solutie

Dupa ce cumperi extern le lasi ambele sa functioneze minim 3 saptamani impreuna. La cel extern poti sa ii pui spraybar ul sa valureasca suprafata apei si atunci nu ai nevoie de pompa de aer. Poti si fara spraybar daca iesirea filtrului valureste suprafata apei....
Nu o sa ai nevoie de pompa de aer daca faci cum s-a mentionat mai sus, plus ca urmaresti pestii. Pompa de aer nu e musai sa stea deasupra apei...poti sa o pui sub acvariu (eu asa am) si sa ii pui o valva de siguranta: https://www.nevertebrate.ro/valva-de-siguranta-boyu-4-6mm-3119

aaa o intrebare tampita, cum pun un spraybar sa valureasca apa?
da stiu ca suna stupid, dar voi cum le instalati in acvariile voastre?
alinutz80 wrote:
DraCoNi wrote:Am inteles, am intrebat de oxigen pentru ca cei doi xipho cam respirau deasupra apei, am pus momentan chestia aia pentru filtrul intern care oxigeneaza. Cum am zis si mai sus, am ajuns la un numar cam mare de pestisori fara sa vreau
Insa nu stiu ce am sa fac dupa ce iau filtrul extern, ala nu mai are oxigenare suplimentara, ceea ce inseamna ca mi-ar trebui si o pompa de aer, care inseamna o problema pentru ca trebuie pusa mai sus decat acvariul ca sa nu se inunde si nu am unde, dar sper sa gasesc o solutie

Dupa ce cumperi extern le lasi ambele sa functioneze minim 3 saptamani impreuna. La cel extern poti sa ii pui spraybar ul sa valureasca suprafata apei si atunci nu ai nevoie de pompa de aer. Poti si fara spraybar daca iesirea filtrului valureste suprafata apei....
Nu o sa ai nevoie de pompa de aer daca faci cum s-a mentionat mai sus, plus ca urmaresti pestii. Pompa de aer nu e musai sa stea deasupra apei...poti sa o pui sub acvariu (eu asa am) si sa ii pui o valva de siguranta: https://www.nevertebrate.ro/valva-de-siguranta-boyu-4-6mm-3119

ok, asa fac si o sa vad ce se intampla

Forum Index » Profile for DraCoNi » Messages posted by DraCoNi
Go to: