[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
haha deci se intampla si la case mai mari
superb acvariul,decorul,cat si pestii...pestii sunt o imensa superbitate chiar si colegul panda parca avea niste crengute:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/31413.page
hehe fir-ar,nu am stiut ) oricum..in caz ca citeste,sa stie ce ar fii trebuit sa faca
Ce se mai aude cu becu'?
Acum am vazut asi topicul in care spuneai ca carasii sunt zgariati,loviti,etc.Acum vezi de ce c******ile din plastic si obiectele de decor trebuie scoase?dupa cum ti.am zis,este DOAR comert.orice ai face de.acum incolo,lasa doar substratul cu filtrele si pestii in acvariu.mult mai sanatos,mult mai frumos.eventual poate pe viitor te apuci de plantat,insa vezi ce faci cu carasii...betta si ceilalti ciugulesc pestii bolnavi pt ca vor sa ii elimine din mediu lor,cei raniti sa moara,cei sanatosi sa traiasca,asta pt a nu le infecta teritoriul.este INCREDIBIL CATA LUME CHIAR CUMPARA DECORURI !!!!si pe deasupra si carasi,desi acele decoruri sunt ffffoarte "smirgheloase",aspre
Ma bag si eu in primul rand,nu o sa iti vina sa crezi insa ciclarea apei se face in cel putin 3saptamani,niciodata in mai putin de 2,poate nici cu solutiile alea de startat acvariul.,daca intr.adevar iti plac rasele de pesti mai mari,gandeste sanatos atat pt tine cat si pt pesti,achizitioneaza un acvariu mai mare(CEL PUTIN250L),si pastreaza blaxk ghostu cu rechinasii si eventual caraselul bolnav dupa ce se insanatoseste.mai cumpara si un filtru extern oricat de mic,filtrarea biologoca este fff importanta,il lasi sa functioneze in paralel cu cel intern pt filtrarea mecanica,cumperi substrat jbl manado si ai terminat.un acvariu mai mare iti va lasa mai mult spatiu pt observarea comportamentului pestilor,ii vei intelege si admira mai bine.daca nu iti permite bugetul,axeaza.te pe neoni,filigera,red nose tetra,ceva cory si 1-2ancistrusi.schimba substratul tot cu jbl manado,ARUNCA navele spatiale si decorul de plastic care nu sunt decat un focar de infectie,si gandeste.te serios pe viitor la un acvariu mai mare.pompa de aer ai cumparat.o degeaba,ele sunt pt acvariile cu pui,unde nu se recomanda filtrele,din cauza ca puii pot fi absorbiti de filtru,sau pur si simplu acvariile sunt prea mici pt debitul filtrelor.oxigenarea apei se face prin miscarea luciului apei,datorita curentului facut de debitul filtrului intern,sau prin bulele facute de furtunasul din dotare,dar asta depinde de filtru.cand mai vezi pesti in boluri,gandeste.te ca e doar pt comert,dorinta de a face bani prin vanzarea unui produs prost,daunator,nimic mai mult,sicearta.ti prietenii care tin boluri.cand vad carasi in vaze de flori,mi se face rau.singurul bol pe care pot sa zic ca il accept este de cel putin15l,si asta pt un singur betta.dar in interior,bolul face efect de lupa,asa ca gandeste-te...daca pestii traiesc in vaze pt florisau borcane,nu inseamna ca isi duc viata perfect
superbitate de acvariu,mie imi place senzatia cand ies crengile,dar exista sansa sa sara pestii.oricum,acvariul tau e deosebit,un hardscape ca asta visez si eu,dar mai mare...anyway,keep it up
De.asta nu suport eu amestecaturi cu molly,xipho,guppy,etc.sunt cele mai banale rase de pesti,si apoi se afla ca molly de fapt sunt pesti de apa salmastra.nu am avut molly,insa stiu ca sunt f multi care nu pun sare deloc,si au zis ca pestii o duc bine,insa la faza asta nu iti pot raspunde sigur;poti uploada o poza cu molly,pt identificare,te rog?
Suntem singura natie de oameni care ne certam chiar si la categoriile de donatii.asa ceva este INCREDIBIL!
Hehe normal :p keep in touch
Hehe pai..de cei comuni vbeam si eu,doar ca daca i.am crescut eu,e normal sa ii consider magnifici :p nu am reusit din 2ponte sa imi iasa niciun voalat,albino sau super red,ceea ce inseamna mai mult ca sigur ca nu au stramosi decat pe cei comuni;asa ca am inceput sa le opresc din necesarul habitatului de inmultire,pt a nu se inmulti la nesfarsit) totusi,au iesit niste puiuti draguti,unij cu multe puncte albe,altii doar negrii fara puncte,altii doar cu coada alba,si daca e transport direct cu microbuz autocar de persoane si vrei,iti pot dona cati vrei problema la mine in oras e chiar mai grava decat la tine,noi avem2 petshopuri in care se tin tot felul de pesti magnifici de la killie,betta,carasi,pana la pangasiusi,koi,somni de sticla,etc,in cele mai mizere conditii,astfel ca pestii nu traiesc mai mult de1saptamana,si cei ramasi nu sunt cumparati de frica de a nu fi bolnavi.asa ca,si eu a trebuit sa ma multumesc cu ancistrusi sp.(comuni)
Omule,m.ai dat pe spate.este incredibil cum ai reusit sa faci din niste lucruri banale o adevarata maiestrie,fara a avea cunostinte in ale acvariaticii.te felicit.acum,nu sunt prea sigur de ce impuritati vbesti,caci sunt la pe tel,insa mai mult ca sigur filtrarea cat si substratul sunt de vina.fa schimburi de apa mai dese,si cand faci rost de ceva bani,schimba substratul,de preferat cu jbl manado,este cel mai recomandat.nu stiu cum s.au format coloniile tale de bacterii,insa este bine ca ai citit,buretii filtrelor si in general materialele filtrante se clatesc usor in apa acvariului,separat de acvariu,bineinteles :p totusi,cu schimburi de apa ai putea rezolva problema treptat.nu stiu daca filtrul tau intern este bun,caci nu am avut,dar incearca sa adaptezi si un filtru extern,pt filtrare biologica si chimica.dar asta dupa ce schimbi substratul.in urmatoarele 2-3saptamani,fa schimburi de apa a cate 30% din totalul acvariului la fiecare 3zile.incepe de maine dimineata,sa pui apa la pastrat in sticle/bidoane/galeti si a le lasa pt cel putin24de ore,pt a iesi clorul si alte chestii care s.ar evapora si ti.ar lasa apa neutra numai buna de pus in acvariu,pt a prelua proprietatile celei care e deja inauntru.niciodata sa nu pui apa in acvariu direct de la robinet.si ma tot gandii,vezi ca pestii ce ii ai isi mananca puii,poate de aceea mai au doar 1 singur
Pai...prima data am crezut ca faci referire la cory,apoi am citit faza cu lustruitul geamului...poti lua orice tip de ancistrus,si daca iti permite acvariul,chiar si pleco.placile lor osoase ii fac aproape indestructibili atacurilor,plus ca nu interfereaza deloc cu africanii.ca sa fii sigur ca resturile sunt mancate cum trebuie,poti adauga si raphael catfish,dar acestia nu curata geamuri.esti prea departe de mine,caci ti.as fii oferit niste ancistrusi prolifici si superbi.chiar si pui as avea de oferit.oricum,sa ne spui ce ai ales
Cred ca cei 2din aceeasi specie,mascul negru si femela portocalie ar putea fi molly,iar acela care seamana cu un caras auriu,poate chiar e un caras auriu restul nu stiu.multa bafta in continuare
superbitate de maternitate,cu tot cu frunzulite ai gandit foarte bine faza cu spray barul,nu sunt sigur daca m-as fi gandit si eu Oricum,tine-ne la curent,sunt curios
eu (si multi altii) recomand adaugarea de un filtru extern,pe langa cel intern.ORICE tip de filtru extern,numai sa fie.O filtrare bio e oricand binevenita.citeste despre materialele filtrante si/sau cere sfaturi.Asta depinde si de ce volum/pesti/plante ai
multa bafta,asteptam vesti
vai ce invidios sunt pe voi,cei din bucuresti,arad,timisoara etc...nu mi-o luati in nume de rau,dar o astfel de donatie este de invidiat,buturugile acelea arata super
Astept oferte pentru filtru jbl cristalprofi(cel putin e701) si substrat jbl manado(suficient cat sa ajunga pt acvariu de 120-130l)

Optional:filtre externe de acelasi nivel superior ca jbl
tin sa va contrazic,eu am scapat carasul meu de hidropizie.nu ii mai da mancare 3-4 zile,si incearca sa cumperi o solutie pentru pestii care au boli infectioase,o sa vezi acolo pe eticheta.O sa poti vedea/auzi si de boala dropsy.Sa ne anunti pe parcurs cum si daca mai exista pestele.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: