[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
new project  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Kendo
Junior member

IP:

Va salut!

Am nevoie de cateva sfaturi referitor la un proiect nou. Asa cum am scris in descrie, am avut un acvariu(in urma cu ceva ani) cam de 160-170l facut de un nenea si as vrea sa ma reapuc.

1. Am vazut ceva oferte la acvariile Diversa 80(80x35x40 - 112l) care au un pretz bun(in comparatzie cu alte firme). Am vazut cateva review-uri despre ele si nu sunt tocmai ok(calitate slaba). Geamul este de 6 mm, filtru intern claro 1000l\h, incalzitor tot claro 100w, tub fluorescent 18w(desi in unele descrieri scria ca are doua neoane). Intrebarea este daca merita sa-l iau sau sa iau altul mai scum de la alta firma sau sa fac unu custom cu geam de 8mm si capac tot custom pe leduri si filtre mai de calitate.
2. As vrea un acvariu plantat(fara CO2) cu plante nepretentzioase.
3. Ca pesti...scalari sau discus sau ramirez sau ciclide americane(mai micutze) cu ceva neoni...
4. Ar mai fi varinata unu starup SH desi cred ca ar fi mai bine sa astept Black Friday ca nu ar mai fi chiar mult
5. Dimensiunile de 80x35x40 mi se par ok pt ca pot sa pun si cativa pestisori in el, cele de 60x30x30 imi limiteaza numarul pestilor si speciile pe care pot sa le pun in el.
6. O sa am nevoie si de un suport pt acvariu pe care vreau sa-l fac eu din pal.

Astept sugestii care pot fi chiar radicale fatza de ce am scris mai sus. Mentionez ca stau in chirie si nu pot lua un acvariu mai mare pt ca o sa fie greu de tranportat(mutat).

Respect!
stefanp
Moderator

IP:

Eu as sugera sa cauti pe cineva sa-ti lipeasca un acvariu.
Cele venite la pachet nu au echipamente tocmai ok, sunt subdimensionate.

Eu asa am procedat tot timpul, am luat acvariul separat si pe urma mi-am cumparat echipamentele care mi-au trebuit.

Daca vrei scalari sau discusi, ai nevoie de un bazin mai mare.
Sunt pesti ce cresc mari. Scalarii sunt teritoriali si agresivi. Discusi nu ti-as recomanda fiind incepator...doar daca te documentezi foarte bine inainte.

Lumina te-as sfatui sa mergi pe neoane, daca vrei un acvariu plantat.
Dar intai hotaraste-te la niste dimensiuni si pe urma putem discuta despre ce echipamente ai nevoie.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema cu acvariile custom made , in special Diversa: filtrele sunt insuficiente, lumina este mai mult decat insuficienta, grosimea sticlei la limita. Aici vorbesc din experienta.
La fel zic si eu sa iti faci un acvariu, capac separat si accesorii separate.
Poti incerca un pic mai lat macar 40 daca nu iti permiti mai mult si 45 inaltime, coloana de apa va fi de maxim 40 cm, daca il vrei si plantat.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Kendo
Junior member

IP:

Ok, ms frumos pt raspunsuri. O sa ma interesez de sticla prin Timisoara... Posibil asa sa ies mai ieftin sau poate la acelasi pretz insa as avea avantajul ca imi aleg eu echiparea.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

multa bafta,asteptam vesti

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In mod sigur iesi mai ieftin daca cumperi tu sticla , la scalari sau discus calculeaza 50l/peste si un grup de minim 6 si mai bine 8 , ca tensiunile sa se imparta si sa nu o ia pe coaja acelasi peste ,la inaltime minim 50cm dar 60cm e mult mai bine , spor in continuare

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2014 15:39:53

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: