[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pai pentru k1 media (eu totusi nu as folosi asa ceva, nu-mi inspira nimic bun), in tabelul ala arata ca e fluidizat, deci trebuie un sump cu ceva pompa capabila sa invarta draciile alea).
Ca inelele de ceramica sunt pe ultimul loc, mi se pare corect, dar sa fie matrixul doar doua locuri mai sus.. hm.
In plus, lipsesc multe din numele mari de pe piata. Si nici nu avem de unde stii daca e test "comandat" sau cat s-a priceput omul.
Cert e ca matrix si siporax se folosesc de ani buni in acvaristica (marina si de apa dulce) si nu s-a plans nimeni inca
Ma holbam gingas la acvariu si m-am gandit la o chestie. Daca as taia dintii pieptanului la nivelul actual al apei? Ia sa fac o proba de inundatie
Ok, o intrebare, pentru ca nu ma descurc.
Am nevoie de o priza inteligenta, care sa se opreasca controlat cand exista o alarma de la un senzor de inundatie.
Problema ca senzorul de inundatie trebuie sa fie cat mai mic posibil, deoarece va sta in acvariu, la 0,5 cm de luciul apei.

Vreo solutie la asta? Sunt ingrijorat cu plantele, daca se desprind frunze moarte si se strang pe pieptene, pompa o sa bage toata apa din cutia din spate in display, apoi pe mobila si parchet.
Am avut, e jucarie
Lemon wrote:Ai atatea echipamente electrice pentru 4 consumatori? Si mai zici ca esti lenes?

Ie ramase de la marinul mare bre

Gabi, Ante, multu de raspuns. Nu iau Masterline, ca nu contine si Carbo, ca Dennerle ala.

Data viitoare trec si Petresti pe lista
Meserie!
Bah, ma uit la Game of Thrones. Noi (ne stim care, nu dam nume) suntem bibani in domeniul schimburilor de cultura de pe whatsapp
Nimeni? Nu e nimeni din sectorul 2,3,4,5 sau 6 care sa stie????

Intre timp am fost (in sfarsit) vrednic si am facut curat la cutia cu maimute electrice. In mod ciudat, mi-a ramas si mult spatiu acolo

image
Eu sunt ala cu magaru'
Abia reusisem sa-l conving sa nu mai manance nimic si a murit. Al naibii..
Da, mai lipseste ziua de salariu
O sa iau pe 15 ce trebuie si-l refac pe cel de la cabinet, ii dau cu simplitatea in cap.

In alta ordine de idei, cei care ma cunosc stiu ca sunt o putoare de nivel mondial. Pentru cei care nu ma cunosc, sunt foarte ocupat, nu am timp
Am zis sa fiu nebun si am gasit solutia asta, care se adauga o data pe saptamana si teoretic contine cam tot ce trebuie.

Dennerle All in One Elixier

Carbon organic (altenativa sistemelor de CO2)– regasit in compusi ai carbonului bogati in energie, care asigura cresterea rapida si sanatoasa a plantelor si favorizeaza fotosinteza;
Fier bivalent stabilizat si mangan – componente cheie ale acvariului, cu rol in combaterea aparitiei frunzelor galbene; fierul este elemental chimic cu rol vital in fotosinteza;
Compusi nutritivi pentru plante – toti cei esentiali;
Agenti de stabilizare (chelatare) a compusilor nutritivi – pentru mentinerea indelungata a nutrientilor in stare activa, pentru a putea fi absorbiti de plante;
Aminoacizi – furnizeza 20 de aminoacizi esentiali care intra in structura proteinelor cu rol structural si functional; in plus, favorizeaza dezvoltarea biofilmului (bacterii aderente la anumite suprafete), un component relevant din hrana complementara a pestilor;
Vitamine – componentele de baza ale metabolismului plantelor, pestilor si a bacteriilor filtrante; complexul de vitamine B este implicat in combaterea stresului vietuitoarelor;
Oligoelemente – intra in structura enzimelor implicate in procesele biologice desfasurate de organismele acvatice;
Extracte vegetale – implicate in imunitate si combaterea stresului;
Aloe vera – cu actiune antiinflamatoare, cicatrizanta si imunostimulanta asupra pestilor; acest component protejeaza mucoasele pestilor;
Dexpantenol – implicat in vindecarea ranilor minore de piele ale pestilor (care pot surveni in urma comportamentului teritorial) si facilitarea naparlirii crevetilor;
Iod – mentine activitatea tiroidiana normala si faciliteaza naparlirea crevetilor si a racilor;
Activatori filtrare – favorizeaza cresterea si dezvoltarea bacteriilor filtrante, cu rol in descompunerea materiei organice (a excrementelor pestilor, a plantelor moarte, a substantelor poluante, a reziduurilor alimentare).

Pentru mine ar fi parfum, Dumnezeul solutiilor. Ce parere aveti, ati folosit asa ceva?
De nervi
Dracu stie, treaba lor.
Mi-a trimis asistenta poze, au murit aproape toti pejtii. Plm, firu' vietii.
Oricum, a picat bine, ca vroiam sa fac o mentenanta din aia old school, cu spalat de nisip si filtru, iar cu ocazia asta il si simplific, arunc acolo 3 echinodorus si 3 anubias si gata.
Merge, e cam acelasi spanac, dar cu frunze un pic mai late. Eu la amazonicus ma gandeam, ca mi-a picat fisa instant cand a scris Gabi. A picat si n-o mai gasesc..
Multumesc!

Datorita meseriei, computerul meu a fost oprit ultima oara cand am schimbat placa de baza, procesorul si memoria

Am sa rumeg la solutiile tale, inainte sa cumpar o sa te mai bat nitel la cap, ca sa nu fac o prostie.
Frumusete prin simplitate

De ce sunt 3 termometre?
Sunt de parere ca doar daca ai experienta poti reusi. Altii nici cu scule de milioane nu pot tine un bazin decent.
Eu nu prea comand de pe aliexpress decat daca e ceva ce nu se gaseste pe la noi, nu-mi place sa astept o luna..

Ar fi asa, pentru temperatura si umiditate:
https://www.emag.ro/releu-pentru-temperatura-si-umiditate-10a-sonoff-th10-sonoffth10/pd/DWYV3JBBM/
+
https://www.emag.ro/senzor-sonoff-si7021-umiditate-si-temperatura-615/pd/DCKM9CBBM/
+
https://www.emag.ro/senzor-temperatura-sonoff-ds18b20-rezistent-la-apa-609/pd/D2S3BCBBM/

Pentru inundatie ce recomanzi? Asa ceva se poate integra in HA?
https://www.emag.ro/senzor-de-inundatie-wifi-tellur-smart-2-x-aaa-white-tll331081/pd/DBYQ6RBBM/

Ca sa folosesc HA pe PC (eu nu-s omul telefoanelor si al tabletelor, nici macar laptop-ul nu-mi place), am nevoie practic doar de un adaptor bluetooth?
Foarte tare mestere, poti intra in detalii direct, cu link-uri, preturi, tot ce trebuie
Poti incepe prin a scurta timpul de iluminat, daca tot nu stai acasa..
Exact aia e! Merci boss

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: