ionionut wrote:Pentru ca bani infiniti si pentru ca dezamagiri infinite.
Nici io n-o puteam spune mai bine
Initial am vrut sa-l matrasesc de tot, sa uit ca exista asa ceva. In timp ce-l bucateleam, mi-am adus aminte ca mai am pe balcon chestii stranse de harciogul din mine.
La fix, am gasit un litru de mini siporax, un saculet cu ada biorio, o galeata de sol vulcanic, niste dennerle rio xingu, niste pietre adunate de pe munte in Austria.
Asa ca am decis sa fie cantecul de lebada:
am spalat acvariul in 2-3 ape
am curatat cu otet echipamentele (doua pompe adica, una care recircula apa si una care ia apa de pe fundul "sumpului" si o baga tot in sump, printr-un ciorap de pasla)
am spalat mediile filtrante din marin in saispe ape si le-am oparit
am separat ad-labbam cu manutele astea doua siporaxul de spartura de coral (erau amestecate)
am spalat de doua ori ciorapii de pasla (la masina de spalat, prima oara cu detergent la spalare si prespalare si cu clor, a doua oara doar cu detergent la prespalare, programul pe 60 de grade - total 8 ore). dupa care clatire la masina apoi in galeata
In fine, una peste alta, am aranjat echipamentele in spate (2 pompe, incalzitor, sonda ph, senzorul pentru autocompletare), am bagat mediile filtrante in saculeti si le-am asezat in sump (vreo 10 litri de materiale filtrant), am aruncat pietrisul, pietrele si creanga cu anubias furata din bazinul de la cabinet, am umplut bazinul pe jumatate cu apa de osmoza (aici o sa am intrebari) si jumatate cu apa de la robinet.
Lampa AI Prime am setat-o cum mi-a trecut prin izmene, la ochi pare a fi bine, practic o sa vedem
Timp de 2 saptamani il las cu intensitatea luminii spre chioara asa si bombardez zilnic acvariul cu bacterii de start. Pe 15 luna viitoare intentionez sa iau o herghelie de barbus tetrazona (preferatii mei din copilarie) si sa-i tratez ca pe regi si regine.
Si mai trebuie sa iau un difuzor din ala, nujt cum se numeste, pentru chihiros doctor, sa ii ionizez pe pejti.
Asta va fi si ultimul acvariu din viata mea, mi-a cam ajuns (98% au fost dezamagiri). Plus ca nu mai sunt la prima tinerete, nu ma mai tin nici oasele dar nici nervii.