[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
O intrebare pentru voi. Pe vremea lui Ceasca, cea mai comuna planta de acvariu era un anumit tip de echinodorus, care crestea mare-mare si rezista si in orice conditii.
Care era tipul acelui echinodorus?
E exact 2x36w. Iar schema e foarte clara, ce nu intelegi de acolo?
alinutz80 wrote:
Dar lampa nu e pentru marin ? Parca in poze se vede ceva albastru.... arata bine oricum.

Asa pare in poza, albastru, dar nu e. Nu conteaza ca e pentru marin, are reglaj pe fiecare canal de culoare in parte.

image image
Urca, le dau niste franghii sa-i ajute. O sa bag 10-15 barbus tetrazona juvenili si ceva utilitari de la rebu, otocinclus si creveti amano.
Momentan sunt nervos, in punga in care am adunat ani de zile accesorii pvc-u nu am gasit ce-mi trebuie, adica doua coturi de 32 la 90 de grade smilie
don' koala, te rog sa inchizi topicul acesta si pe cel cu salty.
am deschis un topic nou, la locul potrivit.

multam
Inca n-am un nume, ramane asd pana la noi ordine - sunt deschis si cracanat la sugestii.

image image image

Cum ziceam, fost saratel, actual plantat.
Echipamente: doua pompe de recirculare, incalzitor calibrat la 24 grade, sonda PH si controller doar pentru info, pentru ca nu voi avea CO2, filtrare biologica (cam 10 litri de material) si mecanica prin ciorap de pasla, lampa AI Prime.
Momentan am bagat si un saculet cu carbune activ, ca sa suga eventualele zemuri nedorite ramase de la marin (maine il scot).
Intre timp, doua saptamani voi pompa in acvariu bacterii si din cand in cand, fertilizant si carbon lichid.
Mai am doua griji:

1 - sa gauresc placa dintre display si sump si sa fac un sistem de preaplin (piaptanul e mic, se poate colmata imediat cu frunze si o belesc)
2 - sa ma lamuresc cu apa.

Mai precis: jumatate de acvariu a fost umplut cu apa de osmoza, jumatate cu apa de la retea. Autocompletarea o fac cu apa de osmoza, prin vechea automatizare de la marin. Aici tin sa precizez ca osmozorul e batran si uzat.
E vreo problema in timp? Se duc substante miraculoase din apa?

edit:
am adaugat si o poza cu partea din spate

image
Uite aici niste sfaturi de la mine, neica nimeni.

1 - in primul rand ocupa-te de acvariu sa arate "de vis"
2 - ocupa-te de echipamente, sa fie potrivite (scapa de "filtrul" ala, care e mai mult o simpla pompa, ia un filtru de tip cascada si burduseste-l cu material filtrant biologic)
3 - pune plante suficient de multe, plante nepretentioase, nici putine sa arate ca baraganul, nici multe ca trebuie sa fie loc si pentru apa + pesti
4 - nu mai numara puii de guppy. daca ai un bazin cu plante suficiente, scapa cine poate, selectia naturala. guppy se vor reproduce mult si des, pentru asta sunt platiti
5 - lasa panica! asta e un hobby pentru relaxare, nu pentru facut ulcer. pestii isi vad de viata, mananca, fac pui, se bat, mor. asta e, daca moare ii arati wc-ul si cumperi altul.

Mosule, nu-mi plac chiclidele africane de nici un fel si bazinele amenajate pentru asa ceva ma deprima.
Singurele chiclide care-mi plac sunt americanesti, nig.. albinchisofasciatum. Raman totusi la barbus tetrazona, iau o mana de pejti si ii las sa zburde pe acolo. Sper ca le place mancarea congelata pentru pesti marini, ca am congelatorul plin
Multumesc, sanatate tuturor!
Sper sa incep sa ma obisnuiesc sa raman cu bani in buzunar
ionionut wrote:Pentru ca bani infiniti si pentru ca dezamagiri infinite.

Nici io n-o puteam spune mai bine

Initial am vrut sa-l matrasesc de tot, sa uit ca exista asa ceva. In timp ce-l bucateleam, mi-am adus aminte ca mai am pe balcon chestii stranse de harciogul din mine.
La fix, am gasit un litru de mini siporax, un saculet cu ada biorio, o galeata de sol vulcanic, niste dennerle rio xingu, niste pietre adunate de pe munte in Austria.
Asa ca am decis sa fie cantecul de lebada:
am spalat acvariul in 2-3 ape
am curatat cu otet echipamentele (doua pompe adica, una care recircula apa si una care ia apa de pe fundul "sumpului" si o baga tot in sump, printr-un ciorap de pasla)
am spalat mediile filtrante din marin in saispe ape si le-am oparit
am separat ad-labbam cu manutele astea doua siporaxul de spartura de coral (erau amestecate)
am spalat de doua ori ciorapii de pasla (la masina de spalat, prima oara cu detergent la spalare si prespalare si cu clor, a doua oara doar cu detergent la prespalare, programul pe 60 de grade - total 8 ore). dupa care clatire la masina apoi in galeata

In fine, una peste alta, am aranjat echipamentele in spate (2 pompe, incalzitor, sonda ph, senzorul pentru autocompletare), am bagat mediile filtrante in saculeti si le-am asezat in sump (vreo 10 litri de materiale filtrant), am aruncat pietrisul, pietrele si creanga cu anubias furata din bazinul de la cabinet, am umplut bazinul pe jumatate cu apa de osmoza (aici o sa am intrebari) si jumatate cu apa de la robinet.
Lampa AI Prime am setat-o cum mi-a trecut prin izmene, la ochi pare a fi bine, practic o sa vedem
Timp de 2 saptamani il las cu intensitatea luminii spre chioara asa si bombardez zilnic acvariul cu bacterii de start. Pe 15 luna viitoare intentionez sa iau o herghelie de barbus tetrazona (preferatii mei din copilarie) si sa-i tratez ca pe regi si regine.
Si mai trebuie sa iau un difuzor din ala, nujt cum se numeste, pentru chihiros doctor, sa ii ionizez pe pejti.

Asta va fi si ultimul acvariu din viata mea, mi-a cam ajuns (98% au fost dezamagiri). Plus ca nu mai sunt la prima tinerete, nu ma mai tin nici oasele dar nici nervii.
Nu stiu, momentan se tine de politica pe facebook.
Moss nu, am avut un pic si dupa ceva timp am aruncat un gugulor cat o mingie de fotbal.
Multam pentru sfaturi, la salariu o sa ma duc sa fac un aranjament nou
Mda, am microsorium si anubiasi si au crescut ca la balamuc, bata-i-ar Stalin.
Cred ca pana la urma o sa pun 3 echinodorusi in line pe centru, o creanga aruncata aiurea acolo si am scapat de toate cele.
dan.pavelescu wrote:
image
image
image

Eh, de anul trecut din luna mai, acvariul a suferit transformari in rau, diatome, cyano si intr-un final, alge verzi peste tot.
Mi-am facut curaj si l-am curatat un pic.

image image image
Teoretic nu exista partea din spate.. e vizibil si din sala de asteptare si din cabinet.
Ce plante fara pretentii de co2 (fara pretentii in general) si cu crestere FOARTE lenta as putea pune?
Poftim, am fost ieri sa-l curat.
Am facut poza inainte de curatare, replantare si inainte de a scoate din el o creanga plina cu anubias.

Jalnic, din toate punctele de vedere. Ma gandesc foarte serios la o solutie cu plante din plastic, sau cu corabii sau orice altceva care sa nu necesite interventia umana.

image
Samy wrote:
Astazi schimb filtrul cu unul eheim 2078e iar saptaman viitoare vine ph controller de la dennerle ph-controller evolution deluxe .

Asta da, buna treaba
Nisipul viu e un nisip bombardat cu bacterii, care sta ambalat cu lunile pana il ia cineva de pe raft. Poti face ca toata lumea, cumpara nisip uscat Aragonit, ca oricum o sa pui bacterii de start in bazin. Aragonitul se gaseste in diverse granulatii.
Eu am avut Maxspect Gyre (pompa dupa care s-a facut clona jebao), care era prea puternica pentru acvariul meu, dar o dadeam mai incet si totul a fost bine.
Umbla la reglaje, pacat de ea ca e noua..
Bravos, succes!

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: