[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Buna idee. Mai ales ca e exact pe domeniul sectiunii.
LINK
E Trichomanes javanicum.
Sos. Iancului colt cu str. Magura Vulturului.
florin0_2001 wrote:Nu sunt din Constanta ci din Bucuresti.

Oups! Scuze! Greseala mea! Nu-s' unde m-am uitat de am vazut Constanta!

florin0_2001 wrote:Daca pun un Ammonia remover, vor mai avea bacteriile cu ce sa se hraneasca?

Teoretic, nu, dar practic le usurezi munca intr-un acvariu aglomerat.
Amoniac mai putin nu inseamna neaparat ca deciclezi bazinul. Nu vei reusi niciodata sa inlaturi TOT amoniacul (NH3). Atata vreme cat metabolismul pestilor functioneaza si in acvariu exista particule si material botanic in descompunere, amoniacul se formeaza si bacteriile nitrificatoare prolifereaza.
Gandeste si altfel: amoniac mai putin inseamna nitriti si mai putini. Iar nitriti si mai putini inseamna nitrati aproape de zero. Ma rog, plantele probabil ca nu vor fi prea multumite, dar pestisorii sigur se vor simti bine.
In plus, s-au inventat ingrasamintele pentru acvarii, nu?
Inelele de ceramica sunt pentru formarea filtrului biologic, asa ca e obligatoriu sa le pui. Si nu oriunde, ci in compartimentul 4 (cel mai de sus).
Pentru ca in Constanta apa e foarte dura, daca n-ai acvariul african iti recomand sa pui in compartimentul 1 (cel mai de jos) cate un ciorap de nylon cu turba. In compartimentul 2 un Ammonia remover (nu neaparat), iar in 3 niste straturi de Polypad de la Juwel, taiate cu grija in forma compartimentului.
elrey wrote:...Marele Alb, ai pomenit ceva de niste gaze reziduale si ca trebuie intors bell-u' pentru a le elimina. Este de importanta vitala, sau se poate trece cu vederea?

Hai sa-ti raspund eu: gazul rezidual respectiv este azotul. El ajunge in clopot din aerul prins in sticla de CO2 sau din aerul dizolvat in apa suflata de powerhead. Datorita solubilitatii sale de peste doua ori mai mica decat a oxigenului, azotul se acumuleaza treptat in clopot si reduce eficienta instalatiei. Din cauza asta trebuie periodic rasturnat clopotul. Precum vezi, e bine sa nu treci prea usor cu vederea.
Omisiunea e destul de frecventa, mai ales din cauza ca multa lume uita ca principalul element al atmosferei Pamantului nu este oxigenul ci azotul, care ocupa aproape 80 la suta din compozitie. Noi traim intr-o atmosfera de azot si, cand inspiram, numai o cincime din aerul intrat in plamani este ocupata de oxigen. Incredibil, dar adevarat.

elrey wrote:De asemenea alta nedumerire a mea ar fi: la ce inaltime sa asez clopotul?

Cea mai mare eficienta se inregistreaza intre suprafata apei si o adancime de 10 cm.
Bobu wrote:...n-am mai facut nimic din lut pana acum...

Cine a zis ca trebuie sa le faci cu mana ta? Se gasesc de cumparat de-a gata la pet-shop sau la Obor.
Sau thekrib.com: http://www.thekrib.com/Plants/CO2/bubble-counter.html
Leo2003 wrote:Din asta beam eu la barul de la etaj, de la "Dunarea", inainte de cutremur...
...Ma duc sa vad daca gasesc.

Eu zic sa te astamperi! Daca o mai punem de un cutremur zilele astea, o sa stim cine a fost de vina!!! :nutz:
Leo2003 wrote:...Si cind ma gindesc ca in urma cu multi ani, eu "maroneam" apa cu infuzie concentrata de ceai rusesc. Hehe, ce vremuri !

He-he! Mai numara pe unu' aici, care facea la fel! Ce mai chin!
De-aia mi se rupe inima: cand vad ca azi, cand poti obtine aproape instant aceeasi apa, unii o arunca pe fereastra "ca nu le trebuie"!

Magda wrote:...asa stiam si eu ca se cheama corect, mopani Dar daca am vazut ca toata lumea zice in jos si in sus "mopan"...

De fapt, pe numele lui de botez e Colophospermum mopane.
E lemnul acela de culoarea prafului de cacao.
Bobu wrote:...Eu ma tot strofoc din ce sa fac o pestera pentru Nigrofasciatum.
Ma gandeam la cioburi de givece din lut, lipite cu silicon si imbracate in nisip si pietris.

Dar formele tubulare de ceramica, special facute pentru acvarii, nu sunt bune?

Cum e aceasta, de exemplu: image

Ca marime, acopera aproape perfect coala A4 pe care am fotografiat-o.
@INTROS: nu le-am pus demult, doar de vreo 2-3 saptamani, dar nu am observat nimic anormal. M-am uitat special dupa alge chiar imediat dupa ce am citit postul tau, dar inafara de cateva frunze de Anubias cu diatomee (alge verzi punctiforme, care imi mai apar si pe geamuri din cand in cand) nu am vazut nimic suspect.
Oricum, ma indoiesc ca PowerGlo ar putea incuraja algele. Becurile astea au spectrul cu "varfuri" in zonele albastra si rosie, in timp ce algele sunt mari consumatoare de lumina verde si galbena. Ba, chiar am impresia ca din cauza acestor becuri mi s-a rarit "covorul" de Cladophora.

Later edit. Poze pentru comparatie:
Cladophora sub TLD 830 (2x18W + reflectoare) ------> image

Cladophora sub PowerGlo (4x20W + reflectoare) ------> image
Verifica daca scrie ca e buna SI pentru consum. Daca nu scrie... fa-ti curaj si degusta o gura, plimband-o pe limba si expirand pe nas ca la degustarea vinului (fara gluma). Nu e obligatoriu sa si inghiti. Daca nu simti nici o "aroma" stranie (de cauciuc, de cocleala, de namol, etc.) eu zic ca o poti folosi si la acvariu.
Apropo, cat costa la Carrefour un litru din aceasta apa distilata? Are vreun nume sub care e comercializata?
Si eu tin pesti de "fun". Niciodata n-am urmarit vreo performanta, ci doar sa le fie lor cat mai bine. Sa stea intr-un mediu cat mai curat si aranjat cat mai natural. Astfel incat sa-mi faca placere sa-i privesc.
Un efect frumos il dau acvariile cu latimea egala cu inaltimea. Deci, ar fi bine sa maresti latimea la 50.
bilti wrote:...am facut o bomba CO2 cu gelatina (dupa reteta lui Dalles...

Uau, cum suna! Ma simt ca Bin Laden! :bgun:
Da, asa e, prin fierbere se elimina O PARTE din tanin, dar niciodata TOT taninul. Apa dintr-un acvariu cu lemne se coloreaza inevitabil. Ca sa nu se mai intample asta ar trebui ca lemnul sa-si schimbe natura, adica sa putrezeasca, sa se pietrifice, sa se carbonizeze, sau sa treaca prin alte astfel de transformari.
Repet: asa cum sarea sareaza sau cum zaharul indulceste, tot asa lemnul coloreaza.
Ai niste neoane foarte performante, desi cam putine. Nu cred ca e de la ele. Nu cumva in zona unde s-au format algele bate mai tare curentul de la filtru?
Oricum, sa stii ca in orice acvariu se mai fac alge pe geamuri. Asta e ceva normal, nu inseamna ca ai o invazie de alge. Curata-le cu o cartela telefonica veche si repeta operatiunea cand vezi ca s-au format din nou.
Curatatul pe dinauntru al geamurilor e la fel de firesc ca aspiratul substratului, nu trebuie sa intri in panica.
johnny6600 wrote:Bine ca n-au scos si aragaz care se alimenteaza pe usb

De aragaz inca n-am auzit, dar frigiderul si cuptorul cu microunde sunt demult conectate la Internet. Ba, mai mult, acum trei ani a aparut oala-minune cu conexiune Internet. Fara gluma.
De placa de surf cu display cred ca stiti deja. A aparut asta-vara, parca.

Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Go to: