| Message |
|
|
|
Vand un filtru intern Dennerle . Esta ca cel din imaginea de mai jos numai ca nu are spraybar. Pret 40 lei. Anunt valabil pt Bucuresti
Contact pm sau mess donpisote
|
 |
|
|
|
Din fericire nu am sa iti dau dar am vazut la MAXIPET de pe Mihai Bravu in bazinul lor . Era full . Poate vorbesti cu baietii de acolo . Nu vad de ce nu ti ar da.
|
 |
|
|
|
Vin cu o intrebare pe care unii o pot considera aiurea dar eu sunt mai curios de fel. De ceva timp din substrat mai ies bule de ceva. Sa spunem generic aer. Bulele se formeaza in specila pe lateralele acvariului. in acvaru am live sand aragonit si am folosit nopox ceva timp .
Sa fie gazul rezultat ca urmare a denitrificarii ? Pe net parerile sunt impartite deci raspunsul e vag . Voi ce credeti ca poate fi ?
Desigur ca m a mancat si am rascolit putin zona respectiva sa vad daca reapare gazul si a reaparut.
|
 |
|
|
|
Ionut sa stii ca l am repetat. Cred ca la primul test ultimele picaturi cred ca au fost cam mari . La urmatorul test facut cu mai multa atentie mi a iesit 440 valoarea calciului asa ca sunt in limite.
Despre sare am auzit ca au adus si normala dar pana nu o termin pe asta nu am ce face. Sunt curios totusi sa vad care este diferenta de pret intre ele ca daca e de 10 LEI raman pe coral pro chiar daca nu am corali duri.
|
 |
|
|
Sincer din ce se vede in poza distributia pe culori a luminii e cam ciudata. In rest arata bine . Partea de jos cel putin parca e uzina  In sensul bun al cuvintului desigur.
|
 |
|
|
|
Revin astazi deoarece se pare ca am o problema . Dupa ce am tot cautat testul de calciu de la Salifert azi am reusit sa il gasesc si fuga repede acasa la masuratori .
La masuratoare surpriza Ca este 470 . Nu folosesc vreun reactor de calciu si nici nu aditionez separat. Calciul este cel continut de sarea RED SEA CORAL PRO.
Ce e de facut . Sa las asa ? Sa incerc sa scad calciul ? Dar cum sa fac asta ?
Oare aspectul laptos al apei atunci cand o preparam pt schimb sa fi fost de la continutul mare de calciu ?
O sa fac inca un test mai pe seara sa vad daca iese tot asa .
|
 |
|
|
|
Crabul a plecat. Se poate inchide. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Daca vrea cineva 200g din cantitate pretul este de 70 lei. Toata cutia 130 lei.
Valabil si schimbul cu gsp green sau blue , vreun cap de euphyllia sau ceva lps mai colorate.
|
 |
|
|
|
Momentan crabul se pare ca si a gasit o noua casa . Momentan rezervat.
|
 |
|
|
|
Dragos sa stii ca si eu am fost pacalit de numele lampii kessil . Lampa are numai 32w . W ul din denumire este de la wide angle aceasta varianta avand un unghi de 120 grade . Exista si varianta A150 simplu dar unghiul este de 70 grade.
|
 |
|
|
|
Verifica sa nu fie rasucita garnitura . Esta prima data cand aud ca un jbl curge. Verifica si integritatea marginii canistrei. Pe scurt fa o inspectie vizuala amanuntita. Sincer daca vreodata mi as mai cupara un filtru extern tot JBL as cumpara.
|
 |
|
|
A mai trecut ceva timp si stiti cum e ... Cand nu ai ce face stai pe net sau iti vin idei. La mine au fost amandoua.
Mi a aparut un purice mic in ureche care striga incontinuu leduri , leduri , leduri. Ca sa il mai potolesc am inceput sa caut pe net o lampa ceva pana in 250e .
Dupa ce mi am rupt ochii cu sute de pagini cu lampi pot sa spun ca am doua lampi candidate la achizitie . Asta dupa ce mai strang ceva banisori desigur.
Nr 1 Kessil A150w ocean blue adica asta http://www.kessil.com/aquarium/A150.php
Nr 2 Noua lampa a celor de pe FISHSTREET adica asta http://www.fish-street.com/coralbox_m1_led_aquarium_lighting?category_id=118
Avantaje nr 1 . Este prdusa de o firma serioasa si are review uri excelente , marime redusa . Dezavantajele ar fi lipsa dimmer ului. Dar nu cred ca e un capat de tara.
Avantaje nr 2 . Este full spectrum. Dimabila pe fiecare canal si are controller. Dezavantaje ? China si lipsa review uri .
Voi ce ati alege ? Daca stiti ceva mai bun sa se inscrie in buget recomandarile sunt binevenite
|
 |
|
|
|
Pana acum am folosit numai RSCP cu schimburi de apa 10 la suta o data pe saptamana. Dupa cautari indelungate am reusit sa gasesc testul kh de la salifert . Era aici in Bucuresti la un magazin la care ma duc din cand in cand si la care nu am ochi decat pt corali si pesti Conform testului de dinaintea schimbului de apa aveam kh 9,9 .
Despre sarea normala de la Red sea am urmarit un filmult pe youtube in care tipul respctiv spunea ca aceasta sare normala nu a fost conceputa pentru cresterea coralilor cat pt culorile acestora. Videoclipul este dintre cele oficiale Red sea.
|
 |
|
|
|
Donez sau imprumut un blue leg hermit crab. Cel putin asta cred eu ca este. La mine nu prea mai are ce manca asa ca cine are alge in bazin sariti pe el.
Contact pm.
|
 |
|
|
|
@gabriel sa stii ca si pe mine ma bate gandul sa trec pe sarea normala de la Red sea , La cutia asta de Coral pro apa ramane putin laptoasa din motive necunoscute . Dupa ce fac schimbul isi revine in scurt timp dar e cam neplacut.
Dragos m am gandit si la Tropic marin pro reef dar nu stiu de ce spun ei ca trebuie folosita impreuna cu un reactor de calciu. Cum nu am reactor de calciu am fost cam rezervat.
|
 |
|
|
|
Lasa te rog o poza cu lampa de 70w metal halide. Multumesc.
|
 |
|
|
|
De ce nu iei in calcul si halidele. Se spune ca odata ce ai avut halide nu prea iti mai vine sa te intorci la ce ai avut inainte.
Cel putin la mine asa a fost. Ma gandesc si la leduri dar ma cam codesc.
|
 |
|
|
|
@maddog din fericire ochiul domnisoarei a trecut de la sine. Acum ca i a trecut vad ca a trecut la fapte mari . Ieri un clown se apropia de apartamentul ei si a sarit ca fripta la bataie.
Din fericire pana acum nu face faza aia cu datul din coada si spulberatul substratului. Sper sa ramana asa.
|
 |
|
|
Vand Tunze coral gum instant 400 g . Produsul este acesta http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=RO&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter045 A fost luat din el un varf mic de lingurita. Pretul meu este de 32 euro. Culoarea adezivului este roz precum coralina .
Anuntul este valabil pt Bucuresti . Pentru provincie trimit prin posta dar cu plata in avans pe card .
Contact pm sau mess donpisote .
Accept schimburi cu ceva lps functie de oferta sau ceva anemona bubble red .
|
 |
|
|
|
Thread ul se poate inchide. Multumesc.
|
 |
|
|