[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu spart  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

va povesteam acum ceva timp ca mi-am achizitionat un acvariu din hornbach de 126 de care eram tare mandru.... La recomandarea vanzatorului am cumparat 15 kg de pietris p care l-am pus pe fundul acvariului. Toate bune si frumoase pana intr-o zi cand am citit pe forum ca acvariul se umple pana la capac pentru a nu se vedea urat nivelul apei..a rezistat cam o saptamana cand azi dim ce sa vad...?!?!? cedase fundul acvariului fratilor si curgea toata apa din el asa de usor si de linistit..am simtit ca innebunesc....

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2011 20:13:30

[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Detaliaza putin situatia.
A crapat fundul acvariului sau a cedat vre-o lipitura ?
daca a crapat fundul banuiesc ca problema vine de la faptul ca nu ai avut planeitate la suportul pe care a stat acvariul
si /sau nu ai avut un strat de izopren, polistiren sau alt material intre fundul acvariului si suport.

Se poate remedia problema dar trebuie sa stim exact ce si de ce sa intamplat .

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

cred si eu ca asta a fost cauza, nu ai pus nimic intre acvariu (fundul acvariului si stand), izopren, polistiren etc. ?

Don't force it ... Get a larger hammer.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu neaparata e vorba de planeitate. Cat de stramb sa fi fost suportul incat sa plesneasca sticla? Mai repede cred ca a fost vreo granula de nisip, un varf de surub, ceva, care prin tasare sa fi dus la spargerea sticlei.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

mai adevarul este ca nu am avut izopren intre masa si fundul acvariului am avut un carton putin mai gros si a crapat fundul acvariului fix pe partea cu dunga din mijloc a suportului de plastic al acvariului. va arat o poza cu fundul crapat..
[Thumb - 10022011427.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2011 19:46:54

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Io as zice sa te duci peste ei si sa incerci sa-l schimbi, ca doar este in garantie.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

asta ma gandeam si eu dar credeti ca or sa mi-l schimbe? nu s-a dus lipitura, nu s-au stricat filtrele sau incalzitoarele, nu neoanele...e vorba ca a cedat presiunii sticla. Ma gandesc ca a fost prea mult pietris si prea multa apa...voi ce credeti?
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pura curiozitate, fa o verificare si vezi cat de plan este fundul acvariului. Desi ma indoiesc ca sticla o avea vreun defect de fabricatie .... nu strica sa te asiguri.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mergi, le spui ca ai avut polistiren sub acvariu (de 2 cm), ai pus pietrisul, apa, a stat 3 zile, apoi a pocnit. Ai inundat vecinii, trebuie sa le platesti zugraveala si daca nu ti-l schimba te duci la protectia consumatorului si-i dai si in judecata.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Mergi, le spui ca ai avut polistiren sub acvariu (de 2 cm), ai pus pietrisul, apa, a stat 3 zile, apoi a pocnit. Ai inundat vecinii, trebuie sa le platesti zugraveala si daca nu ti-l schimba te duci la protectia consumatorului si-i dai si in judecata.

Sustin total ideea

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

da... cred ca am sa incerc sa vb cu ei. ms frumos pt sfaturi
[Yahoo!]
silviusilviu
Junior member
[Avatar]

IP:

te rog sa ne tii la curent si pe noi daca rezolvi ceva cu garantia , suntem multi care avem tipul acesta de acvariu si din cate stiu cred ca esti primul caruia i sa intamplat asa ceva la acest model.

This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2011 00:13:55

[Email] [Yahoo!]
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

ok am sa va anunt. dupa cum v-am zis cred ca a fost vina mea, o greseala mult prea scumpa!
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

In cazul in care nu reusesti, poti lipi un nou fund peste cel crapat (pe dedesupt) si o sa fie ok.

.
[Email] [Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Imi pare rau pentru tine si locatarii acvariului, este un inceput nu foarte incurajator, dar ...din greseli invata omul.

Cu siguranta vina iti apartine, trebuia sa pui un polistiren, izopren ceva sub acvariu si nu un carton . Dar cel mai important lucru era sa te asiguri ca suportul (masa) pe care va sta acvariul este perfect plana, pusa la boloboc ( nivela) si sa fie la dimensuni mai mari decat fundul acvariului.

P.S. ce dimensiuni si in principal ce inaltime are acvariul si ce grosime are sticla?

P.S. 2 - aviz amatorilor de acvarii mari facute cu sticla subtire

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2011 10:16:01

aim icon
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa cum v-am promis, iata ca va tin la curent ce am rezolvat cu acvariul. Am fost in hornbach si le-am explicat problema si au spus ca ei ofera garantie doar la lipitura, filtre si neoane iar pentru faptul ca i-a crapat fundul eu sunt singurul vinovat deoarece se poate sa-l fi miscat cand era plin sau nu a stat pe o suprafata perfect plana. Mi-au zis ca sticla altfel nu avea cum sa se crape. Nu am avut ce face si mi-am achizitionat un alt acvariu din sticla cam la aceleasi dimensiuni 80X35X40 ( mai mic la inaltime cu 5 cm adica in loc de aprox 126l acum are 112l ). Asta este, nu puteam sa-mi las pestisorii in micul acvariu ( 35-40l) intrucat era cam suprapopulat. La final nu va pot zice decat sa aveti si voi grija sa nu patiti ca mine.
PS Nu-mi ramane decat sa incerc sa mai recuperez niste bani prin vanzarea celui cu fundul stricat. Cam greu dar am sa incerc sa-l vand asa! AVIZ AMATORILOR !! )

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2011 14:03:41

[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Il poti repara foarte simplu, te duci la un geamgiu si tai o bucata de geam de 5-6mm grosime, la dimensiunile actuale ale fundului,
lipesti geamul nou peste cel vechi dar pe exterior si pui silicon pe toata lungimea crapaturii si pe interior astfel sa nu se poata infiltra apa intre geamurile de fund.
Iar in 2-3 zile il poti refolosi.

Acum asigurate la ceea ce am zis mai devreme referitor la masa acvariului si pune-i neaparat un polistiren ceva.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2011 14:23:45

aim icon
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai nu am am unde sa-l pun de acum... daca vrea cineva sa-l cumpere si sa-l repare il astept daca nu...il bag in boxa si-l las asa pana cand ma voi hotara ce sa fac cu el!
[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma rog asta este un alt aspect.

Totusi pentru curiozitatea mea , ce inaltime are acvariul crapat si din ce grosime e sticla?

aim icon
onu_ionutz
Junior member
[Avatar]

IP:

h 45 si grosimea sticlei e in fata si spate de 6-7mm iar pe laterale de 5 mm. Fundul nu stiu.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: