Pentru lumina, iti recomand patru tipuri de leduri in proportii egale:
Cree XTE Royal Blue rulate la 1000mA
Cree XTE Cool 6500K si Neutral White 5000K rulate la 1000mA
Cree XPE2 Blue rulate la 700mA
Semileds 415-420 nm rulate la 700mA.
Ca grupare, as zice ca e ideal sa ai grupuri apropiate de cate patru leduri din aceste culori, raspandite uniform pe toata suprafata acvariului, fara lentile, la o inaltime de 20 - 30 cm de apa.
Eu nu am gasit placute de patru canale cu mai putin de trei leduri pe canal, deci ori cumperi leduri pe placute star si le grupezi apropiat (munca de chinez batran), ori iei placute din astea de 12 leduri si le spatiezi la distante mai mari (munca mai putina).
Alta varianta e sa pui leduri mai putine si sa unesti spatiile ramase cu fir electric in loc de leduri.
rares728 wrote:
Zambeam pentru ca-mi aduc aminte de discutiile folositoare de la primul acvariu ...
Acvariul din biblioteca?
um02122 wrote:
Cred ca un acvariu in biblioteca e mai bun decat niciun acvariu.
Sa fim seriosi, toti stim ca pentru cei care prind microbul, un upgrade va fi intotdeauna in planurile de viitor.
Deci da, eu il incurajez. Ba chiar as face unul, din pacate nu am un spatiu adecvat in biblioteca.
Lol!
rares728 wrote:
Citind pe la postarile colegului um02122 mi-a placut Reefer C 350 cu stand alb, doar ca pare nerentabil fara echipamente incluse, iar un loc adecvat nu-i pot gasi decat langa geam (perete sticla) in bataia soarelui.
Intrebarea e legata de pozitionarea acvariilor 101: se evita asezarea langa geam, expunerea directa la soare etc. Acoperitul geamului pare o idee buna.
Inteleg ca este un Juwel Trigon 350, din cate stiu nu vine cu overflow, nici cu spatiu suficient pentru un sump ca al tau.
Sunt curios de modificarile facute pentru ca arata foarte bine.
Apoi, trebuie sa recunosc ca imi place tare mult scape-ul. Ai poze cu acvariul in faza de modificari si cand era crud (de exemplu in ciclare, cu scape-ul curat, fara corali si pesti)?
Alte curiozitate tine de raza mare de curbura (din cate stiu, cu patru acvarii puse spate in spate obtii un cilindru). Nu distorsioneaza prea tare ce se vede in acvariu?
MSI wrote:Wow, cum este acvriul din clip... wow ...
16 lampi Hydra 52, direct 9000 euro numai lampile ... dar wow .. ce acvariu ...
(sa ma corecteze cineva daca nu vad bine .. 16 lampi .. )
edit: vad minim 10 yellow tang, doar pentru a face o suma rotunda... 1000 euro numai pe yellow tangs ... ajungem la 10k euro .. sunt aproape convins ca ajunge cu totul la 50000 euro, daca nu si mai bine ..
Gata, am gasit un acvariu ca cel dorit.
E de top, animalele sunt de calitate, de top.
Am vazut chiar si vreo doi pesti care intra la preturi de patru cifre.
Mult success si tine-ne la curent, poate ne spui ce ai de gand inainte sa dai ok-ul la executie, poate mai primesti o sugestie doua pe vreun aspect care a scapat expertilor.
Parerea mea e ca cel mai bine iti iei acum un Red Sea Max S650 si iti uzi putin mainile inainte sa te arunci la 3000L.
E mult mai usor sa inveti facand tu greseli decat daca le face altcineva.
Toate acvariile mari prezentate sunt mentinute in principal de proprietarii lor.
Salut, am de gand sa achizitionez un acvariu marin, de cea mai buna calitate, de 3000 litri. Pentru asta caut o firma de top din europa/SUA care sa livreze toate cele necesare si sa ma instruiasca privind intretinerea si absolut tot ce e de stiut pana in cel mai mic detaliu legat de acest subiect. Mentionez faptul limita de buget nu exista, caut doar hardware, si vietuitoare de calitate de top.
Pentru acvariu exista conditii special create ( suprafata, temperatura, lumina etc)
Multumesc pentru idei si sfaturi
Eu am avut un pacient care traia in Indonezia, intr-o casa la marginea recifului. Nu avea acvariu, nici piscina, dar inota direct in ocean. Eu asta mi-as dori daca nu as avea limite de bani.
3000L suna fain, pana la urma e vorba de 3 metri cubi. Adica un acvariu de 300×100×100 cm.
Eu as lua provocarea de a-ti face un design pe hartie pentru el, probabil multi alti colegi pasionati ar face-o de asemenea.
Intrebarea mea ar fi: te-ai gandit unde o sa-l pui?
3000L de apa vor evapora cateva galeti de apa pe saptamana. Ia in calcul si asta atunci cand alegi si amenajezi camera.
Ideal tii acvariul in living si sacrifici o camera alaturata ca fish room, ca sa usurezi mentenanta si sa tii partea de filtrare deoparte.
Eu te sfatuiesc sa cumperi un acvariu mai mic de care sa te ocupi singur. Curba de invatare este foarte abrubta si in 6 luni vei stii exact ce sa ceri de la firma respectiva. Acum ceri doar sa te ajute sa cheltui cat mai multi bani, ceea ce nu e garantat sa aduca satisfactii.