Vorbim de adancimi de 60m.
Probabil ca presiunea e pe la 6 atmosfere.
Dar da, am vazut de nenumarate ori acesti pesti complet relaxati in acvariile din shop. As crede ca lumina puternica din acvariile noastre ii afecteaza mai mult.
Lemon wrote:Cum se adapteaza la lipsa presiunii? Nu e diferenta prea mare?
Pestii de adancime sunt scosi din apa treptat, ceea ce le da timp sa se adapteze la diferenta de presiune. Este unul din motivele pentru care sunt scumpi.
Am vazut la pescarii de adancime ca atunci cand prind un peste pe care vor sa-l elibereze, ii inteapa vezica innotatoare cu un ac pentru a elimina aerul in excess. Asta permite pestelui sa se intoarca la adancime. Ulterior, vezica se reumple treptat cu gaze din sange care sunt rezultatul respiratiei la peste.
Scufundatorii trebuie sa urmeze un program similar de pauze la intoarcerea la suprafata, pentru a evita embolismul gazos cu azot (care e lichid in sange la adancimi/presiuni mari, dar devine un gaz la presiunea atmosferica).
Inca un peste mic cu un colorit spectaculos. Din pacate, scump datorita colectarii din zone de adancime mare.
Exemplarul din video are un pret de £1350.
Asta e ideea, sa fie o lampa reef.
M-am izbit de niste dileme legate de alegerea ledurilor.
Avand in vedere ca nu exista un Cree XP-G2 Royal Blue, se pare ca nimeni nu citeste cu atentie acest topic.
Voi incerca sa mai aprofundez, deocamdata se pare ca ori raman la XTE, ori avansez la XPG3 pentru Royal Blue.
Am tot ce trebuie pentru lampa, imi mai trebuie copaia de aluminiu si materialul de acrylat. Si restul placutelor led, inca decid Cree XTE vs Cree XPG2 pentru albe si Royal Blue.
Asa zic si eu.
Am pus o schita la punct.
Carcasa va fi acrylic pe partea optica si aluminiu pe partea mecano-electrica. Stiu sa pun acrylicul la un loc fara sa arate rau, am izolator lichid care se intareste si devine impermeabil (liquid electric tape). Nu stiu cum sa indoi perforez si tai foaia de aluminiu care va acoperi partea de sus pentru a obtine un look pro.
Varianta 2 imprastie ledurile pe 120 cm, cu distanta mai mica intre ele si o distanta de 20 cm fata de laterale si 25 cm fata de geamurile fata si spate.
Ambele variante ofera suficienta racire.
Eu inclin spre varianta 2. Voi ce parere aveti?