[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maryusdv8
Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Vin cu cateva date referitoare la cantitatile de nutrienti (cu mici variatii de la o saptamana la alta) pe care le adaug in acvariu, dupa ce zic ca l-am echilibrat:
- la schimbul de apa saptamanal (30 - 35% din volum): 10 ml Profito, K = 3 ml; PO4 = 4 ml; Easy Carbo = 2.5 ml; macro si micro cate 2.5 ml (de cca. 4 saptamani am inceput aditia cu macro si micro de la Cristi Ionescu, iar plantele au raspuns pozitiv);
- saptamanal (in 2-3 transe): K = 12 ml; Fe = 8 ml; PO4 = 21 ml;
- zilnic macro si micro cate 2.5 ml de la Cristi + 2.5 ml Easy Carbo

Exceptand micro si macro, ceilalti nutrienti sunt de la Easy Life.

Astfel am NO3-ul la 10 - 15, PO4-ul la 0.7 - 1, Fe-ul la 0.5 - 0.6.

PO4-ul de la Easy Life este pe duca... am cumparat KH2PO4 (14 lei / 100g) si-l voi folosi pentru a tine PO4-ul cat mai aproape de 1/10 din NO3.

Acum iluminatul este: 0.5 ore T8-urile (2x18W - Osram 865 si 830) , 2 ore T5-urile (2 Giesemann Aquaflora x 24W), 5 ore toate, 0.5 ore T8-urile... am incercat o perioada cu 3 T5-uri Giesemann x 24W (2 Aquaflora si 1 Midday), insa evolutia plantelor a fost mai redusa decat in varianta de acum, iar iluminatul mai neuniform (solutia ce-o consider si mai buna este aceea de a face o lampa cu 2x39W + 1 x 24W intre cele 2 de 39W).

Aditia de CO2 este in continuare de la o "bomba" cu bicarbonat si sare de lamaie.

Dupa frizerie...
Bun venit! Asteptam prezentarea acvariilor .
Dat fiind ca dupa primul acvariu cu ceva plante am "descoperit" suficient de multe greseli, pentru ceea ce vrei, si anume sa nu depaseasca 60 l si sa fie plantat, iti propun sa ai in vedere ca lungimea acvariului sa fie apropiata de cea a dimensiunilor standard ale neoanelor (mai exact, pentru "clasicul" acvariu 60x30x30 - 54 litri s-ar potrivi neoane T5 de 24W, ce au lungimea de 549mm... 2 buc, ar insemna mai mult de 1W/litru de apa... posibil mult pentru inceput... mai sunt cele de 14W, tot T5, care au aceeasi lungime)... pentru capac, alege o varianta nonmagazin (acestea sunt subdimensionate dpdv al iluminarii, in majoritatea cazurilor si va trebui sa faci modificari - eu sunt patit).

Pentru substrat, daca alegi Volcanit, iti recomand sa-l vanturi inainte de a-l pune in acvariu, iar apoi sa il tii doar pe el 4-5 zile si sa il sifonezi zilnic + schimb de apa 30 - 40%.
Sub Volcanit eu am pus Aqua Basis Plus.

Ca filtrare interna, eu am folosit o perioada Eheim Aquaball 130 (pentru acvariul de aprox. 95 litri de apa) - este foarte silentios (un mare avantaj dc acvariul va fi in dormitor), iar pt. cei aprox. 40 litri de apa va face fata cu brio.

Ca incalzitor, in functie si de temperatura camerei in care vei pune acvariul... eu il am in hol, iar la un acvariu de aprox. 90 litri de apa in care tineam temperatura la 27-28 de grade, un incalzitor de 75 W a fost ok.

P.S. - sper sa reusesti sa il startezi... vad ca incerci de mai bine de un an si jumatate.
Foarte natural... imi place mult.
Rubinul... cu filtru de polarizare.
De jos in sus... si de sus in jos...
Am avut un acvariu de 110 l, pietrele ca in foto, puse direct pe nisip... nu am avut probleme cu pietrele... probleme apar datorita "pesterilor" create, ceea ce determina masculii sa se simta responsabili in a le apara (realizez asta, abia dupa ce am citit aici, pe forum, ca este recomandat sa pui pietre fara a crea "ascunzatori")...
Bine ai venit!

Poti, te rog, sa pui o foto cu dispunerea neoanelor in capac?... tot de 80 cm am lungimea acvariului si ma bate gandul sa inlocuiesc capacul de fabrica (din cauza iluminarii... l-am tot modificat, de ieri avand 3 T5-uri de 24 w)... sau ai lampa?
Foarte placut ... felicitari!
@ Petre: multumesc. Sambata a fost plantat, dupa ce am scos Hydrocotyle si Eleocharis parvula... este primul acvariu pe care il plantez cat de cat... am facut multe alegeri neinspirate, pe care le dreg din mers (atat cat se poate), cu ajutorul vostru (direct si indirect)... tu, esti unul din "vinovatii" de la care ma inspir.

@ Stefan: multumesc pentru incurajari .

Mici modificari...
@ tmarchelov - ti-am raspuns pe e-mail.

Aproape toate plantele au ajuns la colegul mihaidrum.

Se poate inchide.

Multumesc
Plantele au fost scoase aseara din acvariu.
Se ridica de la mine, vis-a-vis de Auchan Titan - bd. 1 Decembrie 1918.
Oscilez intre: http://www.nevertebrate.ro/Butelie-CO2-reincarcabila?var_shp=4&utm_expid=19260418-9.dP4Rb_6_SnK8fg-BctLiZQ.3&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FButelii-CO2 - cea de 2 kg

si http://tehnic-gaz.ro/TechnicGaz_files/Butelii2.htm - cea de 5l costa 510 lei + transportul (aprox. 50 lei).

Daca foloseste cineva vreuna din cele doua variante, mi-ar fi de ajutor un feedback.

Multumesc anticipat.
Cata pasiune... felicitari!, foarte frumos smilie
Mari noutati nu sunt... doar in ceea ce priveste nr. pestilor... au "aparut" 4 pui de Endler, minimici.
Plantele se dezvolta, insa nu foarte bine (totusi, este un progres)... algele au inceput sa dispara.
Salut,

Bine-ai venit!
Salutare!

Bine-ai venit!... sigur vei gasi raspunsurile, rabdare sa ai pt a citi.

Potasiu adaug 0.4 ppm / zi... iar cu CO2-ul sunt in cautare de sistem. Am marit acum, la 1.5 bule / sec.

Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Go to: