| Message |
|
|
|
O sa am nevoie la un moment dat sa cumpar o cantitate maricica de mediu filtrant bio. Ma rog.. mare, vreo 12 litri.
Pentru ca nu-mi permit sa dau 50 lei/litru de siporax, m-am orientat catre alte medii mai accesibile la pret, pe care nu le-am mai utilizat: piatra ponce si lava rock.
Piatra ponce, granulatie 8-16 mm, 23 lei/litru
Lava rock, granulatie 4-8 mm, 25 lei/3 litri
N-as vrea sa judec dupa pret, ci dupa parerea celor care au folosit.
Asadar, pareri?
|
 |
|
|
Ca fapt divers, containerul costa 348 lei nou si pompa 455. Asta in caz ca vi s-a parut scump
|
 |
|
|
Liv wrote:Mda. Asta e. Am luat un ciocan de lipit TS100, virfuri pt. el si niste surse de putere care nu prea se gasesc prin alte parti (doar pe la TME ar fi ceva, dar au niste preturi cam prea mari). Mersi de sfaturi. O sa imi tiparesc mailurile.
Ca sa revenim la subiect. HA adica. Cica mi-a adus un coleg la depanat un laptop. Carcasa sparta in vreo 3 locuri, HDD defect iremediabil, tastatura fara mai multe taste (dar folia functionala - adica bagi destu' in gaura), o balama rupta, cablul de la trackpad rupt. Ar merge sa il transform intr-un fel de AIO computer ca booteaza de pe USB sau DVD. LCDul e bun, memoria cica e functionala, Ubuntu live functioneaza, restul cablurilor par intregi. O sa imprumut un hard de la un prieten sa testez si restul. Daca functioneaza o sa ii fac o carcasa.
HA merge pe un I5 cu 4 G RAM (plus restul - retea , WiFi, BT, HDMI, video Intel, ...) pus pe un SSD pe SATA?
Te ajuta la ceva un mini pc hp compaq 8200 elite cu i5? Daca da, m-ar ajuta si pe mine sa nu ma mai lovesc de el prin casa.
|
 |
|
|
In suflet am 23 nea'
|
 |
|
|
Daca n-au unde sa se ascunda s-ar putea sa zica bogdaproste xipho aia 
|
 |
|
|
Barosane, multumesc, dar ia cu frana. Traiesc in Bucuresti de 49 de ani si stiu tot ce misca, incepand cu curvele si terminand cu rachetele sol-aer
|
 |
|
|
Eu am cabinetul langa HB Berceni, dar e buna informatia, am retinut
|
 |
|
|
|
Uite, recent am luat din China un cablu micro hdmi > dvi de 30 cm, pe care nu l-am gasit in Ro sau mai aproape.
|
 |
|
|
Militari e in Bucuresti?
Imi aduc aminte cand aveam cabinet pe Uverturii si ajungeam acolo de 2-3 ori pe luna. Doamne, ce chin.. Nu, multumesc, am ness acasa
|
 |
|
|
|
De pe Ali am comandat de multe ori, dureaza intre o luna si trei luni sa ajunga. De aia prefer sa iau din Ro, chiar daca platesc mai mult. In plus, mai exista si problema garantiei.
Coletele din China ajung intai la punctul de sortare vamala (BSI parca), unde zac pana cineva hotaraste daca sunt supuse taxelor vamale sau nu. De regula, electronicele sunt direct supuse taxelor.
In functie de asta, coletul ajunge fie la posta de cartier, unde te duci, stai la coada, dai buna ziua si avizul si pleci cu pachetul, sau ajunge la posta vamala (sunt doua in Bucuresti parca, cea de la Morarilor s-a desfiintat) unde stai la coada, prezinti extras dupa card cu suma reala platita, print de pe pagina chinezeasca cu produsul si pretul, print dupa tranzactia Paypal, etc. Daca exista suspiciuni, ti se desface coletul pentru a verifica ce si cum.
Pusesem undeva, printr-un topic, niste screenshot-uri cu patania mea. Am comandat o lampa (prima pentru marin) din HK, am vorbit cu vanzatorul, i-am explicat ca plec din tara si ca doresc lampa in regim de urgenta.
Ok, am platit taxa suplimentara si in 24 de ore lampa era in Bucuresti, prin DHL. Moment in care a inceput distractia, platit taxe, platit certificate EORI, platit alte cele, iar dupa exact 8 zile de la sosirea lampii in Bucuresti am primit-o si eu..
Intre timp, am cautat pe mail:
lampa pentru acvariu a costat 330 dolari.
vama + certificat EORI + comision DHL: 268 ron TVA+ 35 ron taxe vamale + 100.8 ron comision DHL.
Asa ca intre timp m-am lecuit. Comand doar de pe ebay.co.uk si doar de la vanzatori din uk sau ue. Ma mai ajuta fostul coleg, comandam pe adresa lui (locuieste in uk acum) si imi trimitea apoi pachetul prin DPD, ajungea mai repede si era mai ieftin decat posta. Dar s-au sistat si transporturile DPD pentru ca pandemie si plm
|
 |
|
|
|
Nujt.. poate ma duc maine in Hornbach
|
 |
|
|
Jebao DP-4 si Skimz Dosing Box 4, se vand doar impreuna.
Au fost folosite aprox. 1 an, sunt curatate cat am putut si cat m-am priceput. Functioneaza, fara defecte.
Pret: 500 lei

|
 |
|
|
DraCoNi wrote:In seara asta in cautarea mea de substrat am vazut cel mai frumose peste, pestele cutit, asa negru frumos nu am vazut pana acum, da nu gasesc pe google despre ala negru, aspro...nu mai stiu cum scria acolo.
Apteronotus albifrons. Dar eu zic sa stai cuminte 
|
 |
|
|
|
La Vulcan e chiar meserias magazinul, am fost acolo acum ceva ani de zile la un eveniment cu Chris Lukhaup.
Du-te macar sa-ti clatesti ochii.
|
 |
|
|
Poate sa mearga si un salau sau niste lostrite, pe banii mei pun ce vreau
|
 |
|
|
Multi inainte, domnilor si nu fiti gelosi pe tineretea mea
|
 |
|
|
|
Daca ai nevoie, eu vindec, descant si imprumut bani cu dobanda. Dobanda 100% se achita inainte.
Am fost la Animax in mall, m-am dus bou si m-am intors vaca. Vai de mama lui de magazin.. 6 acvarii imputite, zero plante, 10 pesti in total si aia bolnavi.
Credeam ca o sa gasesc ceva de calibrul Animax Vulcan, cand colo.. Plm.
|
 |
|
|
|
Nea', nu ma mai domni atat. Nu-s domn si n-am nici varsta sa fiu domn, am doar 23 de ani.
|
 |
|
|
|
Pai, la ce animal de filtru e, cred ca e mai usor sa cureti de mizerii grosiere un prefiltru. Asa umbli mai rar la filtrul mare..
|
 |
|
|
|
In materie de bacterii as recomanda Seachem Stability sau Prodibio Bio Digest.
|
 |
|
|