| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
https://www.nevertebrate.ro/solutie-antialge-esha-protalon-707-9371
Dar sa respecti reteta, nu te abati, nu pui mai mult sau mai putin.
|
 |
|
|
Multam, boierule 
|
 |
|
|
|
Au trecut 3 saptamani si jumatate de la start. Nu folosesc teste, dar la cate bacterii am bagat in el si dupa claritatea apei, prespun ca deja e ciclat.
Asadar, maine ma duc cu juniorul sa isi ia buletinul, deci ajung in Veranda Mall. Am vazut pe net ca au acolo un Animax si ar fi timpul sa bag primii pesti (niste cory/ancistrus/sae/otto).
Sper sa gasesc si neritine si poate am noroc si de un echinodorus pentru bazinul strumfesc.
|
 |
|
|
Bai, super misto bazinul! 
|
 |
|
|
Am urat manado din tot sufletul, am urat culoarea ruginie, faptul ca e groaznic de usor, faptul ca exista asa ceva.
Si peste astea mai trebuie sa pun ceva sau doar asta si atat?
Nu pui nimic, nici deasupra nici dedesubt, indiferent ce varianta alegi din cele doua (daca alegi ceva din cele doua)
raul.tatulescu wrote:
A nu se intelege ca il contrazic pe Batman cu sugestiile sale, a fost doar un test de care am fost multumit 
Poti sa ma contrazici linistit, eu acum incerc sa recuperez ce stiam odinioara. La ora actuala, nivelul meu in acvaristica = skin of the dick
|
 |
|
|
dennerle scaper's soil - nu mai trebuie sa bagi ceva fertil sub el, e foarte bun asa cum e
tropica aquarium soil - idem
ambele pot fi considerate a fi ada amazonia a saracului
|
 |
|
|
|
E ok lampa, cei de la aquael au facut chestii bune in general.
|
 |
|
|
Boratura se curata, lama de cutter si acetona.
Ideea e daca a lipit corect bazinul. Daca a decapat cu simt de raspundere sticla inainte de lipire, cu alcool izopropilic sau ceva asemanator, chiar daca e lipitura "slim" ar trebui sa fie ok.
Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas bun 
|
 |
|
|
|
E ok, e foarte bun mediul de filtrare. Anubias-ul nu prea are nevoie de fertilizanti.. Nu stiu ce calitate are lumina, dar neavand co2 si nici plante care sa necesite asa ceva, zic sa nu bagi fertilizanti, ca risti sa faci alge si sa nu mai scapi de ele.
Singurul sfat bun pe care ti-l pot da, e sa lasi acvariul in pace, sa se stabilizeze. Asta ar insemna sa nu mai bagi mana in el decat daca e neaparata nevoie (pentru mentenanta, de exemplu)
|
 |
|
|
|
Daca poti mentine iarna temperatura intre 23-26 grade, e ok. Vara nu-ti e de folos incalzitorul.
Nici pompa de aer nu-ti foloseste, iar daca o sa ai plante o sa fie chiar naspa sa bagi are (iti elimina co2-ul necesar pentru plante).
Fa-ti mana in continuare pe acvariul asta, pana inveti ce si cum. Eventual ocupa-te de filtrare, sa fie cat mai buna. Eu recomand filtrarea biologica, nu pe cea mecanica.
Diferenta ar fi: cea mecanica, rezultate imediate, dar nu de durata. Cea biologica, rezultate care apar mai greu, dar de drum lung.
|
 |
|
|
|
Apa dulce am si acum, am renuntat la marine. Sunt amintiri de cand eram in putere, cu mai multa rabdare si cu mai multa indemanare. Inainte ca viata sa-mi dea o palmuta (adica sa dea peste mine cu trenul, apoi sa ma bata cu o basculanta in cap).
|
 |
|
|
lukitza wrote:Acvariul meu e cu juma de metru mai lung si au intrat vreo 4-5 tuburi daca nu ma insel.
Cam asa au intrat si la cel vechi al meu (165x65x50)
Bine, plus bean animal si intaritoare longitudinale.
Din cate am inteles, acum e la moda lipitura aia anemica, care nu se vede, nu mai stiu cum se numeste. Clar intra mai putin silicon.
|
 |
|
|
|
Barosane, cand ai timp, te rog sa masori si tu cat spatiu e necesar pentru filtrul ala mamut. Ma bate un gand dar nu stiu daca incape in dulap..
|
 |
|
|
KOALA, NU FII BATRAN SI OBOSIT, INCHIDE TOPICUL ASTA CA SCRIE LUMEA IN EL SI MA RASCOLESC AMINTIRILE.
A, NU, N-AM VRUT SA SCRIU CU CAPS, SCUZE
|
 |
|
|
|
Nu, pentru moment ma rezum la cele 2 pe care le am acum. Planuri de viitor - sa raman cu unul singur.
|
 |
|
|
|
Ma, vad ca ai grija de acvariu, e curatel, poate ar fi timpul sa mai faci un pas inainte.
In primul rand, incearca sa unesti lemnul cu bucata de piatra, vezi cum iese. Eventual, mai ia 2 bucati de piatra, dar sa fie din aceeasi familie cu cea existenta.
Si cand simti nevoia de o schimbare, inlocuieste pietrisul cu un sol adevarat si adecvat pentru plante (tropica, dennerle).
Eu personal asa l-as vedea.. in stanga un "munte" de pietre si crengi, cu anubias, iar toata partea stanga plantata cu lobelia cardinalis sau staurogine repens (plante scunde).
|
 |
|
|
|
Mda, ai cam putin sol pentru plante.
Poti incerca Lobelia Cardinalis mini, e o planta nepretentioasa si frumoasa. Pentru ca nu ai substrat fertil, poti sa bagi la radacina plantei o bila fertilizanta (Dennerle Deponit Nutriballs de exemplu)
|
 |
|
|
|
Nu pune moss ca o sa-ti blestemi zilele. Cand creste, incepe sa se desprinda si ajunge prin toate colturile, inclusiv in grila de la sorb si in filtru.
Dupa aia ajungi sa chemi popa sa faca niste slujbe ca sa scapi de el.
Pune o poza frontala, recenta, ca sa ne putem da cu parerea. Si ca sa nu scobesc in tot topicul, zi o vorba despre lumina, fertilizare si co2.
|
 |
|
|
Acolo sunt doar patron/ingrijitor de acvariu/spalator de geamuri/mester bun la toate. Nevasta-mea e doctor.
Daca tii neaparat, ma bag si la dinti, am Makita, Bosch, la alegere
|
 |
|
|