[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Am un capac din plexi, pe care il pun, cand nu sunt acasa si noaptea.

Am mai adaugat niste cryptcoryne si nu stiu ce sa fac cu Mossul... sa ii trag o tunsoare sau sa il las asa, de capul lui?

image

image

image

image

image
Aulonocara spec. Eureka: 1M si 2F

Copadichromis azureus: 1M si 2F

Protomelas taeniolatus Boadzulu red: 2F

Metriaclima zebra Chilumba: 1M si 2F
Cresc puii de Sajica...

image

image

image

image
koala wrote:daca nu, o sa-i donez baietilor de la IMGB (de unde-am luat parintii).

Domnu' koala, poate ma iei si pe mine, cand te duci in vizita acolo.
Protomelasul ca Protomelasul, dar si Elongatusii arata bestial.

Nisipul ala gri unde l-ai gasit, ca eu caut de vreo luna, dar fara succes?
Daca ai lasat filtrul inchis cu apa in el 10 zile, sigur nu mai ai nici o bacterie benefica in viata pe acolo. Cel mai sigur e sa schimbi mediile, decat sa te chinui sa le cureti/dezinfectezi.

In legatura cu pestele, daca nu e pura coincidenta, e posibil ca filtrul intern sa nu fi facut fata incarcaturii biologice si sa ai varfuri de amoniac, nitriti, nitrati, iar pestele in cauza sa fie mai sensibil decat ceilalti.

Eu as schimba mediile filtrante din filtrul extern si as face schimburi de 30-40% la 2-3 zile, testand si parametrii apei, timp de 2-3 saptamani, pana se restabilizeaza acvariul.
Se pare ca unii se plictisesc de Craciun si vor sa faca valuri...
Va prezint mai jos coloritul specific starilor intense (hranire, imperechere, dispute teritoriale etc...) al Herotilapia multispinosa:

image

image

image
Vreo 9-10 cm.
Mai mare da, dar peste cativa ani

Momentan ma multumesc cu asta.

Ce face femeia din barbat...

image

image

image

image

image

Faceam un schimb de apa mai devreme si am ramas uimit de cati pui au inceput sa apara de sub pietre...

Si mai am o veste in cadrul acestui jurnal, dar o las pentru zilele urmatoare
Dupa cum vezi, deja acvariul are apa in el si e plin cu pesti, deci sfatul venit e cam de prisos acum.
Cateva poze, de control:

Mascul Protomelas Taeniolatus Super Red tanar

image

Mascul Acei Msuli tanar

image

Mascul Labidochromis Hongi SRT pusti

image

Mascul Acei Msuli matur

image

Masculi Hongi SRT intr-o disputa

image

Eh, alta viata domnu'.... culori vii, jocul cu focusul manual, melodia se potriveste.

Pentru o prima manuire a ustensilei, te-ai descurcat de minune.

Imi place ca l-ai mai intunecat si nu se vede spatele acvariului, de zici ca ai latime minim 1 metru

Stii ce ne trebuie? Un nisip mai inchis la culoare, care sa nu reflecte asa intens lumina, in genul celui folosit de domnu' pyu.

Apropo: This video is unlisted. Only those with the link can see it.
Mai este un tip de ciclare, cea mai scurta dintre toate. Este cea care se face, cand se muta toti pestii dintr-un acvariu, intr-un alt acvariu (mai mare de obicei) cu tot cu filtru, eventual si nisip, pietre.

Tipul asta l-am facut eu acum 2 ani, cand am mutat pestii dintr-un acvariu de 180 litri, intr-unul de 700, procedand astfel:

1. umplut acvariu mare cu apa de la robinet
2. lasat o zi la declorinat cu pompe de aer in functiune
3. adaugat un peste de control cateva ore
4. mutat filtrul si restul pestilor
5. adaugat inca un filtru

Pasul 5 este optional, doar in cazul in care se trece la un acvariu mult mai mare ca precedentul.

Cu aceasta metoda nu am avut nici un deces la pesti, nici varfuri de amoniac sau no2/no3.

Legat de aranjamentul pietrelor, impartasesc puctul de vedere al lui koala. Pietrele din mijloc, ar da mai bine daca le-ai uni ori cu cele din stanga ori cu cele din dreapta. Ca sa dai profunzime si complexitate aranjamentului, ar merge sa bagi o mana de pietre mici, pe langa cele principale.
Un inceput foarte bun. Sper ca plantele sa evolueze frumos, iar bettanul sa se bucure de noua casa.
Primul meu film Full HD...

Inca e valabil!
Ar fi pacat de discusi, sa nu aiba si ei niste buturugi frumoase p'acolo, chiar si niste frunze uscate, eventual cu o ceata de corydoras printre ele
La filtrare, trebuie sa ai in vedere un debit total cam de 5 ori volumul acvariului, pentru o filtrare mecanica eficienta, iar ca medii filtrante, Siporaxul este inbatabil pentru filtrare biologica.

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: