[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Mai asteapta 2-3 zile, apoi daca chiar nu apar puii. inseamna ca nu mai sunt

Oricum, in 2-3 saptamani o sa depuna iar.

Ancistrusul il mai ai?
Banuiesc ca puii atentau la icre, asa ca parintii i-au vazut ca pe o amenintare. Momentan tin filtrul inacvariu inca vreo ora, ca sa prinda ceva bacterii, apoi purced in a muta puii in noul lor camin.

Si uite asa, am inca un acvariu in functiune
Vesti bune si vesti proaste...

Perechea de Sajica azi a depus din nou, undeva in stanga acvariului. Cand m-am uitat mai bine la icre, in jurul locului respectiv ce-mi vad ochii; vreo 10 pui morti, mai mult ca sigur omorati de parintii lor, din cauza depunerii.

Asa ca, scot acvariul de carantina de la naftalina si o sa mut puii ramasi acolo. Problema e ca, filtrul sta uscat de cateva luni, asa ca voi incerca sa ciclez din mers.

Va tin la curent!
Pestii sunt nascuti si crescuti la mine in acvariu. Masculul are 8cm, iar femela 6cm.

Ii dau cu 30 lei.

image

Tel: 0753 059 321
Sunt curios ce specii au gasit, asa ca voi urmarii si restul povestii.
Dupa aproape 2 ani in care nu am mutat nici macar o pietricica de la locul ei, mai ales ca am largit plaja de specii prin adaugarea unor utaka, am decis sa schimb putin abordarea in aranjarea pietroaielor. Pentru ca nu mai este un acvariu tip biotop specific pentru mbuna, am eliberat partea stanga si am creat o mini plaja de nisip, pentru ca si utaka sa se simta in largul lor, la mine in acvariu. In viitorul apropiat, voi mai renunta la cateva mbuna si voi mai adauga cateva utaka si sand-sifters in bazin. Schimbarea de design nu e asa dramatica, precum reiese din cuvinte, asa ca, cel mai bine prezint cateva poze.

In poza de ansamblu se observa cum "malul" stancos se pierde in plaja de nisip. Se poate vedea si ca mbuna stau preponderent in zona pietrelor, iar utaka in zona libera de deasupra plajei:

image

O data cu noul aranjament, au reinceput inceput si scurtele lupte pentru suprematie intre masculi. Mai jos se vede diferenta de colorit intre un mascul dominant si unul subdominant (dar dornic de afirmare) de Hongi SRT:

image

image

Am surprins si un instantaneu din comportamentul specific al Moori, cernerea nisipul prin branhii, in cautarea hranei:

image

Abia astept sa-mi vina noile specii si sa le prezint in randurile urmatoare.
N-a fost bun testu'

Acum serios vorbind, e posibil sa aiba dreptate volts, dar poate e o diferenta nanometrica(exista cuvantul asta ?), sesizabila doar cu un test super profi.
Deci am avut dreptate ...

Clar trebuie sa ne servesti poze cu puii si evolutia lor.
Varianta cu polistiren sub ele este cea mai sigura, dar eu tin de vreo 3 ani pietre direct pe sticla acvariilor fara probleme.

La acvariul mare, unde am peste 100 kg de pietre, am fund dublu (12 cu 8), dar am tinut si 50 kg pe fund simplu de 8.
Sajica sapa la greu...

Tocmai de aia, eu am pus pietrele mai mari direct pe sticla si apoi am pus nisipul, ca sa nu ma trezesc cu vreo zgarietura sau mai rau...

Ai mei, muta chiar si lemnele mai mici de pe nisip, cand nu le convine pozitia lor Daca ii surprind intr-o zi, ii filmez ca sunt foarte haiosi, cand iau creguta in gura si o muta cativa centimetri.n
Ai inteles bine

De cand cu puii, Sajica au devenit foarte nervosi pe vecinii lor, asa ca am decis sa ii dau, ca e pacat de ei.

La un acvariu de dimensiunile astea, nu au loc 2 perechi de ciclide central americane, ceea ce ma si asteptam de la inceput.

image

Pestii se ridica din zona Pajura, Casa Presei, doar in weekenduri.

Tel: 0753 059 321
La stiuci inca nu, dar la bibani a inceput sa ma arda )
Schimbarea e gata, dar astept sa-mi vina si noii pesti, ca sa fie treaba, treaba
In al doilea set de poze sunt Hyphessobrycon flammeus (Flame Tetra).
La Auratus e usor. Uite aici o poza cu ambele sexe:

http://www.aquariumlife.net/profiles/african-cichlids/melanochromis-auratus/100005.asp

La Caeruleus e mai greu, pentru ca diferentele nu sunt asa evidente. In mare, masculii au mai mult negru pe inotatoare, cresc mai mari si sunt mai corpolenti ca femelele.

Aceste diferente incep sa apara la dimensiuni de minim 5cm. Pana atunci, sunt aproape identici si nu pot fi diferentiati.

La Firefish nu am idee, ca nu am tinut niciodata.

Despre ce specie de africani e vorba, ca difera diferentele, ca sa zic asa?

La unii fetele sunt de alta culoare, la unii au alta forma la inotatoare, la altii au alt patern, etc...
Logic ar fi sa pastrezi cel mai aratos mascul si femela, atat.

Dupa depunere, perechea de sajica o sa iti terorireze si restul pestilor din acvariu
Multam!

Acum, ca a venit si medalia si oricum ma manca de ceva timp, azi voi reamenaja acvariu, intr-un stil mai light, cu mai putine pietre, pentru a face loc si pentru utaka care ii am acum, cat si pentru cei pe care ii voi achizitiona in viitoul apropiat. Pentru ca scot din pietre, o sa reduc si numarul mbunelor.

Nu stiu daca o sa iasa mai bine decat e acum, dar, cum am zis si mai sus, ma mananca o schimbare, dupa aproape 2 ani, de cand am aranjamentul asta.

image

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: