Porcu wrote:Cel mai bine ar fi a aprinzi lumina treptat: prima data 830 ca are lumina calda asa cum e soarele dimineata si seara. Apoi aprinzi Fluora, stingi Fluora si ultimu-l stingi pe 830.
Cred c-ar fi in regula asa ceva:
830: 7-22
Fluora: 10-20
Fara ca aceste intervale orare sa fie unicele valabile.
Programul asta am vrut sa il adopt.

Acuma chiar m-am incurcat cu totul...

Pana la urma care ar fi cel mai bun program de iluminare? Singura mea preferinta (daca e posibil) ar fi sa am acvariul luminat de la 16 pana la 22, sa vad ce se mai intampla prin el. Restul zilei sunt la lucru, asa ca nu ma deranjaza daca nu e aprins.

Instalatia de lumina e compusa dintr-un Philips 830 de 30 W si 3 x Osram Floura tot de 30 W, cu posibilitatea de a putea fi aprinse independent.
In alta ordine de idei, am scos si substratul, am spalat bine de tot acvariul si l-am lasat la uscat vreo 2 zile, sa nu mai gasesc nici urma de alga aia...

. Am recuperat cam 70 % din substratul fertil (restul s-a amestecat cu nisipul) si am dat comanda pentru inca un saculet pe care o sa il amestec cu acesta in momentul in care il voi introduce in acvariu.
Din plante nu a mai ramas mare lucru, dar nu cred ca mai pun nici una inapoi din acelasi motiv: ici colo tot o mai fi ramas vre-un firicel de alga si nu as risca ca la noul setup primele care sa prospere sa fie tot algele.
Singurul care a ramas neatins este filtrul, care l-am montat la acvariul de 60 de litri (umplut cu apa din acvariul mare), unde stau cei 5 cory(care in ciuda problemelor si-au dublat dimensiunile, chiar hraniti cu destula zgarcenie)

. Aici iar nu stiu ce sa fac: desfac filtrul si il curat bine (ar insemna sa omor toate coloniile de bacterii) sau in montez inapoi asa cum este (as reusi sa grabesc un pic ciclarea, dar iar mi-e frica de algele alea...)