[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tonisoru
Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
Multumesc frumos pentru raspuns, poate ca nu o sa pun chiar 2, dar 10 mi se par multi... Daca spui ca se mai si inmultesc...
Oricum, ma bucur ca exista pe forum cineva care stie atatea despre creveti, poate voi avea nevoie de vreun sfat cand ii voi avea in acvariu.
Multumesc, o zi buna!
Multumesc pentru informatii, acestea imi dau incredere ca voi putea tine si eu creveti in acvariu.
Multumesc mult si pentru gestul dragut, dar inca nu am hotarat ce creveti voi pune. Eu vroiam sa pun 2 creveti... (acvariul are 15 litri). Sunt prea putini 2?
Multumesc frumos pentru filmulete, acum le-am vazut.

Cel mai mult mi-a placut Aquatic Jungle; de cand am acvariul, am citit cate ceva despre aquascaping si cred ca Aquatic Jungle respecta toate regulile... Plantele alese, modul cum sunt asezate, culorile acestora, faptul ca se asorteaza intre ele, se asorteaza cu substratul, chiar si cu pestisorii.
Daca deschizi filmuletul pe televizor, poti sa consideri ca ai un acvariu asa frumos chiar la tine in casa.

Mi-a placut mult de tot
Asa cred si eu. Iar decizia mea e sa tin seama de sfaturile primite aici, pentru ca voi (mai ales tu ) stiti mult mai bine decat mine ce si cum.
Multumesc inca o data!
Si Ember Tetra si tanichtis albonubes par draguti si sunt convinsa ca si unii si ceilalti ar fi o alegere potrivita. Voi vedea, nu ii pun curand, voi pune mai intai crevetii, 2, zic eu sa pun.

Crevetelul ala galben nu arata chiar asa fioros, cred ca m-as descurca cu el.

Va multumesc, o seara buna!
dan.pavelescu wrote:Am avut 3 masculi de guppy si niste creveti RCS

Atunci o sa caut Ember Tetra si creveti RCS. Vroiam niste creveti cat mai putin vizibili, ca mi-e putin teama de ei, dar o sa ma obisnuiesc... Cred ca daca au conditii bune nu ies din acvariu, nu-i asa? O sa pun si capac...
Multumesc mult de tot pentru ajutor, o seara buna!
Gabi C wrote:Si Munchenul are apa foarte dura si crevetii nu au nici o treaba . Am Amano si RCS.

Multumesc. E bine de stiut ca sunt ok si in apa mai dura. Vroiam unii mai micuti, dar acum... daca voi pune creveti, cred ca voi alege Amano.
Oricum, nu trebuie sa decid chiar acum in privinta crevetilor si a pestilor... lucrurile incep sa mearga bine si doar cu plante si melci.
Algele acelea inca mai apar, dar intr-o masura vizibil mai mica.

O seara buna!
Vai de mine, nu am stiut acest lucru...
Pot sa te intreb, tu ce pesti ai tinut in acvariu? Ca ai spus ca a mers totul bine, iar acvariul arata impecabil... Erau si creveti in acvariu?
Multumesc pentru parere, am citit cate ceva despre incalzitoare. Singurele optiuni viabile sunt cele recomandate de Dan, dar nu vreau inca sa pun incalzitor in acvariu.

Am o intrebare pentru colegii care au creveti in acvariu (Gabi C. mi-a recomandat creveti Amano, sau as putea sa pun Glass Shrimp). Ce duritate are apa din acvariul in care tineti creveti? La Giurgiu duritatea apei este cam mare = 20 (gH). La crevetii astia, pe net scria ca duritatea trebuie sa fie 3-10. Se pot acomoda la o duritate mai mare a apei? (Cu PH-ul cred ca ma incadrez).

Multumesc.
Deci se poate si fara incalzitor... Ar fi grozav sa nu fie nevoie nici la mine.

In privinta vietuitoarelor, eu ma gandeam ca as putea sa incep prin a pune niste creveti, sa vad daca ma descurc cu ei, si daca da, o sa pun mai tarziu si pesti. Am tot cautat cei mai mici pesti din lume si cei din specia Boraras urophthalmoides sunt printre cei mai mici, poate voi pune din acestia (am vazut ca ii au si cei de la nevertebrate).

Dar, daca trebuie neaparat incalzitor, voi pune si incalzitor. Stie cineva daca exista vreunul extern, potrivit pentru un acvariu asa mic? (Cele recomandate de Dan sunt interne, si daca mai adaug si decorurile la care ma gandesc, nu va mai ramane loc pentru pesti. Glumesc, desigur, dar as prefera sa existe un incalzitor extern, ca nu mai vreau sa pun nici un alt echipament in acvariu)

Multumesc
Bine, dar poate totusi nu va fi nevoie de incalzitor. Poate exista anumite specii de creveti, pesti, melci care sa nu aiba nevoie de o temperatura mai mare decat asta din acvariul meu. Sau poate gasesc unii deja aclimatizati la o temperatura din asta mai mica.

Am observat ca temperatura din acvariu este cu 1-1,5 grade mai mica decat cea din camera. Adica, daca in camera sunt 24,5 grade, in apa sunt 23, si tot asa. Este corect?
Buna dimineata,

multumesc pentru observatie, s-ar putea sa ai dreptate si temperatura sa fie cam mica. Stiu sigur ca Dan Pavelescu avea incalzitor in acvariu, l-am vazut in pozele cu nano-ul sau. Speram totusi sa nu fie nevoie de incalzitor, dar nu stiu ce vietuitoare s-ar acomoda bine cu conditiile acestea.
Poate ma pot ajuta cu mai multe informatii colegii care au mai multa experienta.

Multumesc
Buna,
Si eu am cautat pe cineva din Giurgiu pe forum, cred ca am vazut si poze cu acvariul tau. Daca nu ma insel, era foarte frumos si a fost apreciat de colegii de aici.
Multumesc tare mult, dar am luat intre timp termometru, de vreo 2-3 saptamani sunt cu ochii pe el, sa vad cate grade sunt in acvariu. Au fost minim 21 si maxim 23.
Iti multumesc pentru initiativa si ma bucur sa te cunosc.
Draga opincarul, te rog sa postezi in acest topic doar pentru a oferi un raspuns sau o parere la o intrebare adresata de mine.
Multumesc frumos pentru intelegere.
dan.pavelescu wrote:Tonisorul, esti o draguta.

Stiu asta, fac eforturi sa "ma indrept".

Noapte buna!
dan.pavelescu wrote:Eu n-am sfaturi de dat, dar cu individul asta sunt de acord 100%

opincarul wrote:Sunt doar gras

Multumesc pentru gazduirea imaginilor pe care le-am tot pus pe-aici pe forum, si multumesc pentru ca m-ai prevenit cu privire la alge; astfel, cand au aparut, surpriza neplacuta nu a fost atat de mare.
O seara buna!
multumesc pentru recomandarile de plante. O s-o gasesc eu pana la urma pe cea potrivita. O seara buna!
Aveti dreptate, de aceea am si luat C. wendtii si parva. Dar eu acum caut o planta mai inalta, pentru partea din spate, cam de 20-25 cm. Plantuta asta, C. luteea hobbit, nu e pitica? Eu cred ca da...
Oricum nu stiu daca as mai incerca cu Cryptocoryne, caci lui wendtii nu i-a placut deloc la mine in acvariu, a lesinat in prima saptamana si nu am mai avut ce sa-i fac. Mai caut. Multumesc mult.
Hei, am invatat sa folosesc butonul "quote"
Radu_B wrote:Eu am ceva de carcotit

Hygrophila Difformis nu cred ca e prea potrivita pentru un nano. Eu am avut-o in acvariu si era foarte invaziva. Crestea cu ochii in toate directiile (sol fertil, fertilizanti, CO2 si lumina ca la balamuc). La un moment dat a inceput sa faca niste lujeri mari, care nu aveau frunze decat in varf. O ducea foarte bine dar a fost un calvar cand a trebuit s-o scot; zice-i ca-s radacini de copac...o urasc si acum

Poate ca intr-un nano lowtech nu se va dezvolta asa bine iar dimensiunea frunzelor va fi mica...poate!

Si eu credeam ca am gasit planta perfecta... Imi trebuie ceva pentru partea din spate a acvariului (intr-un colt), cu frunze mici. Dar nu e simplu... ce am gasit ba nu sunt asiatice, ba prefera o apa mai putin dura, sau lumina mai multa... Asta parea potrivita, dar am observat si eu ca are un volum mai mare in partea de sus. Voi mai cauta. Multumesc.

Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
Go to: