| Message |
|
|
Ok, atunci o sa-l adaug in filtru, fara sa scot siporax-ul, si o sa-l las o saptamana. Dupa, voi incepe sa pun fertilizant in apa.
koala wrote:In momentul in care ajunge la saturatie, el devine inert dpdv chimic si nu mai este bun de nimic... se arunca. NU se refoloseste, NU se "resusciteaza", NU nimic de felul asta!
Pai, nu o sa folosesc carbune activ decat acum, sa absoarba substantele de la tratamentul cu No planaria.
Multumesc frumos.
|
 |
|
|
|
Buna dimineata,
Va rog frumos, cand se poate, sa imi explicati si mie cum pun carbonul activ in filtru. Asta seara pun ultima cantitate de No planaria in acvariu si dupa 24 ore trebuie sa schimb jumatate din apa si sa pun carbon activ in filtru.
Filtrul este tip cascada si are doua compartimente: unul mai mic, chiar deasupra tubului prin trage apa din acvariu (nu am pus siporax in el) si unul mai mare, care este impartit in doua de un cartus care se scoate. Acum compartimentul de dinainte de cartus este umplut cu siporax, iar compartimentul de dupa cartus este jumatate plin cu siporax (l-am umplut si pe acela pana sus, dar am observat ca nu mai curgea apa inapoi in acvariu, si atunci am mai scos din siporax).
Cat timp ar trebui sa las carbonul activ in filtru? Este ok 3-4 zile? Maine voi primi fertilizantul, dar am citit ca folosirea carbonului activ anuleaza efectul fertilizantilor (adica ii absoarbe din apa).
Multumesc frumos
|
 |
|
|
|
Am primit mai devreme prafurile No planaria, sunt 2 capsule - pentru un acvariu de 50 litri, cantitate ce se administreaza in 3 reprize, la intervale de 24 ore, astfel: 50%, 25%, 25%.
Pentru un volum brut de 15 litri, cred ca ar trebui sa folosesc (in total), un sfert din cantitatea totala de substanta.
Am reusit sa scot un singur melc, ceilalti nu au fost de gasit. L-am pus intr-o cutie mica, cu putin substrat.
O seara buna
|
 |
|
|
Multumesc frumos pentru incurajare, eu as spune mai degraba ca doar am facut ceva progrese fata de atunci cand am sosit pe forum.  Partea mai putin buna e ca progresez si cu greselile; stiu ca e vina mea pentru vietatile care au aparut in acvariu (practic, eu le-am invitat, pentru ca am pus prea multa mancare, prea des), planarii sau viermisori de substrat, ce or fi.
Voi mai pune niste plante, este vorba despre Rotala green si voi schimba lemnele cu pietre; din cauza ca tot coloreaza apa, dar si pentru ca nu sunt foarte stabile pe pozitie. Nu stiu daca nu ar trebui sa schimb si substratul, avand in vedere ca este contaminat cu aceste vietati.
Multumesc inca o data.
|
 |
|
|
|
Le-am fiert pana m-am plictisit... si am sperat ca in acvariu nu vor mai colora apa asa de tare, mai ales ca am schimbat destul de des o cantitate insemnata de apa, cred eu (30% la maxim o saptamana).
Nu am stiut ca utilizarea carbunelui activ ajuta.
Dupa de pun solutia No planaria, la 72 de ore trebuie sa schimb din nou apa, si o sa pun in filtru carbune activ, pentru a absorbi substantele nocive, asa mi s-a spus.
Nu stiu insa cum sa-l pun in filtru... in loc de siporax poate, sau in compartimentul de dupa cartusul ala care se scoate din filtru... ca acolo mai e loc, nu e plin tot cu siporax.
|
 |
|
|
Buna dimineata,
Astazi ar trebui sa primesc solutia No planaria; am tot curatat acvariul si am schimbat din apa de doua ori de sambata, dar hidoseniile nepoftite tot apar (intr-o cantitate mai mica, dar tot apar). Si nu reusesc sa scap de apa asta maro. Nu ar fi trebuit ca apa sa fie clara si fara tenta asta maro, pana acum?
Inainte sa adaug si cel de-al doilea lemn, le-am fiert, pe amandoua, cam 4 ore... Acum ma gandesc sa le scot din acvariu, sa le inlocuiesc cu pietre de lava.
Uitati o poza facuta azi dimineata:

|
 |
|
|
Liv wrote:Uite si ce e posibil sa mai vezi in acvariu
Nu mai spune asta, ca ma faci sa iau toate prafurile disponibile la Seba Shrimp, maine...
De cand am venit pe forum mi-au spus colegii cum e cu mentinerea echilibrului intr-un acvariu mare fata de intr-un acvariu mic. Dar eu nu pot tine acasa unul mai mare, si oricum, imi place asta al meu, asa mic.
Am glumit mai sus, multumesc pentru informatii. Sincer, nu mai zic in viata mea "poate mai descopar ceva prin acvariu".
|
 |
|
|
Liv wrote:Cred ca e prea putin o zi fara mincare. Poate 2-3 sau chiar o saptamina. Inca nu am auzit de un peste sanatos mort de foame.
Nu am nici un peste, acum incerc sa creez un mediu cat mai bun in acvariu, pentru ca apoi sa pun pestii.
Voi urma intocmai instructiunile de folosire a solutiei.
Multumesc, o seara buna!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Succes si nu fii suparata cand ai cate o problema. Parca ti-am mai zis: toate acvariile frumoase pe care le vezi pe la altii au avut/au probleme. Alge, planarii, hidre, draci baltati, etc.
Nu m-am gandit niciodata ca in spatele unui acvariu frumos se ascund atatea lucruri. Nu stiu cum reusiti voi, cu acvarii atat de mari...
Iti multumesc foarte mult.
|
 |
|
|
|
Am luat legatura cu colegul de la Seba Shrimp, luni imi trimite prafurile No planaria si carbune activ sa pun in filtru. In seara asta am curatat din nou totul, am schimbat 30% din apa, si n-o sa mai pun mancare deloc.
Voi reveni dupa ce aplic tratamentul.
Multumesc mult de tot pentru ajutor.
|
 |
|
|
O sa incerc cu prafurile, ii voi scrie colegului Sebaka astazi, si sper sa le primesc luni sau marti.
Multumesc mult
|
 |
|
|
Nu stiu cum s-a intamplat... tot dau dintr-una in alta
|
 |
|
|
Multumesc.
E destul de grav, am citit ca invaziile astea sunt dificil, daca nu chiar imposibil de inlaturat.
|
 |
|
|
Au o miscare unduita, da. Si un singur capat, la ambele extremitati. Am facut curat mai des de o saptamana, cam la 5 zile, 30% din apa schimbata, curatat substratul, scos lemnele, microsorum-ul, chiar si covorasul.... Recunosc, am pus mancare mai mereu, pentru bacteriile alea bune...
Dar sa apara si purici....
|
 |
|
|
Si pot sa jur ca am mai vazut si niste puncte albe albe inotand repede prin acvariu.
Lucrurile chiar au luat-o razna...
O parere va rog, de preferat una cum ca totul e-n regula, ca chestiile astea sunt firesti si inofensive.
Multumesc
|
 |
|
|
La mine in acvariu au mai aparut niste chestii noi. Sunt ca niste firisoare albe, de aprox. 1 cm, care se misca pe geamuri si cred ca si prin apa. Nu stiu ce sunt, mi-e si teama sa caut.
Sigur nu sunt alge, sunt vii.
|
 |
|
|
|
Pai o sa caut de luni in magazinele de profil de la noi... Daca gasesc si e ok (adica poate fi utilizat la acvarii cu pesti) voi lua tipul asta de incalzitor.
Multumesc
|
 |
|
|
Buna Andrei,
Iti multumesc frumos pentru idee, ar fi foarte bine daca s-ar potrivi pentru acvariul meu. Voi astepta si parerea colegilor cu mai multa experienta, si daca e ok, il voi comanda.
Multumesc mult de tot
|
 |
|
|
GabrielaD wrote:Inteleg de la tine ca sunt si alti colegi care vand plante, m-as bucura sa am niste recomandari
Eu am luat plante de la colegul Victor Z., si sunt foarte multumita. Mi-a dat numai plante tinere si sanatoase, cu radacini puternice. Toate rezista bine in acvariul meu de 15 litri inca neciclat, in afara de Crypto wendtii (dar despre aceasta citisem ca e o planta cam simandicoasa de felul ei...).
E drept ca dupa ce am introdus plantele in acvariu, au aparut si niste melci (comunitari) dar sunt mici si draguti (sunt potriviti pentru acvariul meu, nici daca as fi cautat nu cred ca as fi gasit altii mai potriviti) si nu am nici fir de alga (in afara de diatomee despre care am inteles ca este firesc sa apara si nu au legatura cu plantele).
Eu sunt incepatoare, daca gresesc cu ceva, rog colegii sa ma corecteze.
|
 |
|
|
Multumesc ca mi-ai impartasit cate ceva din experienta ta.
Intr-adevar, voi pune in acvariu o singura specie de creveti si o singura specie de pestisori.
Nu stiu daca "m-a prins" acvaristica, stiu doar ca imi place sa ma uit la acvarii; daca ma aflu in fata unui acvariu cu pesti, nu m-as mai misca de-acolo
Din ce mi-am dat eu seama pana acum, cu acvaristica nu e usor, iti trebuie cunostinte, indemanare, simt estetic, rabdare...
Eu... ma bazez mai mult pe colegii de aici, dar sunt convinsa ca o sa fie totul bine.
Multumesc mult, o zi buna!
|
 |
|
|