[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iliescu Mihai Ulmis
Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Donez multe plante cu radacini. Ocupau in acvariu, o suprafata de 15 cm x 7 cm. Se pot ridica maine de pe bdul unirii 59 (intersectia bdul unirii cu str traian) intre orele 10-17, dupa ora asta se arunca.detalii pe pm
Tratamentul recomandat de Humbert trateaza efectul nu cauza.
Daca e cianobacterie (apa miroase urat) iar alga e ca o gelatina/mazga/panza de paianjen ce se intinde pe suprafata substratului si pe plante, verifica NO3 cat este. Ideal ar fi sa fie 15 sau 20 sau 25 ppm (mie la 15 ppm imi aparea cianobacteria intre substrat si geamul din fata). Daca e mai mic de 15, mareste-l pana la 15-20 ori cu solutie KNO3 (gasesti prafuri la diversi pe forumuri) ori cu substante fertilizante de la marci de producatori.
In prima poza seamana cu ceva smocuri de BBA dar nu prea e clar. Ce vad eu in a doua poza seamana mai mult cu cianobacterie. Miroase urat apa ?
Pt BBA , metoda recomandata de Bobiciupe trateaza efectul nu si cauzele.
Cauzele pot fi : circulatie a apei prea puternica, prea putina, fluctuatii in concentratia de CO2 (ideal 29-30ppm constant) sau prea putin CO2 pe perioada iluminarii. Vezi mai multe aici: http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm
Solutiile sunt rezervate toate.
Mai sunt disponibile doar neoanele.
Donez urmatoarele:

2x Tuburi Neon Osram T5 39W / 865
1x Tub Neon Osram T5 39W / 830
Tuburile sunt folosite cca 1 an, inca lumineaza ok.

1x EasyLife Ferro sticla de 250 ml, continut ~ 200 ml, expira in 03.2018
1x EasyLife AlgExit, sticla inceputa, continut ~ 70 ml - expira in 10.2018
1x EasyLife BlueExit, sticla inceputa, continut ~ 50 ml - expira in 03.2018
1x Tropica Plant Growth Specialized Fertilizer - jumatate de sticla (150 ml) de fertilizant (capul pompei de dozaj s-a rupt). Nu are termen de valabilitate.

Doritorii ma pot contacta prin mesaj privat sau la telefon zero sapte trei trei zero doi zero cinci trei sase (intre orele 10-20)
Pachet 1 - 30 ron, format din:
Staurogyne Repens - 33 plante cu radacini + 9 fire ;
Anubias Nana Petite - 10 plantute cu radacini, rupte din planta mama (e un monstru, a trebuit sa il reduc ca dimensiuni)
Ludwigia super red mini - 8 fire
Ludwigia palustris red - 4 fire(cam 5-8cm)
Cabomba furcata - 3 fire
Proserpinaca palustris cuba - 4 fire(cam 7-10 cm)
Valisneria spiralis sau tortofolia (nu stiu exact , creste maxim 15 cm) - 4 plante cu radacini
Cryptocoryne maro (nu stiu dc e wendii sau altceva) - 1 planta matura cu radacini + 2 pui mai maricei
Plantele au fost scoase in seara asta din acvariu (la ora 22). Atentie: am melci maidanezi prin acvariu si ceva GSA.

Pachet 2 - 7 ron: Piatra cu gaura in mijloc (folosita de mine pt fixarea radacinii in acvariu - nu e calcaroasa)

Pachet 3 - 30 ron:
Noua (9) Corydoras Trilieantus maturi (2 femele si 7 masculi)
Imaginile 1516-1525 din link

Pachet 4 - 20 ron format din urmatoarele tipuri de mancare (toate cutiile sunt incepute):
JBL Novo Artemio continut ~ 75%, expira in 12.2017
Sera granulate menu cutie de 150 ml, continut ~ 80%, expira in 03.2017
JBL Novo flex cutie de 100 ml, continut ~ 75%, expira in 12.2016
Sera FD Bloodworms cutie de 100 ml, continut ~ 85%, expira in 03.2017
Imaginile 1361-1368 din link

Pachet 5 - 15 ron:
capcana melci JBL LimeCollect II (folosita de 2 ori).

Pachet 6 - 10 ron:
1 planta (posibil si pui - pozele sunt in link - inca nu am scos-o din acvariu) cryptocoryne verde

Pachet 7: 15 ron
Hrana inceputa congelata pesti de la Tropical Marine center (Gamma blister) cumparata din Hornbach berceni anul acesta prin aprilie si mai. Se vinde deoarece am trecut la pesti nano ca Microrasbora galaxy, tetra ember, boraras urophthalmoides si acestia nu o accepta fiind prea mare pt ei.
Pachetul e format din 4 blistere: 1xBloodworm (4 cuburi consumate), 1x brineshrimp quintet (7 cuburi consumate), 1xdaphnia (4 cuburi consumate), 1xtubifex (6 cuburi consumate)
Se da bonus, blisterul fara ambalaj din poza, care e de la PetraAquaristic, Fine Krill (1 cub consumat), cumparat din HB
Datele de expirare se pot vedea in poza.

Pachetele 1,3 si 7 sunt valabile doar pentru Bucuresti, insa restul pachetelor pot fi trimise oriunde in tara (transport suportat de client tur-retur). Pentru detalii contactati-ma prin PM sau la zero sapte trei trei zero doi zero cinci trei sase.

Produsele pot fi vazute aici:
http://img.plici.ro/album/Bi

Pentru detalii sau comanda, va rog sa ma contactati prin PM sau la telefon zero sapte trei trei zero doi zero cinci trei sase (doar intre orele 10-20)
Servus,
Buretele il pui peste acel con de la in, nu in locul lui. Daca il pui in teava o sa fie absorbit pe furtun si se va infunda. Daca il pui peste teava se va infunda in zona pe unde intra apa (o zona de altfel mica) si iti vei strica filtrul. Daca il pui peste con, suprafata de absorbtie e mai mare, mizeria are loc unde sa ramana agatata si nu se va infunda foarte rau , iar daca il speli saptamanal o sa fie ok.
Lipsa ochilor poate fi cauzata de accidente mecanice, lovituri , lupte sau, cel mai probabil in cazul acvariului tau, datorita slabei calitati a apei.
Daca un peste lipseste la apel este cazul sa il cauti bine de tot si sa il scoti. Lasatul cadavrului in acvariu are acelasi efect pe care l-ar avea daca tu ai locui cu un cadavru in casa, respectiv te-ai imbolnavi si la fel si pestii.
Din experienta mea limitata de 1 an, cred ca pestii vor sari daca : nu au suficient spatiu, nu le place apa, sunt alergati si batuti de alti conationali mai puternici. Ex: am micro rasbore galaxy si tetra ember intr-un acvariu opentop de 180l. Nu mi-a sarit niciunul de cand ii am de 2 luni respectiv 5 luni.
Servus
Peste cam 2 saptamani trebuie sa recalibrez sonda/ph controllerul si nu am solutii.
Sunt ok aceste solutii :
http://www.indoorgardens.ro/masura-dozare/masura-apa/solutii-calibrare-tester/growth-technology-ph-buffer-4-1l-d
http://www.indoorgardens.ro/masura-dozare/masura-apa/solutii-calibrare-tester/growth-technology-ph-buffer-7-1l-d ?

Merci
Unde in Bucuresti locuiesti de ai valorile acestea ?
Iti recomand sa testezi cu teste de picatura GH si KH. Eu stau in Balta Alba, intersectie Camil Ressu cu Odobesti si am gh 9 iar kh 4-5 (acum).
gaby88 wrote:_Kalyn_ adica la JBL e1501 nu sunt reali cei 12L?iar peste 12L ar fi JBL e1901 dar este c-am scumpicel

Volumul total al filtrului fara sertare si medii e de 12 litri. Dupa ce pui insa sertarele avem asa :
primul sertar (combi) = 2.3 litri
urmatoarele 3 sertare = 3*1.9 litri = 5.7 litri
Volum total= 8 litri.

Ce as face eu: doua filtre externe fiecare cu prefiltru montat (SunSun HW603-A). In felul acesta prefiltrele vor face filtrarea mecanica iar in filtre poti sa bagi doar medii bio.

Sau un sump!
Dan, stiu de experimentul tau si iti multumesc ca mi-ai readus aminte de el. Il voi reciti pt a 4 a oara poate voi face cumva informatia sa intre pe o ureche si sa nu iasa pe urechea cealalta .
Mi-a atras atentia un coleg ca in postul #20 am gresit modelul filtrului. Pt ca nu pot edita postul, rectific acum: este vorba de Eheim 2217 classic 600.
adiio wrote:Eu zic ca prea multe schimbari la fertilizare, schimburi apa... etc te vor da si mai tare peste cap.LE: As pune anubias-ul la umbra.

Din punctul asta de vedere , totul e ok , sunt obisnuit sa am rabdare in acvaristica si ca modificarile aduse se vad dupa o perioada mai lunga de timp. De fertilizat voi fertiliza in continuare aceeasi cantitate pana la sf. Saptamanii dupa care voi creste doza de kh2po4 astfel incat sa adaug saptamana viitoare 0.1 ppm , sapt. urmatoare 0.2 si tot asa pana cand dispare gsa.
Anubiasul a stat in aceeasi pozitie 1 an de zile, in lumina 4*39 sau doar 2*39 (depinde de ce metode de fertilizare/lumina am folosit in perioada asta ). BBA are doar un smoc pe varful unei frunze iar gsa nu a avut decat de curand.

skija wrote:Eu dozez cam 2.5 - 3 ppm PO4 tot la doua zile , nu au nimic pestii si crevetii , dar masurat cu teste (in care nu prea mai am incredere) imi arata cam 1.5 tot timpul in apa .Ce fertilizanti folosesti ptr PO4 ? Am folosit de la Easy Life si am ramas dezamagit ....am trecut la KH2PO4 si este alta treaba

Folosesc EI adica KNO3, MgSo4 si KH2Po4 ca macro. Micro = trace mix plus doza dubla fata de fertilizarea stil PPS-Pro.

hadul wrote:Mihai, incearca sa verifici si restul de parametri.. lumina si co2. as masura uptakeul de co2 pe durata iluminarii

Ph controllerul e setat la 6.6 de ieri (am tot scazut de la 6.68 in cca 17 zile deoarece testerul permanent sta pe verde in continuu iar testul la picatura imi arata un ph usor mai ridicat : duminica imi indica pe scala colorimetrica ca se afla intre 6.6 si 6.7, probabil 6.65, dar ph controller indica 6.6, la un kh de 4 ceea ce ar fi ok). Astazi la ora 18.30 ph controller indica valoarea de 6.63 iar la ora 21 valoarea de 6.67, iar adineauri la ora 23 indica valoarea 6.57 (histerezisul ph controllerului e de 0.5, ceea ce e ciudat pt ca s-a dus pana la 6.67).
Lumina e aprinsa de la 16 la 24 dupa cum urmeaza: 16-17 = 2*39W , 17-23 = 4*39W, 23-24=2*39W.
Cabomba furcata, Rotala rotundifolia si Alternanthera Rosanervig se inchid de pe la 21.30.

@Humbert: Dupa ce imi iau incalzitorul inline o sa imi iau si o pompa de dozaj. Merci
@Hadul: Slava mielului …! Hahahahahahaha
@Bobiciupe: Asa gandesc si eu: supra filtrarea e buna. Momentan am doar un JBL e1501. Vreau de black friday sa imi iau un incalzitor inline si inca un filtru eheim 2216, pe care il voi umple cu matrix (deja am 2 litri noi nouti special pentru el) si ii pun si prefiltru.
Va tin la curent cu evolutia GSA si va multumesc pentru pareri si idei.

Apropo, vreau sa scot Anubiasul de pe roca vulcanica, exista vreo modalitate prin care sa o scot in buna stare si nu bucatele mici mici de tot ?

bobiciupe wrote:eu zic ca firul logic ar fi asa: lipsa nutrienti->carente->putrefactie->amoniac->alge

Sunt perfect de acord cu tine. Inseamna ca daca nutrienti am in apa, pe undeva se produce inca amoniac. Interesant ca am testat nh4 si este 0, iar no2 este 0 si el.
Deci nu inteleg.
Dan, schimbul de apa de 50% l-am facut fix la 7 zile dupa ce am inceput EI. Miercurea trecuta , la 3 zile de la inceperea EI am observat ca incepe sa apara GSA pe anubias. Duminica frunzele aratau ca pojarul pe oameni. Azi erau mai grave. Le las in pace si sapt asta si vad de duminica in colo ce ii fac.
O seara buna,
Humbert wrote:verifica si CO2-ul (ph-ul, ma rog, ce poti verifica asa incat sa poti sa-ti dai seama daca ai sau ai avut variatie de CO2)
stiu ca tu crezi ca nu s-a schimbat nimic, dar verifica-l totusi

iar testul de PO4 ar trebui facut la finalul perioadei dintre fertilizari, ca sa vedem nivelul minim (adica daca tu sa zicem fertilizezi in fiecare zi la 8 dimineata, fa testul de PO4 ziua urmatoare, imediat inainte de a fertiliza).

daca testul e bun si bine facut si rezulta ca PO4 nu e cauza, atunci e CO2.
daca si CO2 e ok, atunci poate nu e GSA

Ieri nu am fertilizat si am schimbat 50% din apa pe la ora 19.
Ultima fertilizare a avut loc sambata la ora 14.
Inainte de a schimba apa am facut si testele:
NO3=25ppm, PO4>1.8mg/l, Ph=6.65 (ph controller arata 6.6), Kh=4 (testul permanent era verde deschis) deci co2 cam 31 mg (pestii si crevetii nu dadeau niciun semn de asfixiere), K > 15mg/l (15 e maxim dar nu am mai vazut x-ul inainte de a ajunge solutia la 15), Fe>1mg/l (am tot pus fier chelat 3 ml la 150 litri brut, ca o curiozitate sa vad ce se intampla , insa nimic notabil intr-o saptamana in afara de acest GSA).
Inclin sa cred ca e GSA pt ca sunt puncte verzi , perfect rotunde pe frunzele de anubias .. mai erau si pe geamul din fata , destul de putine e adevarat. Am dat cu degetul pe ele si nu s-au luat. O Neritina era pe o frunza si sugea de zor.

hadul wrote:
schimb de apa 50% si iei protocolul de la capat.

fertilizeaza in continuare, daca nu-ti trece - dublezi!

Dupa schimbul de apa am reinceput dozarea si o voi continua.
Ok, daca nu trece maresc doza de kh2po4. Poate ajung naiba pe la 3... exista vreun test colorimetric care indica concentratii mai mari de 2 ?

Merci frumos,
Servus,
Va rog sa ma ajutati sa elucidez misterul.
Am inceput de cca 8 zile sa fertilizez cu EI, varianta zi de zi micro si macro si a inceput sa apara GSA pe frunzele anubiasului cu toate ca PO4 e mai mare de 1.8 mg/l (nu stiu cu cat mai mare, cert e ca testul e mai inchis la culoare decat maximul aratat de scala colorimetrica JBL, care e de 1.8mg/l). Lumina e la aceeasi inaltime ca si pana acum, aceeasi putere ca si pana acum. Nu-mi dau seama care e cauza.
Are cineva vreo idee ?
Merci,
"
Radu_B wrote:
Pe langa nivelul de CO2 din acvariu (neavand poate fi una din probleme) incearca sa tii NO3-ul pana in 15 ppm si PO4 pana in 0,5 ppm.
"
NO3 trebuie tinut ~15 ppm iar PO4 trebuie tinut mai sus de 0.5ppm, cu toate ca daca citesti ultimul paragraf nu au nicio legatura aceste valori cu BBA.

Radu_B wrote:Deasemeni verifica ce flow de apa ai in acvariu. Daca nu e suficient suplimenteaza-l.

Mare grija la flow/curentul de apa pt ca BBA apare si daca curentul e prea puternic, ii cam place sa aibe nutrienti la botul calului.

rxget21 wrote:Si inca o chestie, Anubiasul in lumina directa face alge.

Nu e o regula generala. Am o Anubias nana (cam 15*10 cm) care sta pe o roca vulcanica in plina lumina (6 ore 4*39W + 2 ore 2*39W), neumbrita de nimic, de cca 1 an de zile si are tot de atata timp doar un smoculet micut de bba pe varful unei frunze care sta la umbra altor frunze ale aceleiasi plante. Celelalte frunze au ceva puncte de gsa si atat.

Tine CO2 la 25-30-35 ppm constant pe timpul iluminarii. Se pare ca un nivel de CO2-ul de genul asta, inhiba hranirea BBA sau nu-i mai permite sa sintetizeze nu stiu ce (am citit mai demult si am uitat). Important e ca acest nivel de CO2 sa fie constant. Schimburile dese de apa iarasi nu sunt bune deoarece apa de la robinet contine co2 si un schimb de apa (in cazul unui acvariu in care nu se injecteaza co2) va mari cantitatea de co2 dupa care iar va scadea iar aceste fluctuatii sunt pe placul BBA-ului.
Conform spuselor lui Tom Barr aparitia BBA este cauzata de fluctuatii in concentratia de CO2 sau concentratia scazuta de CO2 si atat.
Superb bazinul! Felicitari
Nu se dau rasborele la creveti ? Cat de mare e cea mai mare rasbora ?
Dozezi cumva easy carbo sau alta solutie asemanatoare direct pe frunzele respective impotriva algelor ? Daca da, e posibil ca acele varfuri sa se arda de la solutie. Daca nu, habar nu am ce e .
Ca si micro poti folosi trace mix plus, doza dubla in cazul EI.
Plantele sunt rezervate.
Pachet 1: Echinodorus Ozelot Green - 2 plante mature = 20 ron/bucata sau schimb 1 bucata cu 1 planta Nymphea Lotus Red sau 3-4 fire de Rotala sp. “Goias” ori Rotala rotundifolia sp. Colorata ori Ludwigia Senegalensis. Plantele Echinodorus se vor scoate din acvariu in ziua vanzarii.
Pachet 2: Piatra cu gaura in mijloc (folosita de mine ptt fixarea radacinii in acvariu - nu e calcaroasa) - 10 ron
Pachet 3: Noua (9) Corydoras Trilieantus maturi (2 femele si 7 masculi)- 30 ron
Pachet 4: Mancare inceputa de pesti:
JBL Novo Artemio continut ~ 75%: 13 ron - expira in 12.2017+
Sera granulate menu cutie de 150 ml, continut ~ 80%: 14 ron - expira in 03.2017+
JBL Novo flex cutie de 100 ml, continut ~ 75%: 5 ron - expira in 12.2016+
Sera FD Bloodworms= 20 ron cutie de 100 ml, continut ~ 85%: 13 ron - expira in 03.2017+
bonus pentru pachetul 4 solutii EasyLife:
Ferro sticla de 250 ml, continut ~ 200 ml, expira in 03.2018
EasyLife AlgExit, sticla inceputa, continut ~ 70 ml - expira in 10.2018
EasyLife BlueExit, sticla inceputa, continut ~ 50 ml - expira in 03.2018
Tropica Plant Growth Specialized Fertilizer - jumatate de sticla (150 ml) de fertilizant (capul pompei de dozaj s-a rupt). Nu are termen de valabilitate.
Pachet 5: capcana melci JBL LimeCollect II - 15 ron (folosita de 2 ori).
Anunt valabil doar pentru Bucuresti. Pentru detalii contactati-ma prin PM sau la zero sapte trei trei zero doi zero cinci trei sase.
Produsele pot fi vazute aici:
http://img.plici.ro/album/Fu
http://img.plici.ro/album/Bi
Sper ca astea de pe FB sa se vada , nu am putut sa le uploadez pe img.plici.ro:
https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/t31.0-8/q81/s720x720/14589636_10202134668446431_7564384090542618712_o.jpg
https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/t31.0-8/s720x720/14712735_10202134668486432_7383912045884476046_o.jpg
https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p320x320/14717320_10202134668366429_7960323810770555540_n.jpg?oh=caefd741190e45d997af0e73dd79c508&oe=5894E877
https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/t31.0-8/q81/s720x720/14633272_10202134669046446_2897829046408375568_o.jpg

Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Go to: