[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iliescu Mihai Ulmis
Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
mmarian33 wrote:8 ore pe zi de luni pana vineri, 10 ore sambata si duminica

Nu e bine ce faci. Perioada de iluminare trebuie sa fie aceeasi in fiecare zi.
Sambata si duminica se produce un dezechilibru in acvariu datorita duratei mai mare de iluminare, respectiv nutrienti mai putini in coloana de apa, respectiv conditii propice pt alge care atat asteapta. Ulterior, luni-vineri reduci lumina algele sa zicem ca dau inapoi, dupa care sambata si duminica apare iar dezechilibrul si tot asa. Plantele se obisnuiesc cu o perioada de iluminare, le dai peste cap sambata si duminica si algele isi vor face de cap.
Salut. Presupun ca finalul este acesta nu ?
....

Nu pui si tu o poza ca sa salivam ?
merci

Administratori: fara filmari care contin reclame comerciale!
Teoretic, daca ne luam dupa gura targului, Ada BioRio ar fi no1 in topul materialelor pentru filtrare bio, dupa care Eheim substrat pro si Seachem Matrix.
Eu am si Siporax si Micromec si Matrix si BioRio dar nu imi dau seama care ar fi mai bun .
Daca iti permiti, cumpara Ada sau Eheim. Daca nu, mergi pe siporax ca e ieftin si multi il recomanda.
Vezi ca siporax gasesti pe ... sau pe nevertebrate.ro

GabrielaD wrote:Asa arata acvariul meu acum. As vrea sa completez cu gazon. Puteti sa-mi spuneti va rog un gazon care nu are nevoie de multa lumina si merge introdus in acvariul meu? Nu folosesc fertilizare si nici co2

Pentru gazonu mai poti folosi:
-staurogyne repens, plantuta foarte frumoasa, doar ca la lumina mai slaba se va inalta mai mult iar distanta internodala va fi mai mare.
-echinodorus tenellus, seamana cu iarba

Eu le-am crescut pe amandoua la lumina slaba de ~ 0.4w/litru.

Legat de plante, poti achizitiona cu incredere si de la urmatorii useri de pe forum:
Vazilian
andrei_dum
oviwankenobi

LE: Este posibil ca pestii sa sufere de bloat. Bloat este denumirea generala a mai multor cauze care produc umflarea stomacului pestilor. Nu exista tratament. Cauza poate fi de la conditii improprii in acvariu pana la infectii bacteriologice/virusi etc.
Unii acvaristi au avut succes cu tratarea bloat-ului prin inmuierea mancarii pestilor in solutie diluata de mujdei de usturoi timp de mai multe zile la rand.

LE 2: Pestilor le dai de atata mancare cat pot consuma in 1-2 minute. Recomand hranirea cu filtrul oprit astfel incat sa nu ajunga hrana pe fundul acvariului sau sa se imprastie prin el. Incearca sa le dai putina mancare odata, lasa-i sa o consume pe toata, dupa care repeti operatiunea de 2-3 ori, in felul asta asigurandu-te ca nu se risipeste nimic si fiecare peste ajunge sa manance cate putin. Imagineaza-ti ca stomacul unui peste la fel de mare cat ochiul lui si atunci iti vei da seama cat de multa mancare le trebuie lor ca sa traiasca bine
Uite asa arata rot fin la platy :
https://www.google.ro/search?q=platy+rot&safe=off&espv=2&biw=1920&bih=988&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiBoPrEx7PRAhWHuhoKHdQBCPAQ_AUIBigB#safe=off&tbm=isch&q=platy+rot+fin&imgrc=MuJhMrlquQ1StM%3A
Buna,
Pt a schimba substratul poti sa procedezi ca aici: https://www.youtube.com/watch?v=MuTTujGvKEQ

Dupa cum ti-au zis si colegii, incearca sa reduci din pesti, sunt prea mari pt un acvariu de 22 litri. Eu as ramane doar cu betta si pe viitor, dupa ce mai capeti experienta as trece doar pe creveti
Si da ai plantele au nevoie sa fie plantate in substrat pentru a creste mari si frumoase.

Mi se pare mie sau platy-ul galben are probleme la coada ? Are coada mancata ? Daca da , atunci are rot. Iti recomand Voogle de la easy life in cazul asta. Chiar daca nu are rot, iti recomand voogle oricum .

Spor.
Salut.
Asa cum ti-au recomandat si alti colegi, renunta la fertilizare pt plante ca anubias si microsorium. Sunt plante cu crestere lenta care nu necesita fertilizare in mod deosebit (ce gasesc in apa pe care le-o pui la schimb e de ajuns) mai ales la lumina pe care le-o oferi.
Pt bazine asa mici nu-ti recomandam pesti de genul vivipari (exceptie endleri - masculii), corydoras, ancistrus si alte specii care se inmultesc repede sau cresc destul de mari.
Viviparii se vor inmulti foarte repede si vei avea probleme cu suprapopularea de unde vin probleme cu amoniacul, no2, no3, intoxicare, boli etc. Poti tine vivipari dar doar masculi.
Corydoras pt a fi fericiti si a se simti bine trebuie sa ii tii in grup de minim 6. Avand in vedere ca mare parte din ei ajung la maturitate pe la 5.5 - 6 cm , inseamna ca vor fi prea mari pt acvariul tau (exceptie 2-3 specii de pygmy corycats care se pot tine in nanouri).
Ancistrusii vor creste foarte mari foarte repede >8cm.
Pentru nano recomand: Tetra Ember, pesti din specia Boraras, creveti si ce mai gasesti pe aici: http://absolutelyfish.com/11-freshwater-nano-fish-for-your-aquarium/
Avand in vedere ca ai un nano, nu iti recomand sa schimbi apa de doua ori intr-o zi. Vei destabiliza sistemul. E bine cum procedezi acum , de doua ori pe saptamana cate 5 litri.
Melcul ala va creste destul de mare intr-un timp destul de scurt. Un pomaceea matur are nevoie de 10 litri de apa. Doneaza-l. Daca vrei neaparat melc , ia-ti un melc Neritina. Sunt mai mici si mai folositori ca Pomaceea.
Pt hranire, iei castravetele sau dovlecelul, tai coaja sa nu mai ramana deloc (posibil sa fi fost stropiti cu pesticide), bagi castravetele sub apa fiarta de la chiuveta timp de 30 de secunde, il clatesti cu niste apa pe care ai lasat-o la decantat si il bagi in acvariu dupa ce l-ai infipt intr-o frigaruie de bambus sau din ce naiba e.
Succes!
LE: Iti recomand sa scoti castravele sau dovlecelul dupa maxim 48 de ore (la 24 de ore e perfect) pt ca in functie de temperatura pe care o ai in acvariu, se vor dezintegra mai repede sau mai incet cand vei vrea sa ii scoti din apa.
Reactorul este functional 100% , nu este crapat sau spart. A fost folosit 2 zile dar renunt la el pentru ca l-am putut monta doar in exteriorul cabinetului pe care sta acvariul si ma deranjeaza zgomotul pe care il scoate.
Se monteaza pe furtune cu diametru de 16/22 pe filtre cu o putere de minim 500 l/h.
Pret 80 ron.
In pachet sunt incluse toate accesoriile originale.
Daca esti interesat te rog sa ma contactezi prin mesaj privat.

http://img.plici.ro/images/2016/12/28/IMAG25298d83b.jpg
cauta -l pe facebook pe Marian Sterian in grupurile de acvaristica.
Produsele sunt rezervate.
1 bucata planta matura Echinodorus red senna (dennerle) + 1 bucata cryptocoryna cordata. Se ridica maine intre 10-17 de la intersectia bdul unirii 59 cu strada traian.
Mai multe detalii in privat.
Mai sunt disponibile 3 tuburi T5 39W Osram (1*865 + 2*830)
1 buc planta matura Echinodorus Red Senna (Dennerle) - 10 ron
bonus 1 buc planta Cryptocoryne cordata

va rog sa ma contactati pe pm daca sunteti interesat.

Poze: http://img.plici.ro/album/ZQ
Solutiile + 2 tuburi (1*865+1*830) de neon sunt rezervate.
Donez
2x Tuburi Neon Osram T5 39W / 865 - folosite ~ 1 an
2x Tuburi Neon Osram T5 39W / 830 - folosit ~ 1 an
1x Tub Neon Osram T5 39W / 830 - folosit ~ 2 luni

Solutii EasyLife:
1x EasyLife Ferro sticla de 250 ml, continut ~ 200 ml, expira in 03.2018
1x EasyLife AlgExit, sticla inceputa, continut ~ 70 ml - expira in 10.2018
1x EasyLife BlueExit, sticla inceputa, continut ~ 50 ml - expira in 03.2018
1x Tropica Plant Growth Specialized Fertilizer - jumatate de sticla (150 ml) de fertilizant (capul pompei de dozaj s-a rupt). Nu are termen de valabilitate.

Produsele se pot ridica de la intersectia Bdul Camil Ressu cu Str Odobesti (a doua intersectie de la Dristor spre Salajan), Luni-Vineri in intervalul orar 19-21 sau le pot lua cu mine la locul de munca caz in care se ridica de la intersectia Bdul Unirii cu Str. Traian in intervalul orar 10-17:30.
Pentru detalii va rog sa ma contactati pe privat.
Mareste Po4 treptat in fiecare saptamana (sa zicem adaugi cate 1 ml in plus ) pana cand nu vei mai vedea acele pete verzi.
Vand:
Cryptocoryne green - 9 plante + 3 pui = 40 ron toate sau 7 lei planta si 3 lei puiul
Echinodorus Red Senna (Dennerle) - 2 plante mature = 30 ron ambele sau 20 lei planta
Toate plantele: 50 ron si
Bonus:
1 varf de Alternanthera reineckii“rosanervig”
5 fire de ludwigia super red mini

Poze: http://img.plici.ro/album/Zr

Plantele sunt crescute cu CO2 injectat + fertilizare EI + lumina 2*39W/8 ore/zi si inca 2*39W/6 ore/zi.
Crypto sunt la mine in acvariu din iunie anul acesta.
Echinodorusii i-am luat de pe NV in septembrie. Erau crescuti emers. Ambele plante pe care le vand au frunze submerse si au inceput sa se inroseasca, dar din pacate nu mai am loc de ele in acvariu.
Plantele au fost scoase in aceasta seara din acvariu.

Ii rog pe cei interesati sa ma contacteze prin PM sau la telefon zero sapte trei trei zero doi zero cinci trei sase (intre orele 10-18).

Servus
Nu cred sa ii deranjeze pe pesti ci mai degraba m-as gandi la plante si alge.
Plantele sunt rezervate.
Multumesc pentru gazduire

Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Go to: