[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Daca la acvariul mare imi permiteam sa fac un schimb de apa partial o data la 6 luni, la ala mic daca saream o saptamana schimbul se umplea de balarii nedorite..
E ok si bazinul mic, daca nu esti putoare
O metoda rapida pentru scaderea silicatilor?
Nu e chiar un mit. Am avut bazin marin de 550 litri, apoi unul de 100. Fiind cantitatea mica de apa, se dezechilibra foarte repede.
Cu cat ai mai multa apa, cu atat stai mai lejer si iti poti permite sa neglijezi bazinul.
Ale tale sa fie.
Spune care, ca nu-i bai.
Pentru marinarii cu mainile patate de sare, am de dat ceva hrana pentru pesti.
Cine o doreste se deplaseaza in Colentina

image
Bravo, sa-l foloseasca sanatosi
Da, merci
Apropo, mi-au spus fetele de la posta sa va urez CRACIUN FERICIT!
dan.pavelescu wrote:Uite, recent am luat din China un cablu micro hdmi > dvi de 30 cm, pe care nu l-am gasit in Ro sau mai aproape.

In caz ca erati ingrijorati, tot la posta e pachetul meu, inca 2-3 zile si face luna
La Obor, da. Piata de animale vii era vis-a-vis de piata actuala, unde acum e un targ de vechituri sau asa ceva, tin minte ca era un gard din panouri de beton. Mai apoi s-au mutat in piata veche, unde actualmente e hala noua.
Nigro erau si sunt pe locul doi la favoriti. A fost prima specie de pesti non-vivipari pe care am reusit sa-i inmultesc, au depus intr-o bucata de lemn gasita intr-o curte si pe care am scobit-o zile intregi ca sa o transform in "scorbura"
Sa-i futa Stalin pe toti, eu vorbesc din amintiri, sunt patruj'de anisori de atunci. Posibil sa-i incurc. Plm
Eu tac pentru ca ma oftic, dar tu stii ca-mi place
Daca gasesti, sa-mi zici si mie unde
Acum vad si eu ce putere are Tidal. Nici Eheim liberty nu avea asa flow, iar de restul ciupercilor care mi-au trecut prin mana nici nu mai zic.
Edit: pune-ti si tu locatia la profil, sa nu te trimitem la hornbach balotesti dupa ceva si tu sa fii prin Irlanda de nord.
Fara nici un apropo la Dumi, mi-am adus aminte. Povesteam ca la barbus tetrazona le-am zis dintotdeauna tetra. Dar si pentru pestii zebra (danio rerio) aveam o denumire: jandarmi
Ok, poti pune 2 otto mici, 2 ancistrusi mici si neritine cate doresti.

Cand spui cardinali te referi la neoni? Eu sincer, nu as pune neoni intr-un bazin asa mic. 6 sunt putini, nu se vor vedea spectaculos (cum ar fi de exemplu un card de 100) si in plus, dupa scurt timp se vor ingrasa ca porcii.
As merge pe carduri de pesti foarte mici, gen borraras bridgitae sau ember tetra. Sau de ce nu, microrasbora galaxy.
Incearca sa-l dai mai tare, pestii nu se streseaza din cauza asta.
Daca mucii aia sunt ce cred eu, nu te scapa nici melcii si nici pestii.
Aspira-i cu furtunul, fa schimburi de apa mici si dese (10% zilnic) pana dispare. Nu mai adauga bacterii in acvariu in rastimpul asta.
Tocmai ce am trecut printr-o situatie asemanatoare, problema mea a fost un rotor defect din fabricatie. Dupa ce am inlocuit rotorul si cu mentenanta bisaptamanala, am reusit sa scap si sa repun bazinul pe picioare.

Revenind la neritine. E bine sa ai in acvariu personal administrativ - melci (recomand neritina zebra), otocinclus, ancistrus, corydoras si creveti amano. Dupa parerea mea, asta ar fi echipa de start pentru orice acvariu plantat si in care se vor baga mai apoi pesti neagresivi.

P.S. de unde ai luat Tidal-ul?
Te rog sa imi spui ce filtrare ai. Verifica filtrul si vezi daca ai debit corespunzator sau e lesinat.
Par a fi bacterii. Am avut ceva asemanator, mi se infundau saptamanal furtunurile de la filtru si imi produceau numai belele.
Filtrare deficitara, lipsa mentenanta sau prea multe aditii de bacterii.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: