Daca pe viitor iei in calcul un filtru extern, tine minte ca exista si incalzitoare externe. Mai scapi de aparatura din display.
In rest, Samy te-a invatat de bine, felicitari amandorura
Cum zicea si Humbert, n-are rost sa te superi. Au ramas putini acvaristi, mai prin toate topicurile se raspunde greu sau aiurea.
Eu am incercat reteta cu nopox de casa (zahar brun, otet industrial si palinca de Maramu). E undeva pe forum, postata de mos koala.
Mai usor e sa cumperi direct NO3PO4-X de la Red Sea. Daca dozezi, opresti skimmerul ca o ia razna.
Referitor la iluminare, am avut Prime si Hydra. Am descarcat vreo 2000 de configuri, de care n-am fost multumit, asa ca l-am creat de la zero.
Intre timp am vandut toate device-urile de la AI si am sters si contul, inclusiv configurile. Tot ce te pot sa te sfatuiesc e sa ai grija la alb, cat mai jos posibil, altfel risti sa arzi coralii.
Tin sa te asigur ca un filtru de genul asta iti poti face singur si va fi mult mai bun decat jucaria aia.
Gasesti la wts-online si borcane cu filet din plastic.
Anemonele sunt mai ciudate, nu le convingi sa stea unde trebuie, se vor muta in functie de cum ii convine lumina, curentii de apa, etc.
Incearca sa schimbi pozitia pompei de valuri si urmareste 1-2-3 zile daca se intampla ceva.
Eu am acel jbl gravel cleaner si il folosesc pentru curatarea solului in profunzime. Nu conectat la chiuveta, ci intr-un bidon de 20l.
Pentru alte chestii, folosesc o teava mai subtire conectata la un furtun. Nu ai nevoie de debit fortat, ci de precizie si gravitatie