[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Zoanthusi

Xenia

Orange plate coral

Walking corals

Green plate coral

Oricum, favoritul ramane cel portocaliu.

O poza cu noul coral sub limina mai alba.
Catalin, nu o sa fac spot feed. Oricum eu hranesc in masa apei, asa ca va prinde mancare mai des de trei ori pe saptamana.
Nu e un coral pretentions, dar e bine sa il pui intr-un sistem pregatit pentru el. Daca il cumperi din impuls, probabil nu va fi fericit.

CatalinBarbu wrote:O poza cu heliofungia se poate?
E unul dintre coralii mei preferati, am avut de doua ori dar nu au supravietuit foarte mult ...

Heliofungia actiniformis e specia la care te referi. Nu am mai vazut de ceva timp la magazin, posibil si pentru ca pe cele pe care le-au avut nu s-au vandut prea repede. Coralii acestia au o reputatie care ii face indezirabili. Cresc foarte mari, sunt foarte agresivi (cred ca iti mananca si clownii). La magazin aveau verde si auriu, pe la 25 cm. Probabil intr-un acvariu mare sunt mai potriviti decat in nano de 200L.
Am asteptat sa am niste lumina alba pentru o poza care sa redea cat de cat culorile, dar n-am putut rabda sa nu surprind extensia polipilor acum de dimineata.

Inteleg de unde reclasificarea in familia Heliofungia.

Ieri am mai adaugat un plate coral, o (Helio)fungia fralinae verde - £39 pe care o urmaresc de cand era un bebelus (anthocauli) de 5mm pe scheletul mamei sale.

Cei de la Windsor au tinut ansamblul in acvariul display, iar acum doua saptamani au desprins prima bestie de pe schelet.
Ba crescuse jivina, incepuse sa intepe Zoanthusii vecini.
Am tras apa dupa ea. Sper sa nu mai aiba suriori si fratioare.

Am uitat sa ma laud: in acest acvariu nu numai ca mi-au supravietuit cei doi Stomatella, dar au mai si facut ce fac doi melci cand ii pui impreuna Dupa dimensiunea progeniturilor, as zice ca am cam cinci generatii succesive in acvariu. De obicei sunt consumati de creveti gen Peppermint si Skunk cleaner. Aici nu au dusmani naturali. Mi-a fost initial teama de cei doi melci Bumble Bee, dar au fost cetateni model (sau au murit).

Am tot dozat copepozi zilele astea, mai o punga de rotiferi, sa manance si sufletul lor de corali mancare care se zbate. Clownii au ras cam tot ce era copepod care zvacnea.
http://www.euroquatics.com/e5-lamps/

Tuburi care se potrivesc in lampi T5, cu LEDuri.
Asa poti alterna tuburi T5 cu E5, au shimmer, etc.
Cam asa sunt preturile pe eBay.

Am gasit un MP40 de vanzare.

Poti sa bagi si altceva; daca ai noroc, se apuca de frecat. Daca nu, de muscat
Parerea mea e ca la un acvariu de ciclide care n-au nevoie de lumina puternica nu ai nevoie sa cheltui atatia bani pe lumini (AquaIllumination sunt printre cele mai tari lumini pentru marine la ora actuala) si pe curentul consumat de ele.
Varianta lui Koala cu benzi de LEDuri va fi cea mai eficienta forma de iluminare a bazinului. Daca pui si de un controller, ai putea inclusiv simula efecte de umbre (crengi care se misca, nori, nebunii ).

Daca vrei o solutie ieftina "de-a gata", vezi TMC AquaRay. Modulele sunt de doua feluri, tile de 20×20×3 cm de 30W (doua canale) si strip de 50x5x3 cm de 12W (un canal). Se pot pune pe timer sau pe controller (exista de doua si de opt canale). Se pot trage pe sine de aluminiu de orice dimensiune ca lungime si avantajul principal e ca poti incepe doar cu sinele, doua - trei stripuri si poti adauga pe urma in functie de necesitati. Eu doar asta folosesc la acvariile mele nano, nu sunt high tech, nu au lupe, dar imi fac treaba cu ele si le-am luat pe majoritatea la mana a doua la preturi de nimic (am vreo sase stripuri si doua tiles in cutii de backup).
Fain proiect. Ma bucur de fiecare data cand cineva isi construieste un acvariu "reef ready".
Musai sa folosesti lumini LED. E mai usoara tranzitia mai apoi, cand schimbi cam doua treimi din LEDuri cu albastre.
Spor si bafta!

Koala, nu este BioNitratEx o optiune la schimburile de apa in bazinele de ciclide americane? Iar un reactor cu RowaPhos cred ca e mai eficient in apa dulce decat in apa sarata.
Noaptea la pascut.

Pun si-o poza mai colorata.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: