[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Melcul meu mananca algele complet, lasand piatra complet libera. A mai scapat cateva manunchiuri in apa, de unde au fost colectate prompt de catre cele doua filtre mecanice.

Mi-am cumparat niste alge uscate nori in anticipatia zilelor cand melcul va fi terminat algele verzi paroase (GHA).

Am o nevoie majora de schimb de apa in acest acvariu (17 zile de la ultimul schimb de apa).

Pozele sunt puse pe modelul de exercitii de gat propus de Pavelescu pentru unul din batranii forumului.

Si apropos de Acreichthys, azi la schimbul de apa am scos fragul de Zoanthus cu Aiptasia si i-am despartit.

Se vad tentaculele intre polipii de culori diferite. Si dihania post extractie.

Xenia umbellata - aruncata pe nisip fara nicio aclimatizare, dupa o agitare puternica a pungii pentru a desprinde eventualii viermi plati. Am cumparat-o din nostalgie (am avut acest coral in cub, unde s-a si inmultit foarte frumos), apoi am realizat ca Acreichthys tomentosus din celelalte acvarii degusta Xenia cu placere, asa ca am pus fragul in acest acvariu.

Zilele astea soarele intra pe geam direct prin laterala acvariului.
Coralii par sa se bucure nespus, algele verzi de pe geam de asemenea.
Iar eu ma bucur de efectul de prisma de pe carpeta.

Am zece zile de la ultimul schimb de apa (am fost lenes weekendul trecut = n-am facut nimic la acvarii).
La ultimul schimb de apa am adaugat inca doua manunchiuri de alge rosii si un frag de Xenia umbellata argintie.
Banuiesc ca algele au facut ceva magic, prezint poze de dinainte de schimbul de apa (a se observa nisipul si lipsa totala a cyanobacteriilor).

Multumesc pentru acest topic, m-a luminat nespus.
Off, iar femei despuiete.
rodoselada wrote:https://www.itead.cc/

incearca si aici

Da, ies la jumatate.

Au venit radiatorul si controllerul cu 12 canale.
La prima impresie, controllerul nu are jack de power, ci suruburi la care legi firele transformatorului. Exista transformatoare cu fire sau trebuie sa sacrific mufa de la unul?
Apoi, radiatoarul de 300x140x20 mm sunt doua, nu unul (abia acum realizez ca am comandat doua .

Lumina prea multa, sau prea putina, curent prea puternic, sau prea putin puternic, conditii rele ale apei, sau prea bune, paraziti etc. Doar tu poti identifica problema.
Daca nu-ti permiti toadstool, iti iei un Seneye.

Si filmul:

Sper sa nu se supere moderatorii / Koala ca postez oarecum off-topic, dar cu infuzia de incepatori de pe forum, nu vreau sa creada ca oscarii sunt niste cucoane cu sanii mari care topaie cat e ziulica de lunga.

Asa arata niste oscari:

Am gasit un loc unde pentru 100€ imi pot face PCBul.

https://www.pcb-pool.com/ppuk/info_pcbpool_alupanel.html

IMS PCB PROTOTYPES WITH ALUMINIUM CORE

The abbreviation IMS stands for Insulated Metal Substrates. With IMS printed circuit boards instead of the usual base material, aluminium is used as the carrier for copper. 

Aluminium core printed circuit boards are used for the thermal management of the circuit. High power LEDs are the most well-known example of it. In addition, parts for controls, power transducers etc. are often developed with IMS PCBs. 

Presently we offer aluminum core printed circuit boards with the following technology in the IMS POOL:

1.5 mm thicknessIsolation layer: 100µmCopper: 35 µm Cu singlesided

Calculate the cost of your personal IMS prototype easily online using the following link. 

SOLDERMASK & SILKSCREEN

Depending on whether light is to be absorbed or reflected, you can select between black or white soldermask 

Silkscreen colours of black and white are available in the aluminium core PCB-POOL® service.

We charge a flat-rate fee when a solder mask is applied to single-sided circuit boards. This fee is independent of the circuit board size.

We charge a flat-rate fee when a silk screen is applied to circuit boards. This fee is independent of the circuit board size.

MECHANICAL PROCESSING

Would you like to mount your IMS (Insulated Metallic Substrate) PCB? No problem! 

For an optional extra charge it is possible to integrate threads, counter-sunk drills and depth milling. Such data must be delivered separately and is only accepted by us in DXF or Target Front Panel Designer formats.

[ Download the specifications ]

ELECTRICAL TEST

We test your PCBs for a fixed price, independent
of the amount of test points & 100 % against your gerber data !
Este posibil ca LDDurile sa fie deja in controller?
Bafta. Sa-mi zici daca te razgandesti.
Pai da, la un mic calcul grosier:
- AquaNano 40 - 64L
- Noemi's Reef - 54L
- Lagoon - 40L
- Edge Reef - 23L

PLM, daca adun si vasele de top up ajung la 190L.
Daca ne luam dupa ce zic unii si altii, nu mai punem nici scoici Derasa in acvarii, ca ajung la 60 cm. Nu-i bai, le omoram inainte sa creasca atat de mari.

Cu Sarcophyton, depinde si de specie. Unii fac palarii de 2-3 m. Dar daca ai acvariul mic, iti garantez eu ca nu fac. Dar daca nu vrei sa faci din el piesa centrala a acvariului, probabil ca nu-l vrei.
dan.pavelescu wrote:Doctore, stii bine ce am in acvariu. De aia intreb, pentru ca ma orientez catre cat mai usor de intretinut, fara sa-mi necesite interventia.

Daca vinzi (m-am uitat pe anunturi si pe site-uri din RO, nu gasesc), te rog sa mai ai in vedere. Multam.

De vandut nu mai vand, dar dau pe gratis. Poate ca ar trebui sa feliez puiutul din cub si sa pun de niste fraguti. Sansele sunt ca supravietuieste la transport, mai ales daca e zgaltait bine. Oricum, de la fraguiala pana creste picior si se ataseaza trec cam 2-3 saptamani.

Alte varianta ar fi sa trimit cativa fragi cand se intorc parintii mei in Romania, daca ai drum pe la airport OTP. Din pacate nu stiu exact data, dar cred ca e cam in doua saptamani.

Singura problema e ca acest coral iubeste lumina multa si flow puternic. Si spatiu mult in acvariu. Si nu se supara la niste clowni. Daca ii dai toate astea, doar dimensiunile acvariului il limiteaza. Cam o data pe ani poti sa-i dai o tunsoare, dar pe mine m-au urat clownii cand l-am tuns pe al meu, asa ca am zis pass pana acum.
Am uitat sa spun, e coralul meu de suflet. Ca atare, daca e cineva interesat de pui, care stie sa aiba grija de el, sunt dispus sa dau ca sa pastrez linii de backup (desi nu stiu cum poti omori acest Sarcophyton, nimic nu pare sa-l afecteze, poate Cuprul?).
Fara suplimente.

Eu tin doar corali fotosintetici.
Daca tii corali care necesita hranire, sfatul meu e sa scapi de ei sau sa ai o filtrare extrem de agresiva. Parerea mea e ca nu se merita.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: