[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Stability should ideally be used in conjunction with biological filtration such as Seachem Matrix. Poti folosi Matrix in loc de spartura de lava.
Experienta vine in timp.

Tin si eu minte inceputurile cand mi se parea crima sa am un acvariu fara skimmer de proteine. Acum tin skimmerul doar pentru oxigenare, stiu ca bacteriile si schimburile de apa imi tin apa curata.
elven wrote:neaparat trebuie gasita o modalitate prin care sa limitezi lumina de afara ce patrunde in acvariu...

Pai solutii ar fi, intrebarea este: dauneaza un pic de lumina de la soare?
Avand in vedere ca experienta exista, constiinta conservarii speciilor e de asemenea prezenta, poate ca ar trebui sa incepem o campanie de protejare a speciilor autohtone, inclusiv prin programe de inmultire artificiala a speciilor pe cale de disparitie. E clar ca autoritatile sunt depasite, iar legile impotente in protejarea speciilor pe cale de disparitie.

Trebuie de asemenea indusa aceasta mentalitate in populatie. Taranul din Bistrita trebuie sa simta impulsul sa dea o bata cand prinde pe cineva pescuind ilegal, nu invidie ca el nu are curajul sa faca ce face vecinul.
dan.pavelescu wrote:Doctore, frumos acvariul, dar mie mi se face rau cand vad bazinul asa "suspendat".. Parca ma astept din clipa in clipa sa treaca piciorul ala prin fundul acvariului.

Dane, de asta se cheama Edge, se adreseaza doar celor curajosi. Daca se sparge, promit sa pun poze.

ciprian wrote:Nu ai pompe de curenti !?

Am un TMC 1000lph si un MP10. Din pacate priza are doar doua intrari, pe care le-am ocupat deja cu filtrul si luminile.
Filtrul asigura toata circulatia. Un AquaClear 20 are 380lph, eu am pus elicea de AquaClear 50 si am dublat debitul maxim (760lph).
Fiind un fan al filtrelor Hagen AquaClear, am fost placut impresionat de acest proiect DIY.

Link: http://forums.loaches.com/viewtopic.php?t=9345

Poze pentru lenesi:

koala wrote:Wow, frumos moment ai surprins!

Mda, pana acum vedeai numai cyano care aparea in partea aceea de acvariu.

Am facut si un filmulet:

Ieri la pranz batea soarele direct in acvariu si totul arata ireal.

Va prezint Aquatic Rainbow (Reef on the Edge)

Folosesti lumina de marine?
Am citit jurnalul la acest acvariu plantat intr-o suflare.
Cand vad astfel de acvarii ma mananca si pe mine sa incerc.

Legat de foto, il superi pe Cel de sus. Tre sa scoti echipamentele, pestii care nu stau unde ii pui si sa faci ceva cu iluminarea de fundal. Si sa faci ceva ajustare post foto, sa arate cat mai aproape de realitate.

Sugestie:

E mai usor sa schimbi apa. Se pot elimina total schimburile, dar ca sa o faci fara consecinte pe termen lung, trebuie sa fii foarte avansat si dedicat.

Skimmerul de proteine scoate o parte din carbonul organic dizolvat in apa (substantele organice din apa), dar cealalta parte nu este skimmabila si ca atare ramane si se acumuleaza in apa. Fara schimburi de apa, ea va deveni tot mai uleioasa, ceea ce nu-ti doresti.
Dimensiunea fata-spate e mica.
Filtrul AC20 il gasesti ca piesa de schimb pentru Fluval Edge la distribuitorii Fluval (part number A595B).
O alternativa la Hydor Koralia Nano este pompa de 1000lph de la Sicce/TMC (e mult mai compacta).
Parerea mea e ca sumpul iti va face viata mai usoara. Dar daca nu ai acces facil in sump, parerea mea e ca e mai usor fara.

Eu am un acvariu de 60x30x30 cm in care am pus un skimmer de proteine Tunze 9002 direct in acvariu si un Fluval AquaClear AC20 hang-on filter. Am nisip si piatra ca filtrare si il tin din schimburi de apa (10L pe saptamana). In filtru tin BioNitratEx, plus carbon activ sau RowaPhos; am burete de pre-filtrare pe intake. Mai am si un senzor de nivel in display si un acvariu de 17L sub acvariu pentru completare cu apa de osmoza.
Acvariul e vizibil din trei parti, cu echipamentul la perete pe o latura mica. Ca lumina am 25 de LEDuri CREE de 3W: 6 cool white, 9 blue, 10 royal blue. Circulatie: MP10 pe la 60% in Reef Crest, Hydor Koralia Nano 900 si Hydor Koralia Nano 1600.
O ciclare de calitate cu suplimentare de bacterii si timp din belsug pentru maturare.

Ce as schimba la acest acvariu:
- dimensiunile 100x40x40 cm
- as pune un BA pe latura mica in locul ocupat de skimmer si filtrul hangon
- un sump oricat de mic cu acelasi skimmer (Tunze 9002), filtrare mecanica la ciorapi, un reactor nano cu RowaPhos, unul cu RowaCarbon, reactor de biopellets
- as face dozare de macro si microelemente, eventual Triton
Euphyllia glabrescens e cea mai agresiva din familie. De asemenea, cea mai sensibila in captivitate.

Greseli frecvente la adaugarea in acvariu:
- lipsa aclimatizarii la lumina
- o salinitate mult diferita celei de provenienta, mult mai mica decat 1025-1026
- curent prea puternic
- animale sacaitoare care nu lasa coralul in pace, fura mancare de la coral etc (in principal creveti, peppermint si cleaner)
- acvariu cu brown jelly disease
Atasez o poza, poti sa-mi spui care reproduce mai fidel realitatea?

Fain setup.

Vin si eu cu o intrebare legata de fotografie: acvariul arata ca in poze, mai bine ca in poze sau pozele nu ii fac dreptate?

Intreb pentru ca mie culorile imi par cam sterse, desi nu am vazut acvarii plantate decat la acvariile publice.
Xenia e cumparata. In celelalte acvarii am Acreichthys tomentosus. Am vazut ca nu se ating de Gorgonieni, GSP, Ricordea si Tridacna derasa.

Plec de la premisa ca ar lasa in pace LPS, dar cred ca Zoanthusii ar fi la risc cu un filefish. Deocamdata, las GSP sa acopere piatra si Gorgonienii sa ocupe spatiile deschise.
FTS (scuze pentru geamurile necuratate, am incercat sa crut puietul de Stomatella; in plus, asa au si o sursa de hrana)

Alge rosii (dragon's breath)

Gorgonieni

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: