| Message |
|
|
Porcu wrote:Nu cred ca aceste becuri emit radiatie UV-C, e periculoasa si se foloseste doar cu protectie.
si nici nu au eficacitate folosite ca bec deasupra acvariului. Am studiat intre timp metodele de distrugere a algelor cu dispozitive create special in acest scop, asa ca voi renunta la becul "UV'' descris mai sus. Multumesc
|
 |
|
|
|
multumesc. Din fericire marea majoritate a algelor le-am rezolvat prin schimbari dese de apa. Era un bec foarte ieftin la 15 ron si ma gandeam preventiv daca imi va fi bun in viitor. Chiar daca problema cu algele este rezolvata pe moment, prefer sa fiu pregatit in viitor( de alge nu scapa decat cei care nu au acvarii) decat sa caut atunci o rezolvare. Multumesc
|
 |
|
|
viulian wrote:
De fapt ... la ce ai nevoie  ca sa stim ? O broasca testoasa ?
alge microscopice ( apa verzuie)
|
 |
|
|
|
eu am vazut becul. Este din sticla albastra, nu vopsita cum este la alte becuri din aceeasi gama a lor. Ca pret sunt ok: 15 ron. Insa nu am gasit nici o specificatie ca ar fi UV. In mod normal orice bec UV are inscriptie speciala care atesta acest lucru. Aici nu este...deci? 99% este doar un bec cu sticla albastra si nimic mai mult, cel putin asa cred eu. Mai are cineva vreo parere?
|
 |
|
|
incerc sa modific link-ul. Cel pe care l-am postat nu merge. R95 pe care mi l-ai aratat tu nu este acelasi cu al meu.
http://www.paulmann.com/paulmann/app/displayApp/%28cpgsize=9&layout=7.0-9_8_9_8_8_8_74_69_76_8_8_1_7&uiarea=7&carea=0000000014&cpgnum=1%29/.do?rf=y
acum e bine ca link, dar e in germana
|
 |
|
|
ce parere aveti despre becul din imagine http://www.paulmann.com/paulmann/app/displayApp/%28cpgsize=9&layout=7.0-9_8_9_8_8_8_74_69_76_8_8_1_7&uiarea=7&carea=0000000014&cpgnum=1%29/.do?rf=y ? AGL bec sau Reflector Incandescent R95. Sunt ele becuri UV? pot fi folosite pentru distrugerea algelor?
eu am cautat detalii despre aceste becuri si nu am gasit, poate stie cineva mai multe
|
 |
|
|
|
ce zici de un eheim 2010? eu am model 2008 pentruca am un acvariu de 20l si sunt f multumit
|
 |
|
|
|
acum sa te lamuresc eu cu filtrul meu intern. Cum iti spuneam mai inainte, mi-am achizitionat un Eheim 2008 intern. Am vazut ca nu are decat un burete intern, in rest nimic. Asa ca am bagat in el pe langa buretele intern, zeolit, ca asta aveam in casa. Asa ca ma bucur atat de filtrare mecanica cat si ( sper eu) filtrare biologica. Pentru instalarea lui in acvariu de 20l, a trebuit sa dau panta substratului si am tulburat toata apa intr-un mod nepermis. Pot sa iti spun ca intr-o ora, poate doua apa mea era foarte curata. Acum merge foarte bine, este silentios ca nici macar nu il aud si apa e ok. Ceea ce este cel mai important din toate astea, e ca acvariul nu s-a deciclat. Mai mult, ca sa instalez filtrul am scos toate plantele si le-am replantat la loc. Iti dai seama ce era la mine in acvariu? Si cu toate acestea filtrul a facut fata cu brio. Ma bucur ca si tu ai rezolvat problema filtrului tau fara a fi nevoit sa cumperi altul.
|
 |
|
|
|
nu, cel mai bine este sa aibe plante multe. Asa au cu totii locuri de ascuns
|
 |
|
|
ma gandeam eu asa, sa imbinam placutul cu utilul si in locul pestilor alora, sa cresti niste pesti din aceia care te curata pe dinti( sti tu ca in reclama aia in care se baga capul in acvariu si pestisorii curata dintii). Asa ca la sfarsitul tratamentului stomatologic fiecare pacient beneficiaza de o sedinta speciala cu pestii tai( totul inclus in pret)
Mai in gluma mai in serios ma bucur ca tratezi problema cu seriozitate( altfel te-ai fi oprit la primul acvariu). Dupa ce o sa-l aranjezi frumos si cu putina muzica ambientala o sa faci mai placuta asteptarea clientilor tai si vor intra mult mai relaxati la tine. Din punct de vedere financiar acest acvariu chiar s-ar putea sa iti aduca mai multi clienti, daca sala de asteptare o sa o faci placuta.
Sa sti ca si eu ma gandeam ca putin moss pe buturuga o sa arate foarte frumos
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si la multi dinti! Eu as trage buturuga mai in fata si as inconjura-o de plante. Daca ai impins-o acolo nu o pui in valoare si nu te poti bucura de frumusetea ei
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Nu ma pricep la constructia acvariilor, dar al meu, de 124 litri brut e facut din sticla de 6 si face burta de aprox 3 mm. La un volum dublu...
La un viitor resetup voi schimba acvariul actual, cu unul de aceleasi dimensiuni, dar cu sticla de 8. Doar sa fiu eu sigur.
sau ii pui intarituri daca esti multumit de dimensiuni
|
 |
|
|
kill wrote:al meu are 100x40x50 180l din sticla de 6 mm iar burta are 1,5mm si decat 2 intaritoare laterale , fara mediana (sau intaritoare in H) si are deja 5 ani
da, dar tu stii ce inseamna 10cm in plus la coloana de apa? In lungime si latime te poti juca cat vrei tu, dar cu inaltimea nu-i de gluma
|
 |
|
|
|
nu neaparat mai batran, poate fi asa de la o altercatie cu un alt mascul. Daca e defect fizic poti sa faci orice tratament, greu de reparat. Daca nu l-ai crescut de mic nu poti stii ce e cu el. Fa-i locasuri unde sa se ascunda si o sa fie foarte fericit
|
 |
|
|
|
bine ai venit Cristi. Ma bucur vazand cati se apuca de acvaristica in ultimul timp. Ca sa cresti ceva, indiferent ce, trebuie sa te interesezi de conditiile de viata ale acelui ceva. Inainte de a face urmatorii pasi citeste RAPID despre ciclarea acvariului, altfel pestii tai pot sa aibe probleme in viitorul apropiat, deoarece i-ai pus in apa dar nu le-ai pregatit conditiile de viata in apa. Te sfatuiesc sa faci asta AZI nu maine. Dupa ce citesti revino cu intrebari si deschide topic despre problemele tale la rubrica in care crezi tu ca se incadreaza
|
 |
|
|
|
ceea ce ai tu nu este guppy ci platy, care fata tot pui vii. "Icrele" sunt da fapt puii fatati care ori nu se misca ca nu s-au dezmeticit ori sunt morti. Se prea poate ca femela din cauza stresului sa nasca si pui morti. Plasa aceea in maternitate nu isi are rostul, dar acum las-o acolo pana termina femela de fatat.
|
 |
|
|
|
poti sa le pui si intr-o cutie de plastic cu capac. Pui in ea apa si daca ai loc o tii pe podea din spate jos in masina. Pe bord nu te sfatuiesc sa o tii din 2 motive: 1) la frane, viraje sau alte cele o ia la fuga, 2) fiind iarna poti sa o incalzesti foarte tare de la ventilator si ajungi cu ea ciorba. O cutie de plastic e undeva 1-2 euro pe la voi asa ca nu e o problema. Cutia nu trebuie sa fie plina cu apa ca sa nu se verse. Nici una cu garnitura de ermetizare nu iti recomand ca sa mai respire pe la capac. In felul asta nu trebuie sa iti faci grija ca o sa cada ceva peste ea si se strica, iar in sticla nu cred ca poti sa o bagi decat daca o tai ca sa ii faci gura mai mare, dar atunci nu poti sa pui apa ca se poate varsa. Oricum 2 zile nu sunt o problema.
|
 |
|
|
cristian.satmar wrote: (L=95 cm; l=50 cm; h=70cm)
daca il faci invers de 95/70/50 va fi perfect cu sticla de 10. Poti pune ce neoane vrei tu T5 sau T8. La inaltime de 70 nici o varianta de neon nu va putea asigura o iluminare suficienta plantelor de jos sau celor pretentioase la lumina. Dar cel mai bine e sa deschizi un topic in sectiunea Atelier si acolo abordezi o astfel de tema
|
 |
|
|
scificuss wrote:
PS. Vrei sa vezi cum arata un acvariu de 60l net cu 4 x 18W?
la mine calculul a fost mult mai simplu: daca iau un bec care consuma 20w dar lumineaza de 60w( in cazul becurilor economice , nu al neoanelor) am impartit cei 60w la cei 29l ai acvariului ceea ce inseamna cam 2w/l ( asta in cazul lui). La mine: consum 8w, lumina de 40w impatiti la 20l ai acvariului insemna tot 2w/l ( practic la mine lumina mi se pare prea puternica, poate ma insel, poate ca nu). La tine in schimb 18w consuma, 18w lumineaza, x 4= 72w per total, asta inseamna 1,2w/l ceea ce inseamna ca tu ai varianta cea mai corecta, in consecinta efectele sunt cele mai benefice la tine. Pai de la 1,2w/l la tine si 2w/l la noi cred ca e o mare diferenta. Daca gresesc te rog sa ma corectezi
|
 |
|
|
scificuss wrote:Bec compact 865[/url]
la becul de genul asta am oarece indoieli. Eu folosesc ceva asemanator de la Philips. La ce i-ai recomandat tu, becul are consum de 20w, dar lumina este de 60w, ceea ce inseamna 2w/l. Eu zic ca e prea mult. Eu cel pe care il folosesc de la Philips http://www.ecat.lighting.philips.ro/l/lampi-de-uz-profesional/compact-fluorescente-integrate/lampi-economice-forma-liniara/small-economy/929689310203_eu/ la un acvariu de 20l, este prea puternic. Are tot 2w/l si pestii nu sunt foarte incantati. La fel si plantele. E prea puternic
|
 |
|
|