[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly

...Putea totusi sa i-o lase mai scurta, ca e de 3 ori mai mare decit corpul ....(coada - despre ea era vorba )
osa wrote:Am si eu o problema cu vallisneria.
Temperatura in acvariu e constanta, in jur de 27C
Ca si sursa de lumica folosesc 2 neoane de 18W din comert( nu sunt dedicate pentru acvariu).
Oare ce poate avea?

Temperatura cam mare si lumina prea putina.

Topic mutat de Dolly
BOK wrote:
Dar cum pot eu sa postez la cele 2 topicuri despre tarantule, daca ele sunt inchise?

Nu mai postezi. Faci un topic nou - cum de altfel ai si facut deja si pe care nu ti l-a inchis nimeni. Atita timp cit discutiile nu degenereaza si se respecta regulile elementare de politete, nu apar nici comentarii.
BOK wrote:
Cum aflu eu acum detalii despre acei gandaci??

Detaliile le ai chiar acolo, scrise de betta, care a facut o prezentare la obiect a vietatilor respective, nu doar citeva vorbe aruncate la intimplare.
BOK wrote:De mentionat este si faptul ca toate topicurile la care ma refer se aflau la rubrica "alte vietati".......

De mentionat este si faptul ca site-ul si forumul in sine sunt despre acvaristica.
BOK wrote:Sunt membru pe multe forumuri despre animale, dar as caracteriza acest lucru ca "abuz de putere".

Nu e abuz de putere, ci este gestionarea corecta si de bun simt a unor date de interes public. Cred ca ai inteles ideea.
horia-anca wrote:si al meu a zacut in loc sa se zbata. dar, cineva imi zicea ca statul cu burta in sus ar putea fi o raceala, si ca nu prea ai ce sa ii faci, ca va muri..............

Ce temperatura ai in bazin?
Sandu wrote:
P.S. Imi da si mie cineva o bere ca mi-am batut gura de timp de peste 2000 de posturi , si vaz` ca-i perioada apriga de aniversari ...da` mai bine nu, nu se face, m-am obisnit mai degrab` cu injuraturile

Eu zic ca meriti o bere la fiecare intilnire. :-) De la fiecare, pe rind. Cit despre injuraturi...de asta a "beneficiat" fiecare dintre noi, mai mult sau mai putin...
andre wrote:si cel de-al doilea caras se poate imbolnavi de la el daca stau in acelasi acvariu? si totusi daca se poate preveni as dori sa stiu ce se face pentru viitor. dar as vrea sa va spun ca parca nu mai este asa de zbarlit ca si zilele trecute.

Sa ii oferi conditii potrivite unui caras - acvariu mare, filtrare foarte buna, schimburi dese de apa si o hrana adecvata.
Trebuie si "tuns" periodic pentru a i se da o forma.
Kosmo wrote: MA are un bol de sticla cu un caras in el in care se uita si afla raspunsul la astfel de intrebari, dar el fiind mare faraon nu raspunde decat la alea corect scrise.

Inca o replica ca asta si good bye!
:ycard: primul si ultimul pe care il primesti!
S-a discutat destul pe subiectul asta. Daca vrei sa retii ceva bine, daca nu, iarasi bine. Un lucru mie mi-e insa clar - numai fish lover nu esti.

Topic inchis de Dolly
POZA - Ichthyophthirius multifiliis.
Sare fara iod s-ar putea sa gasesti la plafar.
eek! wrote:Am observat ieri moly fetita ca are puncte albe pe ea. Sint ca niste brobonele pufoase, gri deschis spre alb, seamana un pic cu niste oua pufoase, nu doar pete. De asemenea, coada ii este putin ciupita. Cu o zi inainte arata perfect. Perechea sa pare ca a luat si ea 2-3 puncte.
Este vorba de gris? Nu ma mai vazut pana acum asa ceva. Preventiv am bagat un pic de tot sare (nu am neiodata) si am crescut temperatura la 27, dupa amiaza o voi cerste peste 30 un pic. Voi cumpara si verde de malachit daca ziceti ca e bine.
Treaba e ca nu stiu cum arata grisul sigur, de aia intreb... . Am un acvariu de 30 litri cu 2 moly, 2 xipfo si 2 sanitari, si cativa melci mici maro care se tot inmultesc. Pana acum nu am mai patit asa ceva, apa e curata si schimb la max o saptamana cu apa tinuta la declorinat, cam 5 litri o data.
Ce ma sfatuiti?

Arata ca in poza de la Boli/tratamente. Iar daca le ridici temperatura asa de brusc, ii faci mai mult rau. Ai separat-o?

Ce sanitari ai? Daca sunt corydoras, nu pune verde de malachit in tot acvariul!!!!

Topic mutat de Dolly
danyel wrote:nu prea sunt eu expert asa in ale acvaristici dar din cate am citit eu pe aici cauza principala posibil sa fie nisipul deoarece retine mizeria in el iar plantele nu au o cuna circulatie a apei pe la radacini deci ......

Citeste aici. Ciudat ca cele doua topicuri au titluri identice...

Luati-va oameni buni un filtru de calitate, aspirati substratul, schimbati apa cel putin odata pe saptamina si totul va fi bine.

PS Vrei sa-mi spui si mie unde scrie asa ceva pe forum?
romeo wrote:Multumesc. Am inteles, voi mai planta

Asa sa faci! :-) Si uite si o lista cu plante, pe care le poti comanda extrem de usor - Oferta de plante.
Pentru 37l e suficient cit ai acolo. Poate doar sa mai iei un ancistrus. Asta ca sa-ti raspund la PM-ul pe care mi l-ai dat, cu marea rugaminte sa nu se mai repete, ca nu dau "consultatii" in particular. Forumul de asta exista - pentru schimbul de informatii.
Sandu wrote:
Ma rog...daca tot vrei sa ii arati o oferta serioasa de plante puteai sa o dai pe asta...da chiar crezi ca are sens...

Dupa cum pune problema...chiar nu prea cred ca are vreun un sens... ...Si de asta m-am limitat doar la atit...Macar sa vada ca se poate. Iar daca va lua cumva legatura cu Mihai Calin, poate va vedea cu ochii lui cum arata un acvariu plantat si poate isi va schimba parerea...
fish_lover wrote:..a si in primul rand nu prea ma de unde sa achizitionez pante cat de cat frumoase si exotice ...

Daca vrei plante naturale, ia vezi aici. Se pare ca inca mai este de actualitate...
fish_lover wrote:...ce o fi ?

Stres. Solutia ti s-a dat deja. Mai mult noi nu avem ce face.
Kiwi wrote:

Sugestii, comentarii, reclamatii, amenintari, pe toate le astept cu placere

Frumusel, da' de ce nu il plantezi mai "la greu"? :-) Spatiu ai berechet! Asta ca ai vrut o sugestie.
Frumos! Acvariu tip "jungla". :-) Pesti putini, bine intretinut...Bravo!
andre wrote:buna ziua.sunt o novice si am urmatoarea problema:am un acvariu de aprox 20l in care am 2 carasei niste melci si cateva plante naturale, are filtru si este iluminat cu lumina tip neon.problema este ca de vreo trei zile unul dintre carasi s-a "umflat" , arata ca si cum ar fi balonat, dar mananca.a avut o zi si o pata rosu puternic la baza unei aripioare , care acum parca nu mai este asa de rosie. si nici solzii nu mai stau normal. arata de parca s-a zbarlit ca si o pisica.mentionez ca apa o schimb destul de des, pun sare in apa si mananca mancare uscata pentru pesti[/list]

Carasul pluteste sau sta pe fundul bazinului? Daca pluteste, da-i mazere fiarta si decojita. Daca nu, poate te ajuta asta. Mai asteapta insa si sfaturile altor persoane mai pricepute in ceea ce priveste cresterea carasilor.

PS Un lucru pot sa-ti spun sigur - schimba-le "locuinta" cit de curind cu una mai mare. Doi carasi nu se tin in 20l.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: